Moze li mi neko objasniti ove vrste bezicnog umrezavanja:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koje su razlike izmedju:
Standard 802.11g je unazad kompatibilan sa 802.11b. Postoje još i 802.11a, 802.11n itd...

Na LAP-TOPOVIMA pise „Intel Wireless Lan 2200 BG do 54Mbps“. Da li tu mogu nesto pogresiti sto se tice izbora ? I ako LAP ima ovo sto je pomenuto na koji je to domet i da li to znaci da kod provajdera koji ima Wireless mogu da odem samo da se registrujem i uplatim pritup netu ? Ne mora nista da se nadogradjuje ?
Da li postoje LAPtopovi sa „Intel Wireless Lan 2200 BG do 54Mbps“ i modemom ?

Pitanje je, iako ti vidis mrezu, a pouzdano znam da je sav wirelss u Vrscu na B stabdardu, kako i koliko si u stanju da komuniciras sa uredjajem svog ISP-a. Drugim recima, ti mozes videti mrezu, ali mozda usled slabe wireless katrice integrisane u tom lapu, neces biti u stanju da posaljes nikakav upit wireless routeru svog provajdera.
Najbolje resenje je da ih zamolis da ti pusta wireless na dan dva kako bi video da li ti to i kako radi.

jovans:
OK. Sada mi je jasno sta je Wireless. Ponegde pise samo WLAN ili WLAN 802.11b/g
Ali sada, sta je to: 10/100/1000 Mbps LAN ili negde pise samo LAN
Here we go again...
Odnosi se na Ethernet mrežu (LAN - Local Area Network) brzine 10/100 ili 1000 Mbps. Uređaji u Ethernetu uglavnom budu 10/100. Za 1000 Mbps (Gigabitni ethernet) potrebna je nova oprema...

Jovo, kakav si ti to (Inzenjer). To se uchi u skoli.

Evo na brzaka:

LAN ti u kratkom smislu znachi (local area network). LAN se moze sastojati iz nekoliko rachunara. Lan se ostvaruje kablovima posebnim, recimo najchesce UTP kablovima sa RJ 45 konektorima. Uz pomoc HUB-a, Switch-a, svi rachunari se povezuju i kreiraju u jedan LAN. Protokol uz pomoc kojeg komuniciraju je TCP/IP iliti transmision control protocol/internet protocol.

Wireless ti je sam po sebi bezichna konekcija koja radi na principu radio frekfencije RF.
Signali se salju u nulama i jedinicama to jest (binarnom zapisu) "0101010101010101".
Korisiti se u LAN mrezama odnosno (WAN) "spoljasnja mreza".

Ovako -> 1) Što se tiče LAN-a, on je ranije mahom definisan na osnovu rastojanja između radnih stanica... Danas se definiše malo drukčije.. U svakom slučaju, WLAN je podskup LAN mreža, znači slično, samo umesto switcheva imaš Access Point- itd...
2) Nikodim je član sa velikim brojem (uglavnom korisnih) poruka, a i znalac Win sistema i administracije (na osnovu njegovih postova koje sam pročitao; ne kažem da tu prestaje njegova kompetencija)... Pretpostavljam da si igrom slučaja uzeo avatar identičan njegovom, a pošto bi avatar trebao da identifikuje korisnika, GZ je predložio izmenu istog... Naravno, nije obavezujuće, ali...
3) To što je čovek (jovans) inženjer, ne mora da znači da je guru za umrežavanje. Ipak je on (kako navodi) inženjer industrijskog menadžmenta...

The Legolas:
Hm, pa vrlo je prost odgovor, kada bi se potrudio malo i (razmislio), ono sto su ostali napisali i ja. Necu odgovoriti, na tvoje pitanje. Sa toliko godina, pa jos si i Inzenjer a ne znas osnovne stvari, zelis da ti neko kaze, ja to necu.

Ima ti lepo da sednes, i da uchis.

Bataljevam ovu temu.

Mogao si ti da batalis ovu temu u startu !!!!!!!! Mislis da ako si ti ucio ovu oblast svi su je ucili ? Kao prvo, sta si ti zavrsio, srednju skolu ?Hajde jedno veoma jednostavno pitanje za tebe iz oblasti masinstva: STA SU TO FRIKCIONI PRENOSNICI ?

Evo menjam avatara, izvinjavam se za nesporazum !

Da, naravno izostajem iz ove teme.
Zamolio bih da se vratimo na temu, da nebih morao da je zakljuchavam bez veze.

Off Topic:
Ukratko: Pa, elementi za prenos obrtnog kretanja, svakako, koliko ja znam.
Mislim, jel treba neka formula, ili elektronska forma, jel vam to potrebno?
Rado cu vam poslati ukoliko ste negde zapeli sa frikcionim prenosnicima.
Na pp. ostatak priche.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back