Moze li govor mira da bude efikasna metoda?

Проток информација јесте нај већи проблем политичким лидерима на балкану.
Сужен им је простор манипулације, кратког је века и има погубно дејство по њих саме.
Једино је фабриковање нових "истина" за њих решење,
наравно,
и томе дође крај...

Samo da znate da je i pre prvog i pre drugog svetskog rata medju narodima koji su zaratili isto vladala ratna psihoza , tj stalno se pricalo da ce biti rata , bice rata, i tako par godina, od 1912 npr pisu ljudi u Svajcarskoj koja nije u Austrougarskoj , a pisali su i u Austrougarskoj o tome da ce biti rata, ali nije se znalo izmedju koga, svasta se spekulisalo..

Slicno se desavalo od 1935 samo su nicali , Italija, spanija pa italija pa nemacka, pa ceska, pa slovacka, pa poljska, pa francuska pa britanija pa SSSR...

Te populisticke psihoze su sve iracionalne ali mocne...tu pametan samo gleda kako gluperda prvo ugrozava svoj zivot pa onda i tvoj. i na kraju samo tvoj...

Mogu ja ovde da kacim i religijske zajednice koje vrse molitve da ne bude svetskog rata , to cine redovno sada...ali cete vi to videti kao sekte....
Ali postoje grupe koje se mole za svetski mir, dok snobovi ponavljaju da je interes novca najbitniji jedino zdravoumsko razmisljanje....sve ostalo je zanesenost..

A svi znamo da se zbog para ubija i ratuje, najlakse...i ta svi ti prodavci razuma na osnovu para sutra prvi spinuju i podizu bunu i rat, kao Cheda Cm.ar.kovic...vise mu i ne znam pravo prezime...

Tako da svakog ko bilo kakvu aktivnost koja ce da prekine popularnost i posvecenost ratovima i nadmoci u ratu i preko rata uspe da prekine ja vidim kao uspeh i dobru nameru..

Ali ne mogu nista protiv vas koji ste ljubitelji Jovane Jeremic, jer ona je samo jedan od igraca buduceg svetskog rata...i masa drugih poznatih lica sa TV i medija...

Da se ja pitam antiratna kampanja mora biti zalepljena tema na forumu...
Jer nije izmisljotina da mnogo ljudi zeli svetski rat....iz raznih razloga, licne mrznje, razocaranosti , nemoci , potkupljivosti...
Trebaju ljudi koji nisu za rat i znaju cenu rata,a to nisu oni koji su ga osetili , jer ti su cesto jeftino prosli , cak i kad su platili neku cenu...platili su cenu tamo gde nisu imali sta da ih zaboli , bez duse ili emocija, ili imovine, ili ljudskosti..

Samo da znate da je i pre prvog i pre drugog svetskog rata medju narodima koji su zaratili isto vladala ratna psihoza , tj stalno se pricalo da ce biti rata , bice rata, i tako par godina, od 1912 npr pisu ljudi u Svajcarskoj koja nije u Austrougarskoj , a pisali su i u Austrougarskoj o tome da ce biti rata, ali nije se znalo izmedju koga, svasta se spekulisalo..

Slicno se desavalo od 1935 samo su nicali , Italija, spanija pa italija pa nemacka, pa ceska, pa slovacka, pa poljska, pa francuska pa britanija pa SSSR...

Te populisticke psihoze su sve iracionalne ali mocne...tu pametan samo gleda kako gluperda prvo ugrozava svoj zivot pa onda i tvoj. i na kraju samo tvoj...
Постаје очигледно.
Мислим да нас то обилази, сама ратна дејства, ни због чега другог, већ због тога што смо малени и у међувремену послушни.
Овако малобројне и подељене, једна војна база која сеје смрт је довољан разлог да се одустане од ев. покушаја ширења, па ми још стрепимо за наше територије...

Постаје очигледно.
Мислим да нас то обилази, сама ратна дејства, ни због чега другог, већ због тога што смо малени и у међувремену послушни.
Овако малобројне и подељене, једна војна база која сеје смрт је довољан разлог да се одустане од ев. покушаја ширења, па ми још стрепимо за наше територије...
Nisam siguran da bagra i rulja ne vide kad se zarati negde u blizini priliku da prosire to tamo gde im odgovara, a to je ovde...ja sam cesto vidjao to kod ljudi....sirenje stete da bi profitirali..

Ja sam video i budalastine da vlast namerno izaziva preko svojih ljudi poplave....radi licne politicke koristi...video sam i izazivanje ratnih zlocina isto radi svoje koristi...
Suvise lako ljudi vide neku korist u steti kod drugih da bi rat bio ignorisan kao potencijalna korist naslade...

У праву си.
Мањина је рационална.
Или боље речено, не рационална мањина је гласнија, моћнија...бескрупулозна.
Једино...уморнан је наш човек од тих ратних, геополитичких игара.
Форум даје погрешан дојам, овде се сви распојасају...

Evo jedan drugi dokumentarac, koji ne govori o temi , znaci namerno nisam stavio onaj koji prica o tom dobu konkretno , ali mi se svidja kod ovog ono sto ja inace uvek nadjem...nezavisni komentari zivucih ljudi iz nekog doba....jos bolje kad su to dnevnici obicnih ljudi i onda tek vidis sta je stvarno to vreme...

To se uvek razlikuje od zvanicne istorije, bas uvek...a sto se tice srpske, tu je tek drasticna razlika, ne znam zasto je toliko drasticna...ali jeste...sve, od dogadjaja miniranja barutane, do svakog dogadjaja...retki su dogadjaji koji su kao period korektno prezentovani u srpskoj istoriji...

A kao dogadjaj jedan trenutak to ima da je tacno...nije sve nije ni pola, ali ima...

Ima bolji dokumentarac o tome sta je tacnije o svim dogadjajima i toku zivotnih dogadjaja pre tokom i posle hitlera....ali nema ovih sekvenci dnevnika tog doba..ali je bolji nego ovaj...mozda stavim i taj link..

Tu su bas iskopali i povezali druge detalje, znate da je nauka nemacke bila u usponu kad je moral pucao po svim savovima...tj izmedju 1 i 2 rata nemacka nauka, je briljirala...

Meni je lako da pratim detalje koji su ovde nepovezani , jer su tamo dobro obradjeni i povezani ....tacno opisan ceo odnos hitlera i vojske, porodice, skolovanja, bas su ga iscitali totalno....kao i nijanse oko politike, pa veze austrije i nemacke, i svedske i francuske i ceske i slovacke i svega ....

Zanimljivo je to sto vecina ljudi ne razume kad im kazes prostim recima..

Kad postanete vojnici novca, odmah zatim ce vas neko vrlo brzo iskoristiti i kao vojnike nasilja, a cesto posle toga postajete bukvalno vojnici ratova...

Ljudi misle da je to odvojeno pa mogu da se igraju vojnika novca bas uvek kako hoce..
I oni koji ne shvataju i oni koji shvataju..
Neki to zovu vestine, neki to zovu spelovi , moci koje koriste neke osobine ove prirode i duhovnih ili dushevnih osobina da izvuku neku dodatnu osobinu , zastitu , odnos, u sebi ili iz drugih...Neko to zove i program, vrlo moderna rec narocito kod nlp ili prajminga..program kojim unapredjujes sebe ili program kojim navodis druge da urade ono sto ti treba ili ti odgovara..

To se na neki nacin ne moze izbeci...

Ako osobu koja je zavedena, ubacen joj je crvic, ne iskoristis ti , iskoristice je neko drugi, jer je vec upisan , zapoceo program koji ona mora da izvrsi, nesvesno ili svesno , protiv sebe ili za sebe, to ne zavisi od njenog izbora..

Ne ovde ne pricam o otimanju volje, nego o obicnim proizvodnim ili drustvenim odnosima...osoba koja se pridruzi grupi , upada u obavljanje nekih radnji koje ta grupa radi...bukvalno...

Ako jedan bahati covek prolazeci ulicom izazove promenu 30 ljudi da postanu podlozni da im sledeci akt bude bahatost, oni su dobili crvica....i oni ce ga izvrsiti , programirani su , ne shvataju , ali ce ga izvrsiti...i za taj dan su neupotrebljivi kao neko ko ce posejati kompromis ili saradnju.....jer ce ih to zrno bahatosti udaljiti od toga..

Vrlo jednostavne magije ili spelovi , a desavaju se svaki dan...a nisu magije , slicno su vezbi kojom vam kostolomac namesti neki prsljen koji vas zeza i ceo dan ste lagani , mozda cak i tri naredna dana...bas takav primer...samo sto je tu fizicki objasnjivo , kicma, , nerv, bol, nervoza...a ako vam to uradi neko psiholoski onda ne mozete objasniti...

A pomerio vam je dupe...iznutra...malo , skoro neprimetno....to anskiozni bolesnici primecuju , oni koji reaguju na napetost povecanjem ritma rada srca ili pritiska ili secera ili zaboravio sam kako se manifestije kod zlezda nekih...neko peckanjem po kozi , neko svrabom...

Veza izmedju ovoga i svetskog rata postoji....Verovali vi ili ne...
Rekoh koja je veza, prvo postanete vojnici novca...nije to isto kao kad radite za novac...mala razlika postoji ali nije bas mala, vi mislite da je mala...
Nemam vremena da porazmislim o tome, eto tolika razlika...

Copy zato sto mislim da je vazno

Back