Moze li dokazati postojanje boga bez biblije

Не, не може се доказати постојање Бога без Светог Писма. Може се доказивати постојање неког интелигентног створитеља али хришћански Бог није тек интелигентни створитељ већ више од тога. Хришћански Бог је Света Тројица.
Pa dobro. Ima i drugih bogova.
 
Mora da se razvije metodologija, kao i kod svega..

Ko su moguci prijemnici, sigurno nisu svi.
Iskljucis nadrilekarstvo i genijalce u 2 min iz diskusije...od takvih nema vajde ni kod namestanja brave a kamoli kod istrazivanja..
Zatim krenes u stvaranje potencijalnih metoda za dokazivanje...
Posto se radi o drugacijem svetu, to moras imati otvorene opcije za razne stvari...
 
Odbacivsi bibliju koji dokazi postoje da tvrdimo da Bog postoji.
Prvo, ni biblija nije nikakav dokaz :D

1699167534407.jpeg
 
Zar ne treba prvo dokazati da je nesto istina?
Sta, sve sto neko napise je istina po defaultu? 😂
Hristos je dao model kako se dokazuje da li je njegova nauka od Boga. Čineći ono šta je on govorio da treba činiti naš um se menja i mi postajemo sposobni da razumemo Boga. A on je rekao da ko bude volju Božiju tvorio razumeće je li moja nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim. I tu je ujedno i razlika između filozofiranja o Bogu i razumevanja Boga. Filozofi ne rade ono šta treba raditi da bi razumeli nego se oslanjaju na svoj intelekt da će i bez rada razumeti, I tako su nastala mnoga različita crkvena učenja a koja nisu zasnovana na razumevanju nego na filozofiranju. Ono šta čovek radi od svoje voplje, on to u svom umu opravdava i tako gradi istinu u svom umu, Ako čini zlo onda gradi zabludu jer zabluda je istina nastala posle bluda. jer opravdavajući svoj blud čovek u svom umu stvara zabludu. I kada iz svoje istine ili zablude tumači Bibliju rezultat razumevanja neće biti isti. Kroz istinu Čovek jedino može stvarno da razume Boga i zato je važno da se čine dobra dela i da se grade vrline, kako bi se došlo do pravog razumevanja. Dakle spoznati Boga je moguće jedino kroz Hristovo učenje i nikako drugačije. Jer ni jedna druga religija ne objašnjava kako nastaje istina u nama samima.
 
Oni koji traze da se postojanje Boga dokaze ne samo da u startu ne prihvataju nikakav dokaz vec ne znaju ni kako bi ti dokazi trebali da izgledaju. Secam se kad sam pitao jednog ateistu, ako se pred njim ukaze Isus Hrist, da li bi onda verovao u njega a on odgovorio- ne, znao bi da je to halucinacija zbog neke bolesti psihe ili mozga -
Prema tome, tema je licemerna i besmislena.
 
To ti zakljycio ali tek nakon sto si cuo za boga.Da nisi cuo malo morgen bi se dosetio toga.
Ne, to sam zakljucio, nakon mnogo godina posle... ono sto sam cuo, je ono sto svi znaju...
Zagonetka je ko iz ovih grupa moze biti drag Bogu i zasto?
Tvorcu univerzuma je sve jedno. Zar mislis da bi se Tvorac brinuo o zrncima peska pojedinacno?
 

Back
Top