Moze li Bozji Poslanik Naruciti Ubistvo ?

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Прича Џабир бин Абдулах:
Алахов посланик рече, "Ко је вољан да убије Каб бин Ал-Ашрафа који је повредио алаха и његовог посланика?" Након тога устаде Мухамед бин Маслама говорећи, "О алахов посланиче! Желиш ли да га ја убијем?" Пророк рече, "Да." Мухамед бин Маслама рече, "Онда ми дозволи да га оклеветам." Пророк рече, "можеш то да кажеш." ... ... ... Када га је Мухамед (бин Маслама) чврсто ухватио, рече (својим пратиоцима), "Држите га!" И убише га и одоше код пророка да га обавесте. Абу Рафи је био убијен после Каб бин Ал-Ашрафа. (Букари 5,369)

Прича Ал-Бара бин Азиб:
Алахов посланик је послао групу људи код Абу Рафија. Абдулах бин Атик је ушао у његову кућу ноћу, док је он спавао, и убио га. (Букари 5,370)

Може или не може ??? :roll:

anakin:
koliko u vama dvojici ima mrznje, pa to je neverovatno. ako zaista verujete u vaseg Boga, sto se tako iz petnih zila trudite da opovrgnete Alaha?
da li te nesigurni u vasu veru, osecate konkurenciju ili ste prosto pakosni?

tipicna zamena teza, jer islam je taj koji je plagirao stariz avet, a novi pokusao da opovrgne cak nasrcuci na sustinu hriscanstva - da je Hristos raspet za grehe mnogih - ni to im nije bilo dovoljno, nego hule da je umesto Njega na krstu zavresio Juda!

anakin:
koliko u vama dvojici ima mrznje, pa to je neverovatno. ako zaista verujete u vaseg Boga, sto se tako iz petnih zila trudite da opovrgnete Alaha?
da li te nesigurni u vasu veru, osecate konkurenciju ili ste prosto pakosni?

Мржње ? Па ја сам само цитирао два мухамеданска хадиса, и питао лако и једноставно питање. Чак сам се уздржао од било каквог личног коментара...

Да ли је и цитирање мухамеданских књига знак мржње, или у својој беди што вам је посланик наручивао убиства немата шта паметније рећи ? :roll:

U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

A Marane, DA LI JE ISA ( Allahov mir I spas neka je na njemu )GRADIO MIR ILI GA JE RUSIO ?

Sta je ovo ?

U Evandjelju po Mateju ( 5:9 ):

“Blago mirotvorcima, jer ce se zvati sinovi Bozji!”

U Evandjelju po Luki (9:56 ):

“…jer sin covjeciji nije dosao da pogubi duse covjecije, nego da ih spase.”

U Evandjelju po Mateju (10:34):

“ Nemojte misliti da sam dosao Donizetti za zemlju mir! Nisam dosao da donesem mir, nego mac”.

U Evandjelju po Luki (12:49 I 51 ):

“(49) Dosao sam da bacim oganj na zemlju, pa kako bih zelio da se vec zapalio! (51) Mislite li da sam dosao donijjeti na zemlju mir ? Ne, kazem vam, nego razdor “.

Proturjecje je ocito. U prva dva teksta phalanx mirotvoricima “ blago mirotvorcima”, te tvrdnja da “ sin covjeciji nije dosao da pogubi duse ljudkse , nego da ih spasi”, da bi, samome sebi, u trecem I citron tekstu osporio miroljubivost I objasnio da je dosao sa macem da baci oganj I razdor za zemlju.

I tako se nezaobilazno namecu sud da Isa a,s nije dosao da spasi, nego da unisti I da nije od onih za koje se kaze: “ blago mirotvorcima.”

Kako znati sta je sad ispravno ?

Kotradiktornost je jasna, i niko je ne moze osporiti!

mujo, nema kontradiktornosti, vec fals prevoda i trganja iz konteksta, a to moze svako da vidi ako samo otvori npr, jev. po Luki - videce da ne pise RAT (opozitno miru), niti MAC, nego razdeljenje, te kontekst da ce se cak u porodici razdeliti clanovi, jer koji Gospoda ne ljubi vise nego, ...
Takodje i u Mateju kontekst je jasan, ne radi se o nikakvom ratu, macu, nego o tome da ce se cak po pitanju vere razdeliti i clanovi porodice, a to imamo i u nasim prostorima bivse YU.

Abdurrahman:
Mozes ti pricati svoje bajke mile ko je lud i blentav, medjutim ljudi koji imaju pameti oni ce da vide.

Abdurrahmane, problem je u tome sto ti SVE gledas samo sa stanovista tvoje vere u kojoj je MAC samo simbol osvajanja, tj. borbe vojnim putem za islam, dok hriscanstvo koristi rasirenu simboliku- jasno je da Isus Hrist, za razliku od Muhameda, nikad nije bio ni politicki predvodnik, ni vojskovodja, te da nije imao politickih ambicija. Bas zato, jasno je da, bilo MAC, bilo RAZDELJENJE oznacava razdor izmedju najblizih, voljenih- clanova iste porodice, plemena, naroda- neki ce se opredeliti za hriscanstvo, a neki za mir u kuci. Kako stoji u sledecim pasusima iz Biblije:

Matej
10.34
Ne mislite da sam ja dosao da donesem mira na zemlju; nijesam dosao da donesem mir nego mac.

I dalje sledi:

10.35
Jer sam dosao da rastavim covijeka od oca njegova i kcer od matere njene i snahu od svekrve njezine.

10.36
I neprijatelji coveku postase domasnji njegovi.

10.37
Koji ljubi oca ili mater vecma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kcer vecma nego mene, nije mene dostojan.

10.38
I koji ne uzme krsta svojega i ne podje za mnom, nije mene dostojan

Dakle tako stoje stvari, komsija Abdurrahmane, pa molim da se drzimo ISTINE, te da se biblijski citati ne stavljaju u pogresan i iskrivljen kontekst.

O odnosu hriscana prema licnim protivnicima i neprijateljima receno je sledece:

Luka 6.27
Ali vama kazem koji slusate: ljubite neprijatelje svoje, dobro cinite onima koji na vas mrze.

I dalje:

Luka 6.28
Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se za one koji vas vrijedjaju.

Sradacan pozdrav, Abdurrahmane! :)

Abdurrahman:
Mozes ti pricati svoje bajke mile ko je lud i blentav, medjutim ljudi koji imaju pameti oni ce da vide.

Они који имају памети лако виде да је Мухамед преписао јеврејски Стари Завет, додао још како би оправдао себе и своје пљачкашке походе, и ето како је настало учење муамеданске секте. :lol:

ПС: Шта мислиш одакле потиче оно да се треба 5 пута на дан молити ? :wink:

MaranAta:
Abdurrahman:

Они који имају памети лако виде да је Мухамед преписао јеврејски Стари Завет, додао још како би оправдао себе и своје пљачкашке походе, и ето како је настало учење муамеданске секте. :lol:

ПС: Шта мислиш одакле потиче оно да се треба 5 пута на дан молити ? :wink:

Svako normalan će zaključiti da NI OBIČAN ČOVJEK NE može i ne smije narućiti ubojstvo,a kamoli tzv.PROROK!!!! :shock: :roll:

Back