Svi mi koji ćemo da život bude smislen, koji znamo da ćemo čak i ako budemo ubijeđeni da život nema smisla pokušati da ga sami stvaramo, imamo jedno vjerovanje: da svako može da se promijeni u vezi toga da li je dobar ili zao. Mi volimo dobre ljude zato što vjerujemo da su oni dobri jer tako žele. A ako kod nekoga to i nije vjerovanje, nego znanje, i taj će reći da bi da nema to znanje ipak imao to vjerovanje. To vjerovanje je i rizično, ali je dobro, a i lijepo. Lijepo kao naljepša žena.
Kaže se da Bog je sveznajuć, ali mi znamo za one koji su jako pametni, "znajući", a i jako zli. Kaže se da je Bog na lijepom mjestu, u carstvu nebeskom, ali mi znamo i za one koji su na jako lijepim mjestima i sa lijepo opremljenim kućama, a i jako zli. Kaže se da je Bog hrabar, ali mi znamo i za one koji su jako hrabri, a i jako zli.
Da li Bog, ako postoji, može postati zao? Jedno veliko poštovanje svim vjernicima koji nisu u zabludi da sam ovu temu otvorio iz zle namjere.
Kaže se da Bog je sveznajuć, ali mi znamo za one koji su jako pametni, "znajući", a i jako zli. Kaže se da je Bog na lijepom mjestu, u carstvu nebeskom, ali mi znamo i za one koji su na jako lijepim mjestima i sa lijepo opremljenim kućama, a i jako zli. Kaže se da je Bog hrabar, ali mi znamo i za one koji su jako hrabri, a i jako zli.
Da li Bog, ako postoji, može postati zao? Jedno veliko poštovanje svim vjernicima koji nisu u zabludi da sam ovu temu otvorio iz zle namjere.