Motorola, Realme, Poco, Honor?

Taj A35 je odličan a ako te nerviraju česti apdejti, prosto ih isključiš sve i pitaš ručno ako nešto baš mora i kad je tebi zgodno.
Годину дана сигнал ми није радио како треба. Јачина је била лоша итд.
Месецима ми не ради проценат искоришћења батерије.
Могу да инсталирам неку апликацију да то проверим али је смешно да фабрички уграђена потрошња батерије не ради. И то тако траје и траје.
Одличан је али ја више не узимам Самсунг. Годину дана га имам, џабе сам га узимао.
Није Самсунг као што је некада био.
Па ко хоће, нек изволи.
Чујем нови One UI забрањују учитавање apk фајлова ван Google play store.
Људи су огорчени.
Раније су имали апдејт свака три месеца, сад има сваких месец дана.
Ако не апдејтујеш, нон стоп ти искаче подсећање на апдејт.

Годину дана сигнал ми није радио како треба. Јачина је била лоша итд.
Месецима ми не ради проценат искоришћења батерије.
Могу да инсталирам неку апликацију да то проверим али је смешно да фабрички уграђена потрошња батерије не ради. И то тако траје и траје.
Одличан је али ја више не узимам Самсунг. Годину дана га имам, џабе сам га узимао.
Није Самсунг као што је некада био.
Aha, ok... Prošli put si mi pomenuo samo da te nerviraju česti apdejti. Ne i ovo a jeste ovo nezgodno.

Чујем нови One UI забрањују учитавање apk фајлова ван Google play store.
Људи су огорчени.
To nije do OneUI nego najnovija Google politike bezbednosti, šatro da se zaštite korisnici. A Playstore vrvi od malvera svih vrsta. I sad je ovo smešna situacija. Google radi ono što je do skora radio apple, a apple će da dozvoli instalacije iz drugih izvora.:hahaha:
Ако не апдејтујеш, нон стоп ти искаче подсећање на апдејт
Ne znam kada zabranim apdejt nema ni obaveštenja. A može i da se zabrani prikaz obaveštenja o apdejtima ili isključi u apdejt aplikaciji, zaboravio sam.

Aha, ok... Prošli put si mi pomenuo samo da te nerviraju česti apdejti. Ne i ovo a jeste ovo nezgodno.
Па првих годину дана сам чекао да престанем да губим позиве и да сам недоступан када сам доступан и сл.
Ово са батеријом траје пар месеци и већ постаје доста заморно.
Прво је радило недељу дана па недељу дана није, сад не ради никако.
To nije do OneUI nego najnovija Google politike bezbednosti, ж
Та Гугл политика није још званично стартовала.
То они планирају да укину инсталацију из apk.
Aли није званично кренуло.
Буквално хоће да направе Apple да инсталираш само како они хоће.
Једина предност овог А35 јесте што може да се у потпуности искључи Google и припадајући сервиси.
Да то не може, продао бих давно овај телефон.
Искључим Google сервисе и мирна глава.

Па првих годину дана сам чекао да престанем да губим позиве и да сам недоступан када сам доступан и сл.
To može da se uvek proveri kroz SIM status (ne znam koji meni u OneUI pa otkucaj u pretrazi podešavanja). Tapneš na karticu i vidiš kolika je jačina signala... Sve preko -95dB je jako slabo i to je do pokrivenosti koju provajder omogućava na mesto na kome si se zatekao i u tom slučaju i možeš očekivati propuštene pozive.

IMG_20260522_165606.jpg

To može da se uvek proveri kroz SIM status (ne znam koji meni u OneUI pa otkucaj u pretrazi podešavanja). Tapneš na karticu i vidiš kolika je jačina signala... Sve preko -95dB je jako slabo i to je do pokrivenosti koju provajder omogućava na mesto na kome si se zatekao i u tom slučaju i možeš očekivati propuštene pozive.

Pogledajte prilog 1903904
Све то знам.
Тако и знам да ми је сигнал био лош, не бројим цртице него гледам шта означавају бројеви.
Постоји један проблем.
Самсунг је укинуо 2g preferred за sim. И требали су да прођу месеци да 3g preferred sim проради.

Све то знам.
Тако и знам да ми је сигнал био лош, не бројим цртице него гледам шта означавају бројеви.
Постоји један проблем.
Самсунг је укинуо 2g preferred за sim. И требали су да прођу месеци да 3g preferred sim проради.
Mislim da to određuje mobilni operater a ne proizvođač, koji tip mreže je dostupan. A kod A1 je to sad rešeno preko nekog pomoćnog kanala i jedva da je upotrebljiv(3g). Možda i ukinu kao u nekim drugim zemljama.

Mislim da to određuje mobilni operater a ne proizvođač, koji tip mreže je dostupan.
То одређује произвођач.
У свету је 2g застарело па га је самсунг искључио као preferred а није поштено радио 3g (тј. fallback на 2g, што софтверски ради Самсунг (за 3g preferred подешавања)).
A kod A1 je to sad rešeno preko nekog pomoćnog kanala i jedva da je upotrebljiv(3g). Možda i ukinu kao u nekim drugim zemljama.
Ма какви, у свету се гасе 2g мреже. Баш тешко ће 3g укинути кад су у свету 3g i 4g стандарди.

Ма какви, у свету се гасе 2g мреже. Баш тешко ће 3g укинути кад су у свету 3g i 4g стандарди
Many countries have already completely shut down their 3G networks, while others are in the final stages of doing so to repurpose the spectrum for faster 4G and 5G connections. [1, 2]
The transition status and major shutdown timelines by region include:
  • United States: Fully shut down. All major carriers (AT&T, Verizon, T-Mobile) discontinued their 3G networks in 2022.
  • Australia & New Zealand: Fully shut down. Major carriers (Telstra, Optus, Vodafone, One NZ) completed their 3G phase-outs by early 2026.
  • Europe: Nearly complete. Germany, Sweden, Norway, Denmark, Finland, Greece, and Hungary have completely phased out 3G. The UK, Spain, Italy, and Austria are in their final phase-outs as networks get decommissioned.

Many countries have already completely shut down their 3G networks, while others are in the final stages of doing so to repurpose the spectrum for faster 4G and 5G connections. [1, 2]
The transition status and major shutdown timelines by region include:
  • United States: Fully shut down. All major carriers (AT&T, Verizon, T-Mobile) discontinued their 3G networks in 2022.
  • Australia & New Zealand: Fully shut down. Major carriers (Telstra, Optus, Vodafone, One NZ) completed their 3G phase-outs by early 2026.
  • Europe: Nearly complete. Germany, Sweden, Norway, Denmark, Finland, Greece, and Hungary have completely phased out 3G. The UK, Spain, Italy, and Austria are in their final phase-outs as networks get decommissioned.
Па то је зато што се прелази на 4g и 5g а укида 2g и 3g.
Код нас неће 3g укидати, бар не ускоро.

Па то је зато што се прелази на 4g и 5g а укида 2g и 3g.
Код нас неће 3g укидати, бар не ускоро.
Pa znaš kako, moraće... Jer frekventni opseg za GSM je definisan i ograničen svakom operateru kao svim ostalim emiterima. Te, da bi poboljšali i ubrzali 4 i 5g, mogu samo gasiti i preusmeravsti frekvencije sa 2 i 3g na brže mreže. Samo je pitanje dinamike kojom će se ostvarivati i tu bi moglo biti i razlika između operatera. Kao što sam pomenuo, kod A1 2g već "visi o koncu".

Pa znaš kako, moraće... Jer frekventni opseg za GSM je definisan i ograničen svakom operateru kao svim ostalim emiterima. Te, da bi poboljšali i ubrzali 4 i 5g, mogu samo gasiti i preusmeravsti frekvencije sa 2 i 3g na brže mreže. Samo je pitanje dinamike kojom će se ostvarivati i tu bi moglo biti i razlika između operatera. Kao što sam pomenuo, kod A1 2g već "visi o koncu".
Ја са 3g кад уђем у самопослугу са Yettel картицом изгубим сигнал. Као да сам ушао у подземни бункер.
Да ми није mts 2g картице не би ништа радило.
Цео овај регион Србије, Босне, ЦГ мало теже ће укидати 3g. Нисмо ми имплементирали 4g како треба.
Друге државе планирају укидање 3g или су укинуле. Још увек има припејд корисника који не користе 4g у Србији. Базне станице и технологија да ли би подржале укидање 2g у Србији, а да људима не засмета. То је питање

Back