Quantcast

Moskva - samostalno

Trust no one

Iskusan
Moderator
Poruka
6.727
Što se tiče aeroexpressa,
Sto se tice njega,nema nikakve dileme.
Za oko 500rbl imas prevoz bez stanica od aerodroma do centra grada,svaki od tri najvecih aerodroma u Moskvi dolazi do druge stanice,i tu nema biranja.A taksi bez 1500 mislim da ne postoji koji ce te odvesti do centra.I racunaj da mozes da upadnes u takvu guzvu,da ti umesto 45 min treba 3 sata do konacnog odredista.Zato UVEK gledajte opciju aeroekspresa,cim izadjes iz njega tu je stanica metroa i posle se samo prebacis gde ti treba.Sa aerodroma do centra ide nekih 35 min.
Taksi kod njih je jako dobro organizovan,ali ne uzimajte nikada divljake,samo preko aplikacija,maxim taxi i yandex su najrasireniji cini mi se.Ja licno koristim maxim vec duze vremena.
Super, znači idete pre nas. Baci neku poruku kako funkcioniše ta aplikacija, ima li neta na Vnukovu kad stignete, to mi je za početak najvažnije
Preporucujem vam da kad sletite kupite mesne kartice,zapanjicete se koliko im je jeftina telefonija (MTS Ruski za650rblimas bezlimitni net,500 minuta na sve mreze i 500 poruka,na primer a to ti je oko 1000din).A veruj mi da sam najbrzu konekciju izmerio na Seremetjevu preko SIM,skoro trostruko brza nego moja kuci.Imate izbor izmedju 4 velika operatera,pogledajte na netu sta vam odgovara.
 

Trust no one

Iskusan
Moderator
Poruka
6.727
Inače, aeroexspress košta 450 do prve metro stanice, a taxi 500 do istog mesta, samo što u taxi može četvoro ljudi da se vozi.
Moskva je grad promaje, tako da onaj tradicionalni strah o ubistvu promajom može da bude problem onima koji veruju u to.
To je dobro,do skoro taksi je bio jako skup,ja uvek idem aeroekspersom zbog guzvi...
Da,tamo duva svuda,i ko se boji,moz' da rikne.
Kako ti se svidela Moskva?
 

sennci

Početnik
Poruka
10
Što se tiče ovoga.. Ne znam, tu je to negdje sve.. Nas je dvoje bilo. Slijetanje na Vnukovo, smještaj blizu metro st. Komsomolskaya. Odabrali smo aeroexperess. Stiže do centra tj, st. Kiyevskaya za nekih 30 min. Odatle metroom bez presjedanja direktno do smještaja. Inače, to je najisplativija karta za dvoje i zove se "Duo Round-trip", košta 1450 RUB i tu je uključen i dolazak i povratak (povratna) za dvije osobe, rezerviše se online.. Cini mi se da smo izabrali najjednostavniju i povoljnu varijantu iako, kako Marge Simpson kaže i taxi bi bi isto jako dobra varijanta, pogotovo u slučaju kada je više osoba u autu i recimo ako se uz to još dijele troškovi. Ali zavisi i od lokacije smještaja, tj. da li od najbliže metro stanice aerodromu (gdje izađeš iz taxija) pa do smještaja ideš metroom direktno ili ima dodatnih presjedanja sa stvarima. Zato to je najbolje da svako prema sebi procjeni koja je najbolja varijanta, a obadvije su ok. https://aeroexpress.ru/en/aero/prices.html
 

Marge Simpson

Iskusan
Poruka
6.688
To je dobro,do skoro taksi je bio jako skup,ja uvek idem aeroekspersom zbog guzvi...
Da,tamo duva svuda,i ko se boji,moz' da rikne.
Kako ti se svidela Moskva?
Svidela :)
Lepo smo stali na nultu tačku i bacili novčić sa željom da se ponovo vratimo. A kako stvari stoje i hoćemo jer nas čeka poprilična odšteta od wizzaira zbog otkazanog leta. To bi trebalo da pokrije troškove sledećeg puta u Moskvu i smeštaj, i još da pretekne
 
Top