Московска берза је обуставила сву трговину америчким доларима и еврима!

:sad2:

Rast indeksa na Wall Streetu: S&P 500 na novom rekordu​

Indeks S&P 500 u ponedelja je dostigao novi rekord. Nasdaq Composite skočio 0,95 odsto na 17.857,02. Dow Jones Industrial Average dodao je 188,94 poena, ili 0,49 odsto, da bi završio na 38.778,10 i prekinuo četvorodnevni niz gubitaka.

Anica Jelovac
Anica Jelovac
18. jun 2024.08:00
Komentara0
FOTO: SHUTTERSTOCK
Rast indeksa na Wall Streetu: S&P 500 na novom rekordu
- Danas je nastavak onoga što smo videli prošle nedelje, rekao je Greg Bassuk, izvršni direktor u AXS Investments.

Blic preporučuje
Pad indeksa na Wall Streetu: Dow Jones potonuo zbog slabih podataka o proizvodnji
Rast indeksa na Wall Streetu: Očekuje se da će FED spustiti kamate
- Vidimo optimizam oko brojnih faktora koji su bili mešoviti već neko vreme, rekao je. “Ekonomski podaci počinju da dolaze snažniji s više doslednosti, imamo znakove otporne ekonomije. Svakako, postoji optimizam i raspoloženje oko veće verovatnoće potencijalnog početka smanjenja stopa.”
Megacap tehnološke deonice ojačale su rast S&P 500, potaknuvši sektor informacione tehnologije za 1,2 odsto. Microsoft porastao više od 1 odsto, dok je Apple skočio oko 2 odsto. Alphabet, Amazon i Meta Platforme takođe su završile više.
Nvidia je zabeležila novi rekord svih vremena - ali je na kraju zatvorila nešto niže - jer je State Street rekao da će proizvođač čipova verovatno imati više od 20 odsto pondera u rebalansu svog fonda kojim se trguje na tehnološkoj berzi. Deonice Broadcoma dodale su 5,4 odsto da bi dosegle nove vrhunce i nadogradile prošlonedeljni napredak od 23 odsto.
Dobici u ponedeljak dolaze nakon što su S&P 500 i Nasdaq objavili svoj sedmonedeljni rast. Ulaskom u novu nedelju ulagači su se pitali može li tržište održati trenutni zamah.
- Uopšteno gledajući, osnove i pozadina i dalje podržavaju, ali bismo očekivali korekcije usput, rekla je, dodajući da su dve do tri korekcije tipične u bilo kojoj poslovnoj godini.

Ulagači prate podatke o maloprodaji u maju, koji bi trebalo da budu objavljeni u utorak, kao i podatke o prodaji kuća i novogradnji kasnije tokom nedelje.
(See Biz)
 
Sad kad se RF opari. :rotf:

1991485.jpeg
1718723143142.png
 
Nije dugo trajalo botino, pusti ti berzu i ostavi to ozbiljnim ljudima da se bave, inače Nvidia vredi kao pola Rusije.

Rublja jaca ruska berza raste

Sve sto si pricao da ce se desiti odbacivanjem dolara - nije se desilo
 
Rublja jaca ruska berza raste

Sve sto si pricao da ce se desiti odbacivanjem dolara - nije se desilo
Udeo rublje na svetskom tržištu je 0,21%, ti i dalje haluciniraš neke fantazike o rublji...na kojim si drogama Tihi, šta ti to sipaju u sok?
 
Kako da ne, evo pun Beograd Rusa koji su došli zbog bolje klime i gurmanske pljeskavice.
hm, da li je zivotni vek nekog Rusa, koji ima oko 30g, duzi u Rusiji ili Srbiji...Srbija je veoma primamljiva destinacija za mlade Ruse...sinoc videh ,mladog Ukrajinca sa porodicom...kupovali neke namirnice u DIS-u....vec je dosta naucio srpski, verovatno je duze vreme kod nas
 

Back
Top