Moša Pijade i porodica Pijade

otrebljavati reč Srbi i prestani lagati.

Činjenica je da su mnogi Srbi primili Mojsijevu veroispovest i vremenom postali etnički Jevreji. Pri kraju 19. veka u tadašnjoj Srbiji veliki deo Jevreja činile su srpske pojevrejice koje su se smatrale Jevrejima. Dosta lokalnih Jevreja pripada haplogrupama R1a i I2a koje su tipične za Srbe i ostale slovenske narode.

A kad je u Srbiji ikad bilo atraktivno postati Jevrej. A promena vera je bilo i obrnuto jedan deo familije Teodora Hercela (osnivaca cionizma) su presli u srpsko pravoslavlje.

A kad je u Srbiji ikad bilo atraktivno postati Jevrej. A promena vera je bilo i obrnuto jedan deo familije Teodora Hercela (osnivaca cionizma) su presli u srpsko pravoslavlje.
Srbi su postali Jevreji. Primili su takozvanu mojsijevu veroispovest i vremenom postali deo takozvanog jevrejskog naroda. Jevreji su mešavina svega i svačega, pre svega turskih Hazara.

Ima jedna pozitivna stvar vezana za Mošu Pijade. On je jedini iz komunističkog vrha, od svih Srba komunista, negde 44-45(?) , otišao kod "druga maršala" sa predlogom da se u Hrvatskoj formira srpska autonomija. Odatle je ekspresno izbačen sve uz podršku Srba Rankovića, Penezića i ostalih htvatskih poltrona.

Ima jedna pozitivna stvar vezana za Mošu Pijade. On je jedini iz komunističkog vrha, od svih Srba komunista, negde 44-45(?) , otišao kod "druga maršala" sa predlogom da se u Hrvatskoj formira srpska autonomija. Odatle je ekspresno izbačen sve uz podršku Srba Rankovića, Penezića i ostalih htvatskih poltrona.
Ostavi se projevrejske mitomanije, propagande i laži.

Jedini Srbin medju komunistima u Jajcu je bio Mosa Pijade koji se jedini zalagao za srpsku autonomiju u Hrvatskoj a bio je Jevrej
https://vidovdan.org/slika-dana/najveci-srbin-na-zasedanju-komunista-u-jajcu-je-bio-mosa-pijade/
tk1-mosa-pijade_izre.jpg

Jedini Srbin medju komunistima u Jajcu je bio Mosa Pijade koji se jedini zalagao za srpsku autonomiju u Hrvatskoj a bio je Jevrej
https://vidovdan.org/slika-dana/najveci-srbin-na-zasedanju-komunista-u-jajcu-je-bio-mosa-pijade/
Pogledajte prilog 1284824
Јесте, и Броз га је, према сведочанствима присутних, том приликом "отерао у материну".

Истини за вољу, тамо је био и Ђорђе Андрејевић Кун, али као маргиналац.

Да ли се уопште зна прави идентитет овог човека:

Đorđe Andrejević Kun rođen je 1904. u Vroclavu u Poljskoj. Školovao se u Berlinu. Diplomirao je na beogradskoj umetničkoj akademiji, a dalje je nastavio školovanje u Italiji (1926-1928) i u Parizu (1928-1929).

Kun je, ustvari Koen.

Last name: Kun The first and most popular being a Jewish caste surname. This developed from the original Hewbrew word "kohen", meaning a priest.
ili:

As a Polish, Czech, Slovak, Serbo-Croatian/Bosnian, Hungarian and Jewish surname, from Kuna, from kuna (“marten”), nickname for a quick-tempered or aggressive person.
Also as a Czech surname, from the personal name Kuna, a pet form of Kunrat, medieval form of Konrad.

Pod kojim je imenom rođen u Vroclavu? Dit Kun?

Poslednja izmena:
Pod kojim je imenom rođen u Vroclavu? Dit Kun?
"Dit" je francuska oznaka za alternativno prezime.

Sve u svemu, miriše na nemačkog Jevrejina Koena (Wroclaw (Breslau) je 1904. u Šleskoj koja je tada deo Prusije, Nemačkog Carstva), Brozovog saborca iz ŠGR.

Djordje Andrejevic Kun rođen je u 31. marta 1904. godine u mestu Vroclav u Poljskoj. Umetničku crtu u malom Đorđu prvi je otkrio njegov berlinski učitelj gospodin Štrajh. Đorđe je sa porodicom došao u Beograd 1914,

Znači, Kunova porodica dolazi u Beograd kada Švabe dolaze u Beograd, a Srbi beže iz Beograda.

Bio bih zahvalan ako neko uspe da pronađe Kunovo pravo, kršteno ime i ponuđeno objašnjenje otkud on u Pruskoj.

Poslednja izmena:
Рођен је 31. марта 1904. године у месту Вроцлав у Пољској, тада Немачко царство, у породици Вељка Андрејевића Куна и жене му Гертруде, као четврто од укупно петоро деце. Отац Вељко је био графички мајстор и пре него што је дошао у Немачку, ту је изучио и граверски занат. Постао је гравер у једном од најбољих графичких предузећа у Немачкој и тако успео да споји занат и велику наклоност према уметности. Испоставило се да је и једно и друго пренео на свога сина Ђорђа. Уметничку црту у малом Ђорђу први је открио његов берлински учитељ господин Штрајх. Ђорђе је са породицом дошао у Београд 1914, где је завршио штампарски занат 1920, а затим учио сликарство на Уметничкој школи у Београду 1920—1925.

Koliko vidim, ono Andrejević su dodali svom prezimenu Kun verovatno da bi se bolje uklopili u srpsku sredinu.

Đorđe je imao godinu dana kad su se 1905. godine njegovi roditelji Veljko i Gertruda Kun preselili iz Breslana (sada Vroclav, Poljska), grada u kome se rodio, u veliki Berlin. Veljko je bio Beograđanin, kao i njegov otac Andreaš, dvorski krojač, po kome je porodica Veljka Kuna svom prezimenu dodala ono Andrejević. Kad je Veljko izučio ksilografiju u Državnoj štampariji, otišao je u Nemačku da usavrši zanat, ali je tamo upoznao Gertrudu i – ostao. Đorđe im je bio četvrto od petoro dece. Veljko je u Berlinu postao graver u jednom od najboljih grafičkih preduzeća i tako uspeo da spoji zanat i veliku naklonost prema umetnosti. Ispostavilo se da je i jedno i drugo preneo na Đorđa.

http://politikin-zabavnik.co.rs/2009/2999/04l.php?pismo=l

Na drugom mestu sam našao da je pomenuti Andreaš u Beograd došao iz Kanjiže ali mi Chrom nije dao da otvorim taj DOC dokument. Prezime Kun izgleda rašireno u Mađarskoj (varijanta prezimena Hunz:mrgreen:). Na Vikipediji je čak moguće pronaći izvesnog Andreaša Kuna koji je bio optužen za ratne zločine protiv Jevreja.

EDIT: da dodam screenshot

Untitled.png

Poslednja izmena:
Koliko vidim, ono Andrejević su dodali svom prezimenu Kun verovatno da bi se bolje uklopili u srpsku sredinu.

http://politikin-zabavnik.co.rs/2009/2999/04l.php?pismo=l

Na drugom mestu sam našao da je pomenuti Andreaš u Beograd došao iz Kanjiže ali mi Chrom nije dao da otvorim taj DOC dokument. Prezime Kun izgleda rašireno u Mađarskoj (varijanta prezimena Hunz:mrgreen:). Na Vikipediji je čak moguće pronaći izvesnog Andreaša Kuna koji je bio optužen za ratne zločine protiv Jevreja.

EDIT: da dodam screenshot

Pogledajte prilog 1285697
Verovatno je Andraš Kun došavši u ranoj mladosti iz Kanjiže u Beograd 1860. sa Srpkinjom (zaključujem na osnovu imena njihovog deteta) dobio sina Veljka, Đorđetovog oca. Tako da je, najverovatnije, slikar Đorđe Andrejević Kun, po toj babi, četvrt-Srbin, po dedi četvrt Mađar ili Jevrejin, a po majci Gertrudi verovatno napola Nemac (i u toj polovini su razna mešanja moguća).

Јесте, и Броз га је, према сведочанствима присутних, том приликом "отерао у материну".

Ja sam cuo da je Mosa Pijade oterao Djilasa u picku materinu kada mu je ovaj rekao da je velikosrpski nacionalista. U fazonu "mars u picku materinu, ja sam Jevrej kako mogu da budem velikosrpski nacionalista". Tito je tu valjda samo tuzno gledao dok je ovaj to predlagao, a srpski generali iz Like su navodno rekli "da ne treba".

Ja sam cuo da je Mosa Pijade oterao Djilasa u picku materinu kada mu je ovaj rekao da je velikosrpski nacionalista. U fazonu "mars u picku materinu, ja sam Jevrej kako mogu da budem velikosrpski nacionalista". Tito je tu valjda samo tuzno gledao dok je ovaj to predlagao, a srpski generali iz Like su navodno rekli "da ne treba".
Ne sumnjam da je među tom distingviranom gospodom bilo pičkaranja.

Tu pricu sam cuo i ja da je neki ravnogorac bio sakriven u nekom zbunu i sve je to video , i posle ispricao Samardzicu.

Mosa bio za autonomiju Srba u Hrvatskoj, a nase patrijote ga nabedjuju da je potpisivao sporazume sa Budakom u Mitrovici gde ovaj drugi nikad nije omirisao zatvor. Teska lobotomija.

U principu on je u originalnu bio za Republiku Krajinu, koja bi obuhvatala i Bosansku Krajinu. Msm da je autonomiju predlozio tek kad je video da nema podrsku za Republiku Krajinu. Msm da je Djilas pisao kako je Pijade nacrtao mapu te autonomne oblasti i kako je ona izgledala kao splet vodovdnih cevi, posto se trudio da ukljuci sto vise mesta sa vecinskim srpskim stanovnistvomm

Back