МОША... НЕМА БЕСПЛАТНЕ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/225522/Dulic-Nece-biti-apsolutno-besplatne-legalizacije
NOVI PREOKRET ZA VLASNIKE BESPRAVNIH OBJEKATA
Dulić: Neće biti apsolutno besplatne legalizacije

Apsolutno besplatne legalizacije neće biti i svako će morati da plati neke troškove. Naravno, treba izaći u susret onim kategorijama kojima je i 1.000 dinara mesečno za izdatke mnogo, izjavio je danas ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić.
- Oni koji su već platili porez neće dobiti novac nazad, jer se to nikada nigde nije desilo. Moramo da budemo fer prema lokalnim samoupravama, prema onima koji su već platili porez, ali i prema onima koji treba da plate porez - rekao je Dulić.
Dulić je dodao da će januaru sesti sa predsednicima opština kako bi iznašli način da se legalizacija što pre završi.

- Novac nije glavni problem zašto je legalizacija tako spora, već je problem neadakvatan katastar i sudski procesi koji traju godinama i to što ne može da se utvrdi vlasništvo nad zemljištem. Postoji nekoliko stotina razloga zašto je legalizacija spora i mi treba da se dogovorimo kako da je ubrzamo. Meni je žao što je informacija procurela u javnost, ali nigde se nije pominjala reč besplatno. Želim da ponovim građanima koji su platili legalizaciju da nisu ispali budale i hvala im što poštuju zakone ove zemlje i neka samo tako nastave - kazao je Dulić.


Prethodno je ministar Dulić, kako je preneo Tanjug, povodom najava o besplatnoj legalizaciji danas izjavio da odluka o besplatnoj legalizaciji, ako bude doneta, neće podrazumevati finansijske popuste ili besplatnu legalizaciju za sve vlasnike bespravno podignutih objekata.

- Finansijski popust sigurno neće moći da dobiju oni koji su gradili objekte radi privrednih aktivnosti ili da bi na njima zaradili, već oni koji žive u malim kućama, porodičnim domaćinstvima, koji su od muke gradili te kuće nelegalno - rekao je Dulić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja je juče izjavio da postoji mogućnost da se vlasnicima nelegalno izgrađenih objekata omogući besplatna legalizacija i da će, ukoliko to bude učinjeno, građani koji su već platili za to biti "kompenzovani".
:zskace: :zskace: :zskace: :zskace: :zskace:
Још једно натезање грађана од стране државе....z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:
 
"Finansijski popust sigurno neće moći da dobiju oni koji su gradili objekte radi privrednih aktivnosti ili da bi na njima zaradili već oni koji žive u malim kućama, porodičnim domaćinstvima, koji su od muke gradili te kuće nelegalno", rekao je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić."
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_id=481401
...naravno sta je sporno, pa ovo je za svaku pohvalu, bravo za dr. Dulica z:lol:
18135040094d13580588100758405282_extreme.jpg
 
Poslednja izmena:
ХаХХА, где је онај од јуче који је рекао: томе смо допринели ја и потписници писма и зато ће бота да има сигурно пола мЕленона гласова...а ја читао и не могу да верујем шта жив човек може д напише :rotf: Неки су стварно поверовали.
 
E ovo je već dobra vest... Zašto neko nebi plaćao nešto, za šta sam ja ili neko treći dao pare, a pogotovo imajući u vidu da su se mnogi na taj način i obogatili prodajući nelegalne nekretnine...

......naravno i zato se ja zalazem da oni shto su otkupljivali stanove 90 tih za po 200 eura doplate po pravoj trzishnoj ceni ,shto bi oni bili u povoljnijoj situaciji od ovih muchenika shto su sada podigli kredite .......................sve na ravne chasti ..........
 

Back
Top