Zephyr93
Primećen član
- Poruka
- 956
Takođe, pošto smo se dotakli i muzike, zanima me ako je neko bio na koncertu Rammsteina u Areni da prenese utiske.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rammstein ne volim.Mislim konkretno na ovaj stil, s tim što za Die Krupps zna uža publika a Rammstein su svjetski poznati. Njemci su doktori za taj industrial fazon.
EKV je psihodelični rock i iako ih kritičari dovode u vezu sa grupama tipa Mission, New Order, meni je njihov zvuk jedinstven i neuporediv. Ako misliš na vezu sa drogom, pa jeste, EKV su klasični heroinski bend. Kao Alice in Chains npr. Ali ja tu ne bih ništa moralisao. Njihova muzika je čudesna i to mi je jedino bitno.
AIice in Chains su mi najdraži od te grunge scene, možda zato što su od velike Seattle četvorke najbliži metalu. EKV kao što rekoh izuzetno cijenim. Njihove sudbine jesu tragične ali njihova muzika je iskupljujuća. Ipak, ne pašu mi sve njihove stvari podjednako, recimo "Ljubav" mi nije muzički nešto, najbolje su mi "Sinhro", "Srce", "Stvaran svet", "Anestezija", "Iznad grada". "I kao da je bilo nekad" je kategorija za sebe, naježim se svaki put.Rammstein ne volim.
Alice su vrh ...EKV takođe...
Kod EKV bih pomenula i tekstove ..pored zvuka.
Anestezija ..Zabranjujem...Kao da je bilo nekad...Ona mi je rekla ...AIice in Chains su mi najdraži od te grunge scene, možda zato što su od velike Seattle četvorke najbliži metalu. EKV kao što rekoh izuzetno cijenim. Njihove sudbine jesu tragične ali njihova muzika je iskupljujuća. Ipak, ne pašu mi sve njihove stvari podjednako, recimo "Ljubav" mi nije muzički nešto, najbolje su mi "Sinhro", "Srce", "Stvaran svet", "Anestezija", "Iznad grada". "I kao da je bilo nekad" je kategorija za sebe, naježim se svaki put.![]()
Hm...Negde pri kraju liste ..

Tekstura je vrh..Pa sta da kazem..
Jel provaljujes teksturu koze na ovoj zeni u krevetu...?![]()
Pa to je realizam u toj slici...Tekstura je vrh..
Malo zasenčena, blago zamrljana..
Baš po mom ukusu..
Vidjao sam..cuti...posive, zasu...predjes ulicu.
Bleksi ...postao si profi.

Ispunjavamo vaše želje gospođice
Zlatno doba po meni. Morfin izoštrava intelekt do "frenetične hiperpotencije" (Ujević). Ne koristi ga slučajno Šerlok Holms.
zar nije šerlok šmrkao kokain. je l ti morfin iz knjige
ma i pre tih otkrića su se ljudi radili nečim, alkohol je stara stvar al verovanto i nekakvi opijati, mislim da je nešto bilo na dionizijskim svečanostima ili su se pitije radile nekako... možda neke biljke koje rastu, bili su možda bolji travari
sad valjda postoje sintetičke droge više
valjda kako koja sirovina postane dostupna ... azija mak, koka j. america... je l u makedoniji mak?

Pa sigurno je da su mnogi slikari iz tog perioda stvarali pod dejstvom apsinta. Mada, umjetnički čin je već sam po sebi na neki način izmijenjeno stanje svijesti. Platon je pjesništvo opisao kao "maniu", vrstu ludila. E sad, da li alkohol i droge obezvređuju umjetničko djelo o tome bi se dalo raspravljati. To je kao doping u stvaralaštvu. Po meni ipak je odgovor negativan jer neki pisac bez talenta može uzeti tonu magičnih pečurki pa ipak neće pisati genijalno, možda tek nešto malo bolje od svojih realnih mogućnosti.Imam temu
https://forum.krstarica.com/threads/apsint-zelena-vila-i-umetnici.925536/
gde sam opisala zavisnost od Apsinta.
Tokom takozvanog Zlatnog doba (La Belle Époque), Zelena vila (kako je apsint popularno prozvan zbog svoje karakteristične boje) bilo je piće za koje su se odlučivali brojni pisci i umetnici u Parizu.
U pesmi „Otrov“ iz zbirke pesama Cveće zla iz 1857. godine, Bodler je na listi omiljenih
književnih poroka postavio apsint iznad vina i opijuma.
![]()
Henri de Toulouse Lautrec
Komentator Lautrecovih slika (poput ove) rekao je da ih je„u potpunosti naslikao absint“.
Kad ovo pročitamo onda sva velika dela muzike,književnosti i slikarstva možemo
dovesti u pitanje..
@Zephyr93 šta ti misliš o ovome?
Ili kao doping u sportu na primer.. Ako ja skočim metar i po u dalj,sigurno neću skočitiPa sigurno je da su mnogi slikari iz tog perioda stvarali pod dejstvom apsinta. Mada, umjetnički čin je već sam po sebi na neki način izmijenjeno stanje svijesti. Platon je pjesništvo opisao kao "maniu", vrstu ludila. E sad, da li alkohol i droge obezvređuju umjetničko djelo o tome bi se dalo raspravljati. To je kao doping u stvaralaštvu. Po meni ipak je odgovor negativan jer neki pisac bez talenta može uzeti tonu magičnih pečurki pa ipak neće pisati genijalno, možda tek nešto malo bolje od svojih realnih mogućnosti.

Nisam razumela `zrice`Cilj umetnosti nije `postignuce` (pogotovo ne po svaku cenu=umetnosti same), vec `zrice`...To je postulat, kamen temeljac.
Ako tako nesto ni droga ne ume da razvije, onda je yebi..![]()
zrenje = zriće. pravi dodir kolektivnog i licnog.Nisam razumela `zrice`

Misliš kao komina,uz alkoholna isparenja..lično,zrenje = zriće. pravi dodir kolektivnog i licnog.![]()
![]()

Dionizijske svečanosti, vrlo vjerovatno, ali prva droga u povijesti je soma koju spominje Rig Veda, opisana kao "nektar bogova". U drevna vremena, svete i magične biljke, baš kao i čitanje i pisanje, bili su privilegija viših kasta, u prvom redu vračeva, šamana i čarobnjaka. Hašiš se isto spominje jako rano u nekom kineskom spisu. Takođe, što je manje poznato, marihuanu i hašiš koriste indijski sadhgurui kao pomoćno sredstvo za koncentraciju. Profesionalni hipnotizeri često koriste kokain (za sebe) i hloroform (za subjekta).