Moramo se zaljubljivati i razocaravati ?!

[QUOTEDa li cete to da kazete svom detetu kada bude patilo zbog nesrecne zaljubljenosti ; da li cete unapred da ga nekako pripremate za surovost zivota te vrste - tj da li bi svest o ovome(dakle samo o postojanju ove teorije)promenilo neshto u vashem zivotu;i da li se slazete s docom?

Pa, izgleda da sam ga dobro pripremila. Jer posle raskida sa devojkom mi je rekao nesto u stilu..." znam ja da cu nekoga povrediti i taj ce patiti, kao sto cu i ja nekada biti povredjen, al to ti je tako, uvek je neko u prednosti i to se menja, al to i prodje..."[/QUOTE]

pa da ,treba covek da udje u odnos sa nekim iole "zdravim" stavom ,da bi posle izashao iz njega "ne tako tragicno povredjen"

Nije meni,citala knjigu od doticnog doce:)...pa mozda si ti bila te srece da nikad nisi mnogo patila zbog nekog ,jer si ulazila potpuno spremna u "te" odnose...al to je neshto shto isto morash da ucish dete na neki nacin...

Ma ne bojse, nikoga to paćenje i mlaćenje nije zaobišlo : )
Samo posmatramo TO drugačije...
Meni taj američki fazon da se o svemu i svačemu razgovara malo ide na živce. Treba da se kaže naravno - Mama patim, ostaviJo me dečko. Al ne vidim sebe u ulozi mame koja bi u tom trenutku mazila svilenu kosicu i tešila čupavu glavu razgovorima.

Lepe smo ss - baš smo onako ŽENSKI LEPE - što da patimo za tim jednim, skontaće da se zajebo kad se drugi bude pojavio verovatno. U međuvremenu - u šoping : ))))
Ako se ne pojavi - vremenom će prestati da bude važno i onako

Ma ne bojse, nikoga to paćenje i mlaćenje nije zaobišlo : )
Samo posmatramo TO drugačije...
Meni taj američki fazon da se o svemu i svačemu razgovara malo ide na živce. Treba da se kaže naravno - Mama patim, ostaviJo me dečko. Al ne vidim sebe u ulozi mame koja bi u tom trenutku mazila svilenu kosicu i tešila čupavu glavu razgovorima.

Lepe smo ss - baš smo onako ŽENSKI LEPE - što da patimo za tim jednim, skontaće da se zajebo kad se drugi bude pojavio verovatno. U međuvremenu - u šoping : ))))
Ako se ne pojavi - vremenom će prestati da bude važno i onako

LEPA A SAMA ...;)

Ja cak nekad mislim da nas "zivot" tj svi ljudi i dogadjaji celog zivota uci nekim svojim "gbubim"pravilima ,a da mi "krademo " tu i tamo neke trenutke radosti i bash je to stvar -ne treba se uljiljkati ,al tradicionalno vaspitanje je takvo da "si" do 14 -te svima dete i "ne treba"ni mnogo da se trudish ,ni mnogo da patish ,a onad odjednom "postajesh" odrastao covek od koga se u svakom smislu mnogo ocekuje-dakle ne samo u shkoli ,nego da da se nosish sa ljudima ,momcima,devojkama,raskidima...a shto "je" :D ,pa i decaci valjda pate ,sunce li im njihovo:confused::)
To jeste problem.Decu,a kasnije mlade ljude treba postepeno pripremati za neke nove uloge koje im zivot sprema.
zato je samostalnost po meni,jako vazan faktor.Mislim da,sto vise problema resis sam to si zreliji...koliko god tesko,a nekom mozda i surovo zvucalo treba terati sebe,a i svoju decu da se sami bore....kasnije ce im to biti od velike koristi.

Back