moram ovo da napishem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

AntunTun

Veoma poznat
Poruka
10.850
dakle sinotj doshli neki drugari...beogradjani...ok ljudi...i krene neka pricha...taj momak je 99 bio na kosovu...dal 99 il 98 nem pojma al kad je dole bilo sranje on je bio....i sad pricha kako je tad bio u okolini vranja...leskovca...i uopshte dole po jugu....i kako u vranju nigde nije bilo cigareta...i kako nije bilo benzina...i kako je ceo jug bio mobilisan na kosovu....i chachani su bili dole mahom svi...sem onih sa vezom...e sad on se vratio u bg...kazhe sishao na stanicu...i ne veruje...dole rat a u bgu sve lagano...kazhe cigarete normalno...sve normalno nema da fali...krene neka prichao oko bga i ljudi u njemu...pazi ovo....ona hala dal limes il kako vetj...chitam u novinama u zadnje 2god ulozheno 40mil eura...ej...za jbnu halu...sa tim keshom je molgo da se izgradi pola infrastrukture na jugu....il shta vetj....ljudi u bgu mahom nemaju pojma kako se zhivi po srbiji....on upozno devojq radi u hisaru...to je dole negde ka crnoj gori...il dole kod nisha nem pojma...ima platu 8000 i prezadovoljna...i on se chudi...heh...a onda odem u bg....i sretnem ljude koji mi prde kako su seljaci upropastili beograd...i kako je grad gadan zbog ljudi koji su doshli sa strane...i kako ovo i kako ono...niko se ne zaustavi da kazhe "ej pa chekaj mozhda je kod njih loshije nego ovde"...posle se beche kad neko otje da se otcepi....shto halu ne napravishe u novom pazaru?....u kraljevu?...krushevcu?....kad neko iz pazara bude uochio da bi mu bilo bolje da je uz kosovo....uz albaniju....nacionalisti iz prestonice tje ditji svoj glas o cepanju drzhave...jeziva logika u jezivoj zemlji...posle meni neko prdi kako sam iz chachka...kao kod nas ekonomija razbija....ja nisam u cha mogao da nadjem poso...od 10 drugova...jedan radi kao kelner...u kragujevcu je josh jezivije...tamo ako radish za 150e...ti si na konju....u bg je markica 800din...ja putujem 20km do posla...karta u jednom pravcu je 80din....mesechna je oko 2000...moje kolege u bgu za isti posao imaju u proseq 50% vetju kintu...imao je jedan kandidat za predsednika....predlagao je da se cela srbija preseli u bg,...a da se ostatak zemlje izda il za nuklearne probe il kao neko veliko lovishte na retq divljach...to je shegachenje naravno....al je tako ispravno da se chini kao pravo....ne znam shto sam ovo napisao...neko tje lagano retji da mrzim bg....al briga me....zhivela prestonica....pa nek sve skapa u bedi

Нико нема ништа против људи који долазе у БГ и прихвате његову културу. Ради се о томе да велика већина која долази има неки комплекс...не воли тај град...осећа одбојност према људима у њему...не поштује тај урбани начин живљења...и не осећа ту љубав коју ја осећам према њему и непоштује то. Не разуме једноставно. Једноставно не осећају ту припадност и дух града се губи...што каже Цане из Брејкерса. Е то мени смета. Смета ми кад слушам приче типа...ми дошли...правимо журке свака 3 дана...дркамо се са комшијама. Колико пута ми је дошло да им кажем...која си ти стока...али се суздржим због тога што је тај неко познаник мог пријатеља. То је само пример.

Наравно има београдске стоке...али упоредите процентуално...проблеме праве људи који долазе споља углавном.

Да се разумемо...немам ја ништа против ни Црногораца, Босанаца, људи са села (чак напротив...ја сам сигурно годину дана живота као клинац, за време летњих распуста провео у бањи или селу...и мислим да су градска деца која немају такву прилику...на неки начин ускраћена), осталих...има јако културних, дружељубивих, људи без комплекса. И они махом наилазе на добродошлицу, прихватање. Добар човек је добар човек...био он муслиман, Црногорац, човек са села...

А што се тиче другог дела...слажем се да постоји економска неуједначеност...поготово кад је југ Србије у питању...и мислим да ту нешто мора да се уради. Можда је решење и да град са југа постане престоница...не само из економских разлога (дискутовао сам о томе на политици).

to sve stoji....jes da ima hrpa degenerika koji dolaze tamo....al poenta je u finansijama....dakle tom nekom je mnogo drazhe da on shenluk chini u svojoj vaorshici neg u metropoli...al nema sa chim...nema gde da zaradi...ponashanje jeste za svaq osudu...al ima to i drugu stranu...mislim i ovde (u cha) ima masa ljudi sa peshtera i sa zlatibora...jes da sve to utiche na grad...nema nigde lokal u kome nije neshto poput 50centa il karleushe...al to opet znachi samo da su ti ljudi morali dotji ovde...u potrazi za boljim...u ostalom deda tog nekog seljanina je platjao porez kralju...chovek obradjivao neq njivu pitaj **** gde...i od tih para se gradilo...mislim da sam vetj drobio u ovom podforumu o ovome...al nema veze...za sve je problem kesh i nishta vishe

Meni su pare uvek glavno pitanje. Pa ću zato na to da ti odgovrim Antune. U Beogradu radi i plaća poreze i doprinose daleko najveći broj ljudi. Logično je da je gradska kasa Beograda daleko najpunija, i logično je da ja koji plaćam doprinose i poreze u Bgd-u očekujem da se u mom gradu najviše koječega sagradi. Seti se samo posebnog poreza za Beograd os 3% koji smo plaćali samo mi, Beograđani. I sad, svima ostalima krivo što smo mi, (nisam ja, ali govorim principijelno) sebi sagradili "Bgd Arenu". I sve ostalo što se gradi, gradi se iz gradskog budžeta. Pa neka i Vranje sebi sagradi šta god hoće iz svog gradskog budžeta.

dacci:
... ZBOG CEGA CELA JUGA DA RADI ZA BG?

Ili "Srbija radi - Beograd se gradi !" Ovo sam milion puta čuo ! A prirodom svog posla stvarno sam puno putovao po Srbiji i sarađivao sa više desetina firmi is skoro cele Srbije.

1. Jasno je da su lokalni moćnici najbahatiji i najmoćniji upavo u manjim sredinama. I dođe takav baja, rasturi privredu celog grada, sjebe sve šta se može sjebati - i niko mu ništa ne sme. I onda - kuku, lele, u Majdanpeku (na primer) beda i sirotinja !

2. Javašluk, nerad, zabušavanje i potkradanje je po manjim mestima sasvim normalan i društveno prihvatljiv oblik ponašanja. I onda - on kao radi !?

Pa, g.M.Vasic je uglavnom upravu. A ako se prica o platama, treba ev. dodati i to da je Beograd sto se cena tice mnogo "skuplji" grad. Hocu reci-ne bi se bas moglo reci da su plate u Bgd-u toooliiiko vece ( znam ja i tu mnogo ljudi koji ne ispustaju sljaku od 100-150 evra) u odnosu na unutrasnjost ali su troskovi zivota ( izlaske da i ne pominjemo) daaaleeeko veci. A sto se tice "ljubaznosti"...mislim da beogradjani mnogo gore prolaze kad izadju iz Bgd-a... prvih pola sata te odmeravaju a onda bar jos toliko vremena provedes dokazujuci da si ti uopste ljudsko bice "uprkos" cinjenici da si iz Bgd-a...Ma, smaranje...

reunion:
... prvih pola sata te odmeravaju a onda bar jos toliko vremena provedes dokazujuci da si ti uopste ljudsko bice "uprkos" cinjenici da si iz Bgd-a...Ma, smaranje...
Po definiciji i deklaraciji si beogradski derpe. ]ebiga ... A posebno mi je smešno što se u početku čude kad kažem da sam iz "Beograda" a ne iz "Beoooograda". Tako sam im još više sumljiv. :)

Sa, druge strane, i ja primećujem tzv. metropolizaciju Srbije. Nije to dobro, slažem se. Srbiji trebaju i ostali privredno-kulturni centri osim Beograda. O sportu da ne pričam. Jel ono beše preko pola prve lige su beogradski klubovi ? Ali jbg, ne radim to ja To rade političari. A 99% političara nisu Beograđani.

problem je lepo izneo ljuba.mirno, urbano kako dolikuje jednom beogradjanu, ma sta govorili ljudi sa strane za nas rodjene i odrasle ovde. a ovaj sto hoce da se "ocepi" neka se cepa, samo ne znam sto im je jedini i osnovni cilj bas Beograd? ne razumem tu pricu o radu za beograd? o cemu je rec?ljudi u ovoj zemlji, kao i mi ovde, ne rade za beograd, nego za politicare, kriminalce i estradne zvezde koje ga naseljavaju. tu bi trebalo da napravite razliku.svi gledaju spolja, da li se neko zagledao u prosecne ljude, ove koje vidjamo svaki dan? izgledamo veoma bedno kao i oni na jugu. a Beograd je daleko od metropole kada ga uporedite sa ostalima. sta to treba da znaci? da srusimo zgrade i izgradimo kolibe da bi neko ko zivi u drugom gradu bio srecniji? naravno da ce da se grade sportski i ostali centri u srazmeri sa velicinom i funkcijom grada. drugo je pitanje da li je humano ulagati toliki novac u mrtve zgrade, dok ljudi gladuju. vi koji ne zivite ovde gledate stvari samo sa one strane koja vam tu gde ste nedostaje. gde god da zivimo na ovom tlu svima koji zivimo od plate tesko je. i nema potrebe da se gnev usmerava na vekovni grad.

AntunTun, pročitala sam ono što si rekao, nije me mrzelo. Za vreme rata u Bg-u nije da je sve bilo kako treba, i nije da je baš svega bilo u izobilju. Nego, prosta logika - grad je veliki, pa su s tim i veće šanse da se u njemu profitira nad situacijom, pa su se jako brzo pojavilišverceri. Pa je bilo cigareta - ukoliko te zna vlasnik trafike, pa ti ih daje po nekoj svojoj ceni (koja je znala da bude i baš, baš bezobrazna) i to, ako ga uhvate nayebe. Mogao si i na nekim državnim trafikama da čekaš na red po 8 sati nebi li iskamčio maksimalno dva boksa (i to na početku) Ali je najpopularniji bio onaj parfemisani duvan koji se kasnije uvijao u rizle (ne mislim gandžu... ne znam kako se zvalo to sra nje)

To što se tiče investicija nekih naših srpskih političara - u to neću da ulazim, tu si u pravu trilion posto, i ne samo što se hale tiče, nego je mnogo toga u pitanju. Stvarno budže ovaj grad kao nenormalni, kao fora, ne bi se videlo da je na nekom drugom mestu :roll:

Meni se ne dopada to što prave od njega... Cirkus, uvek neki yebeni cirkus, obmana, pljačka na visokoj nozi, inteligentno ruiniranje i katastrofa. Slažem se sa tobom da bi mogli da podignu moral žiteljima nekih manjih mesta, tim svojim planovima i ulaganjima - a ne ovako da sve večito budže u Beograd zarad sopstvene propagande.

Šta si još pominjao... a da, devojku iz Hisara, prezadovoljnu platom od 8 000... Ali šta ja da radim sa platom od 8 000 kad su mi porezi i svi oni računi daleko veći jer sam u Bg-u? Kad mi je sokić u lokalnom kafiću oko 130 kinti, kratki espreso 83.... A čim pređeš Pančevački most, osetno su cene manje, a kamoli tamo negde, u nekom Hisaru.

Kažeš - nema posla, od deset drugara, jedan radi u lokalnom kafiću za 150e? Od desetoro mojih drugara, samo drug i ja radimo - isto 'nje drugo pakovanje. I to baš taj lik radi u jednom lokalu na Novom, šta reći :roll:

Da li je ljudima van Bg-a toliko loše... To se stvarno često pitam... Umesto nekoliko svojih kvadrata naslaganih iznad jednog i ispod drugog komšijskog stana imaju nešto malo SVOJE zemlje, kućicu na njoj, i svoje mogućnosti da počnu sa nekim svojim poslovima. Ukoliko hoće da otvore neku firmu, porezi su im manji, ako hoće da se bave proizvodnjom - imaju mesta gde da se nabudže, ako hoće... ma ne znam... Nije mi jasno; Zar bi menjali to što imaju za neke kancelarijske, tupave poslove?
Ja nekako mislim da je i s ove strane i s one strane naše geografske karte situacija ista - ljudi su i ovde i tamo lenji, pasivni a i pojavila se jedna masovna epidemija nezdrave filozofije i kukanja nad sopstvenim sudbinama...

Što se tebe tiče, tebi svaka čast.

Ja imam protiv toga shto svi dolaze u BG !!! Ali ih sa druge strane i razumem 100% !!! Sve shto se deshava u zemlji nam Srbiji, deshava se u Beogradu !!! Kao shto je neko gore rekao stvar je u decentralizaciji !!! Ne moze Beograd da bude i kulturni i industrijski i ekonomski (i shta vec) centar Srbije !!! U poslednjih 10-15 godina sve shto se radi u Srbiji radi se u Beogradu, tako da ostali deo Srbije ostaje tj. stagnira uveliko !!! Mrzi me da pishem mnogo i opshirno jer je tema vrlo kompleksna !!!

antuntune ja te slihtarski podryavam ali shta ja tu mogu da uradim

ali koja je logika zvati samo ljude sa juga u rat pitam samo

??

javasluk nered i yabusavanje je svuda kod nas prisutno a ne samo po manjim mestima, prisutno jei kod mene, to nam je mentalitet i to treba prihvatiti. trzishte namece drugacije ponasanje pa ko se prilagodi proshao je itd. s druge strane zbog te opushtenosti stranci i vole da dodju ovamo! eto

ono sto je problem... u bgd je moyda vise preduzeca, znaci vise mesta gde mozes da se ZAPOSLIS, gde ne moras da budes sam sebi gazda. ljudi takonajcesce b iraju, mozda pogotovo kod nas jer vucemo iz SFRJ perioda (ne kazem da je to ni dobro ni lose). ti mozes da opstanes mozda u manjem gradu ali da sam neshto bunaris, pokreces biznis...na to nismo nauceni to za sada pocinju najsmeliji

a?

ali slayem se meni je srbija egzotichna ko havaji ;), ja od same srbije bash nisam mnogo videla, ok ishla sam na planine ali po samim gradovima slabo. mada i koji cu. cini mi se da su tamo ljudi mozhda prisniji zbog manjeg grada mada ne znam. ma ok preterujem slihtarski ali mi smo slihtarska nacija. sve ima svoje u bg ljudi sve vise vole da se osamljuju mada
sta znam nije mi svaka rec ovde tachna

AntunTun:
dakle sinotj doshli neki drugari...beogradjani...ok ljudi...i krene neka pricha...taj momak je 99 bio na kosovu...dal 99 il 98 nem pojma al kad je dole bilo sranje on je bio....i sad pricha kako je tad bio u okolini vranja...leskovca...i uopshte dole po jugu....i kako u vranju nigde nije bilo cigareta...i kako nije bilo benzina...i kako je ceo jug bio mobilisan na kosovu....i chachani su bili dole mahom svi...sem onih sa vezom...e sad on se vratio u bg...kazhe sishao na stanicu...i ne veruje...dole rat a u bgu sve lagano...kazhe cigarete normalno...sve normalno nema da fali...krene neka prichao oko bga i ljudi u njemu...pazi ovo....ona hala dal limes il kako vetj...chitam u novinama u zadnje 2god ulozheno 40mil eura...ej...za jbnu halu...sa tim keshom je molgo da se izgradi pola infrastrukture na jugu....il shta vetj....ljudi u bgu mahom nemaju pojma kako se zhivi po srbiji....on upozno devojq radi u hisaru...to je dole negde ka crnoj gori...il dole kod nisha nem pojma...ima platu 8000 i prezadovoljna...i on se chudi...heh...a onda odem u bg....i sretnem ljude koji mi prde kako su seljaci upropastili beograd...i kako je grad gadan zbog ljudi koji su doshli sa strane...i kako ovo i kako ono...niko se ne zaustavi da kazhe "ej pa chekaj mozhda je kod njih loshije nego ovde"...posle se beche kad neko otje da se otcepi....shto halu ne napravishe u novom pazaru?....u kraljevu?...krushevcu?....kad neko iz pazara bude uochio da bi mu bilo bolje da je uz kosovo....uz albaniju....nacionalisti iz prestonice tje ditji svoj glas o cepanju drzhave...jeziva logika u jezivoj zemlji...posle meni neko prdi kako sam iz chachka...kao kod nas ekonomija razbija....ja nisam u cha mogao da nadjem poso...od 10 drugova...jedan radi kao kelner...u kragujevcu je josh jezivije...tamo ako radish za 150e...ti si na konju....u bg je markica 800din...ja putujem 20km do posla...karta u jednom pravcu je 80din....mesechna je oko 2000...moje kolege u bgu za isti posao imaju u proseq 50% vetju kintu...imao je jedan kandidat za predsednika....predlagao je da se cela srbija preseli u bg,...a da se ostatak zemlje izda il za nuklearne probe il kao neko veliko lovishte na retq divljach...to je shegachenje naravno....al je tako ispravno da se chini kao pravo....ne znam shto sam ovo napisao...neko tje lagano retji da mrzim bg....al briga me....zhivela prestonica....pa nek sve skapa u bedi

Pocetak kraja tog jadnog izmucenog grada dogodio se pri komunistickoj okupaciji Srbije za vreme WWII. Tada se u u Beograd iz neopravdanih razloga doselilo mnostvo primitivusa, pripadnika radnicke klase koja je ubrzo pustila korene i izmenila izgled grada u narednim decenijama.
Beograd je danas mesavina onog starog predratnog Beograda u kome je zivela gospoda, ali mahom u smislu preostalih lepih, starinskih zgrada koje su prezivele fasisticko bombardovanje i saveznicko bombardovanje za koje je odgovoran Josip Broz Tito, komunisticki vodja, posleratnog Beograda koji su oblikovali komunisticki arhitekti svojim morbidnim i mracnim zdanjima i novog, koji tezi nekom ultra-modernom urbanizmu koji podrazumeva dizanje bezlicnih zgrada od metala i stakla gde god se za to ukaze mogucnost.
Beograd je u tom periodu neopravdano prosiren dobivsi satelitska, ruralna naselja, karakteristicne sive boje, koje su se pripile uz staro jezgro grada kao jedan ogromni parazit ili kancer koji se jos uvek siri.
Naravno, komunisticka okupacija radnicke klase donela je i druge nevolje Beogradu. Ta okupacija jos uvek traje i ona je omogucila kontinuiranu podrsku za naseljavanje primitivne crnogorske rase na podrucje Beograda. Ova rasa je u poslednjoj deceniji izgledom svojih pripadnika dala doprinos ruralnom izgledu Beograda.
Postoji naime nada, koja zivi ponajvise u srcima preostalih potomaka beogradske aristokratije (ili potomaka aristokratskih doseljenika) da ce okupaciji primitivnih hordi (koje drze i celne pozicije u drzavi) doci kraj verovatno pomocu latentnog monarhistickog udara.
Ziveo Kralj i Kraljevina Srbija!

Milojko Vasic:
Meni su pare uvek glavno pitanje. Pa ću zato na to da ti odgovrim Antune. U Beogradu radi i plaća poreze i doprinose daleko najveći broj ljudi. Logično je da je gradska kasa Beograda daleko najpunija, i logično je da ja koji plaćam doprinose i poreze u Bgd-u očekujem da se u mom gradu najviše koječega sagradi. Seti se samo posebnog poreza za Beograd os 3% koji smo plaćali samo mi, Beograđani. I sad, svima ostalima krivo što smo mi, (nisam ja, ali govorim principijelno) sebi sagradili "Bgd Arenu". I sve ostalo što se gradi, gradi se iz gradskog budžeta. Pa neka i Vranje sebi sagradi šta god hoće iz svog gradskog budžeta.

da ponosni smo....decentralizacija napreduje neverovatnom brzinom....dal je bgd arena finansirana iz para gradskog budzeta?....mislim nebitno je....ok vi ste izgradili a ostatak je sam sebi iskopo rupu....

neshto danas mislim....preprvgo rata....dakle tako pochetkom veka....svaki "grad" u srbiji bio je bitan...dakle topola je bila bitna...valjevo....lazarevac...kolko su se samo cimali sa koje kakvim frontovima da odbrane to...bio je i tad beograd ko sad...dakle imao je dvor...bio je prestonica...al se zhivelo i u srbiji...a onda je doshla emigracija sa sela u grad....i milioni iz cele zemlje su pohitali u betonske monstrume u potrazi za radnichkim snom...e sad mogutje je da je beograd sam sebe izgradio...mogutje je da sam ja neko ko mrzi beogradjanje jer sam malogradjanin iz provincije koji ne vidi dalje od svog nosa...al ne verujem da je tako...iiiiiiiii da....beograd jeste oduvek bio kao zasebna drzhava....i voleo bih da se otcepi vojvodina (jel bi daleko bolje zhiveli u madjarskoj) i da voleo bi da se otcepi jug(bolje uz bugare nego uz ove shto se grade) i bolje da svi skapamo....a da mi vi prichate o tome kako se i dalje vi gradite kao drzhava u drzhavi....naravno niste vi krivi...ni ja...kriv je sistem...a na sistem ne vredi pljuvati...od ove teme nema svrhe stoga

tako je milojko u pravu si (ipak si ti moderator sa netolerantnim potpisom i nagoni me teraju da budem sa tobom ulepo)

ne zameri na izlivu iskrenosti...ali da ste se izgradili sami...niste

reunion:
Pa, g.M.Vasic je uglavnom upravu. A ako se prica o platama, treba ev. dodati i to da je Beograd sto se cena tice mnogo "skuplji" grad. Hocu reci-ne bi se bas moglo reci da su plate u Bgd-u toooliiiko vece ( znam ja i tu mnogo ljudi koji ne ispustaju sljaku od 100-150 evra) u odnosu na unutrasnjost ali su troskovi zivota ( izlaske da i ne pominjemo) daaaleeeko veci. A sto se tice "ljubaznosti"...mislim da beogradjani mnogo gore prolaze kad izadju iz Bgd-a... prvih pola sata te odmeravaju a onda bar jos toliko vremena provedes dokazujuci da si ti uopste ljudsko bice "uprkos" cinjenici da si iz Bgd-a...Ma, smaranje...

izlasci?....dechko u vetjini unutrashnjosti izlasci ne postoje....ljubaznost?....i to shto te gledaju kao da si s druge planete....to je jer jesi....za onog ko nikad nije bio u bgu....chim progovorish njemu su ochi ovolke....prichash mi da su troshkovi vetji....i kao normalno da tje plate da budu vetje....treba da izlazimo ....mislim daaaaaaaaaj

Milojko Vasic:
2. Javašluk, nerad, zabušavanje i potkradanje je po manjim mestima sasvim normalan i društveno prihvatljiv oblik ponašanja. I onda - on kao radi !?

sad tjesh da me ubedish da su beogradjani vredniji?.....znash shta....ne znam koje si firme obilazio....i shta si tamo radio.....al to da kazhesh da su ljudi po manjim mestima lenji....to je u najmanju ruq smeshno....el ti choveche kapirash da posla neeeeeemaaaaaaaaa?....to shto si video....i to shto pominjesh pljachq....toga ima svuda....i u bgu....samo tako ima hiljade njih koji pljachkaju a u manjim mestima po jedan....majdanpek je zhiveo od rude....ruda stala....grad stao....kako mozhesh da budesh tako iskljuchiv?....kako mozhesh da kazhesh da su ljudi ovde ili onde manje ili vishe vredni?....jesil nekad plastio ili kopao?....el mislish da je to sprdnja?...ja sam iz malog mesta i kao meni je potkradanje normalno a ti si iz prestonice i tebi kao nije....el sam ja manje vredan od tebe?....gluplji?....shta je posredi kad ja kradju gledam kao normalnu....daj nemoj mi retji da tako stvarno mislish

Milojko Vasic:
Sa, druge strane, i ja primećujem tzv. metropolizaciju Srbije. Nije to dobro, slažem se. Srbiji trebaju i ostali privredno-kulturni centri osim Beograda. O sportu da ne pričam. Jel ono beše preko pola prve lige su beogradski klubovi ? Ali jbg, ne radim to ja To rade političari. A 99% političara nisu Beograđani.

da nisu politichari beogradjani....nego dosho velja i on kroji....a ko ga je glasao to nije bitno....u beogradu ima ko u pola srbije glasova i ti sad prebacujesh shto politichari nisu iz bga?.....pa daj majq mu da uvedemo pasoshe ko svaki normalni ljudi....prichash o tome kako neko rastezhe kad pricha....el ti to bitno?....

mozhda sad preterujem sa citiranjem nervoznog moderatora....al ne vredjam il neshto....moji stavovi se razliqju....a vidim ti kao sad napade unutrashnjost da pravi kvarne politichare i shalje ih u pohod na beograd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back