Морам да отворим тему!

Комунисткиње у логору Бањица су заслужиле мучење и смрт

• Да,јер су комунисткиње

• Не,осуђујем мучење и стрељање комунисткиња

• Да,јер су комунисткиње

• Не,осуђујем мучење и стрељање комунисткиња

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Можда се и затвори али на срцу ми је да је отворим јер ме много повредилио
негирање нацистичких злочина над женама у Бањичком логору.

Логор на Бањици био је највећи концентрациони логор на подручју окупиране Србије (1941—1944). Логор је радио од јула 1941. до октобра 1944. Кроз овај логор за време читаве окупације прошло је 250.000 људи, а од тог броја њих 30.000 је стрељано на стратишту у Јајинцима.

Соба бр.38 - женска соба смрти.

Жене су свирепо убијане неке су завршавале у Аушвицу јесте биле су комунисткиње .Њихови грехови су били некада једноставно чекање Руса једнако нису хтеле да издају другове.

Биле су храбре и бориле су се против нацизма ,за боље сутра ..

На зиду собе 38 и данас стоји натпис

НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС!

Зашто појединици овде правдају нацистичке злочине ,зашто ?

Шта је то у главама људи да величају оне који су убијали мајке са децом ,младе жене ,брата и сестру ,оца и кћерку ,мужа и жену..

Зашто само ми напишите ,зашто?

Šta je gledala si seriju pa si se sad setila...ts...ts...ts...:kafa:

Није у питању само серија ,то је историја друже мој .Помен на невине жртве и злочин који многи овде оправдавају мени лично није јасно зашто.

Зашто је некоме прихватљиво стрељање , мучење и свирепо убиство другарица из Бањичког логора.

Ајде објасни ми и изјасни се

Није у питању само серија ,то је историја друже мој .Помен на невине жртве и злочин који многи овде оправдавају мени лично није јасно зашто.

Зашто је некоме прихватљиво стрељање , мучење и свирепо убиство другарица из Бањичког логора.

Ајде објасни ми и изјасни се

Зато што је био рат?
Зато што су се борили против комунизма?

E ??? Kako sad Srpkinje ? Pa zaar nisu sve komuniskinje Jugoslovenke .
Srbijanka Bukumirović, streljana u logoru na Banjici 7. septembra 1943.

logorbanjica

Једна од хиљаду стрељаних другарица

Зато што је био рат?
Зато што су се борили против комунизма?

Kakve veze ima komunizam sa nemackom okupacijom 1941?
Nisu se nemci u Srbiji borili protiv komunizma vec su okupirali i zajedno sasvojim saradnicima rasparcali i mucili celu jednu zemlju,komunisti su samo logican odgovor jednog naroda na to.

Српкиње ,српк иње друже погледај видео и имена која се прозивају .Српске комунисткиње.

Dakle , tvrdis da ni jedna nije bila jugoslovenka ?
Imena nisu relevnantna .
Eto i Slobodan Penezic , i Stambolic Rankovic su imali srpska imena , ani jedan nije bio Srbin, vec sve sam jugosloven .

Можда се и затвори али на срцу ми је да је отворим јер ме много повредилио
негирање нацистичких злочина над женама у Бањичком логору.

Логор на Бањици био је највећи концентрациони логор на подручју окупиране Србије (1941—1944). Логор је радио од јула 1941. до октобра 1944. Кроз овај логор за време читаве окупације прошло је 250.000 људи, а од тог броја њих 30.000 је стрељано на стратишту у Јајинцима.

Соба бр.38 - женска соба смрти.

Жене су свирепо убијане неке су завршавале у Аушвицу јесте биле су комунисткиње .Њихови грехови су били некада једноставно чекање Руса једнако нису хтеле да издају другове.

Биле су храбре и бориле су се против нацизма ,за боље сутра ..

На зиду собе 38 и данас стоји натпис

НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС!

Зашто појединици овде правдају нацистичке злочине ,зашто ?

Шта је то у главама људи да величају оне који су убијали мајке са децом ,младе жене ,брата и сестру ,оца и кћерку ,мужа и жену..

Зашто само ми напишите ,зашто?

Да су остале код својих кућа, не би им фалила ни длака са главе. Хтеле су да дижу црвену револуцију, а знале су и пре тога, која је казна ако их ухвате.

Kakve veze ima komunizam sa nemackom okupacijom 1941?
Nisu se nemci u Srbiji borili protiv komunizma vec su okupirali i zajedno sasvojim saradnicima rasparcali i mucili celu jednu zemlju,komunisti su samo logican odgovor jednog naroda na to.

Како да не!

Управо у тој Србији је комунистички покрет био најслабији, што је необично, ако узмемо у обзир да је он логичан одговор народа на окупаторски терор.

По тој логици, то онда важи и за краља Александра и чича Дражу

Nisi znao da ima goleme razlike izmedju prve i druge Jugpslavije .

No , ima logike .
Ova dvojica su jugosloveni kraljevine Jugoslavije , a iovi potonji , druge , titove jugosloavije . A razlika je vise nego drasticna i ako ja ni jednu ne volem.

Back