Komunistkinja
Buduća legenda
- Poruka
- 48.824
Можда се и затвори али на срцу ми је да је отворим јер ме много повредилио
негирање нацистичких злочина над женама у Бањичком логору.
Логор на Бањици био је највећи концентрациони логор на подручју окупиране Србије (1941—1944). Логор је радио од јула 1941. до октобра 1944. Кроз овај логор за време читаве окупације прошло је 250.000 људи, а од тог броја њих 30.000 је стрељано на стратишту у Јајинцима.
Соба бр.38 - женска соба смрти.
Жене су свирепо убијане неке су завршавале у Аушвицу јесте биле су комунисткиње .Њихови грехови су били некада једноставно чекање Руса једнако нису хтеле да издају другове.
Биле су храбре и бориле су се против нацизма ,за боље сутра ..
На зиду собе 38 и данас стоји натпис
НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС!
Зашто појединици овде правдају нацистичке злочине ,зашто ?
Шта је то у главама људи да величају оне који су убијали мајке са децом ,младе жене ,брата и сестру ,оца и кћерку ,мужа и жену..
Зашто само ми напишите ,зашто?
негирање нацистичких злочина над женама у Бањичком логору.
Логор на Бањици био је највећи концентрациони логор на подручју окупиране Србије (1941—1944). Логор је радио од јула 1941. до октобра 1944. Кроз овај логор за време читаве окупације прошло је 250.000 људи, а од тог броја њих 30.000 је стрељано на стратишту у Јајинцима.
Соба бр.38 - женска соба смрти.
Жене су свирепо убијане неке су завршавале у Аушвицу јесте биле су комунисткиње .Њихови грехови су били некада једноставно чекање Руса једнако нису хтеле да издају другове.
Биле су храбре и бориле су се против нацизма ,за боље сутра ..
На зиду собе 38 и данас стоји натпис
НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС!
Зашто појединици овде правдају нацистичке злочине ,зашто ?
Шта је то у главама људи да величају оне који су убијали мајке са децом ,младе жене ,брата и сестру ,оца и кћерку ,мужа и жену..
Зашто само ми напишите ,зашто?
.......a zašto spominješ samo Banjicu?