Moralne dileme slepog putnika

Child of light

Buduća legenda
Poruka
31.269
Divno je pomagati drugima, ukucanima, prijateljima, kolegama, komsijama, nepoznatim ljudima, tako rastemo i postajemo bolji ljudi.
Ali kada govorimo o mz odnosu, gde je ta granica, koja kada se predje dolazi do neravnomerne raspodele moci, roditeljskog i pokroviteljskog ponasanja (a i decu osamostaljujemo) ako uzmemo u obzir da treba da bude odnos izmedju dve odrasle i samostalne jedinke?
Ne banalizujte stvarima neko mi pomogao da prenesem sto.
Nego sustinski, gde se prelazi ta granica kada pocne da se zivi zivot umesto partnera, jer se on fakar onda smatra nedovoljno sposobnim za isti?
Mogu i primeri koje ste videli kod drugih

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.832
Ne znam na sta mislis kada kazes da se zivi zivot umesto partnera:think:
Sto se tice pomaganja i davanja tj. te neke granice rekla bih da je ona tamo gde ukoliko zamislimo da je danas kraj veze da li bi zalili za ulozenim vremenom, ljubavi, materijalnim.
Sve sto je vise nego sto smo spremni "izgubiti" bez kajanja, zaljenja, osecaja iskoricenosti.

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.832
Nesto ne stimam od jutros ni ovde mi nista nije jasno
Ni ja :mrgreen:
Valjda ono kada ta briga o partneru prelazi u vezu gde vise lici na roditelj - dete odnos...

Imale su dve moje drugarice takav visegodisnji odnos...valjda ne masim temu....:lol:

Decko jedne je ziveo kod nje 10 godina, nije imao nikada stalan posao, ona mu prala, kuvala svaki dan, na kraju ozenio ljubavnicu.
Druga je slicno prosla samo sto je ta i celu njegovu familiju izdrzavala.

Elle

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.796
Ni ja :mrgreen:
Valjda ono kada ta briga o partneru prelazi u vezu gde vise lici na roditelj - dete odnos...

Imale su dve moje drugarice takav visegodisnji odnos...valjda ne masim temu....:lol:

Decko jedne je ziveo kod nje 10 godina, nije imao nikada stalan posao, ona mu prala, kuvala svaki dan, na kraju ozenio ljubavnicu.
Druga je slicno prosla samo sto je ta i celu njegovu familiju izdrzavala.
O tome se radi otprilike

Odlična tema

Samo što mi trenutno ništa ne pada na pamet za pisanje :lol:

Manastirka

Elita
Poruka
24.985
Divno je pomagati drugima, ukucanima, prijateljima, kolegama, komsijama, nepoznatim ljudima, tako rastemo i postajemo bolji ljudi.
Ali kada govorimo o mz odnosu, gde je ta granica, koja kada se predje dolazi do neravnomerne raspodele moci, roditeljskog i pokroviteljskog ponasanja (a i decu osamostaljujemo) ako uzmemo u obzir da treba da bude odnos izmedju dve odrasle i samostalne jedinke?
Nego sustinski, gde se prelazi ta granica kada pocne da se zivi zivot umesto partnera, jer se on fakar onda smatra nedovoljno sposobnim za isti?
Možda samo mnogo očekuješ od muškaraca!
Koliko postoji takvih muškaraca? Samostalnih i sposobnih za život? Neka dignu ruku i jave se ili neka ćute zauvek.😁
Kad ti muškarac sa kojim si, sam prizna koliko je gl.p, to je dobar znak!
Meni je i pomaganje oko karijere vec klizav teren, mora covek nauciti sam da peca.
Pruhvati,...ako ti se već nudi takva pomoć i šansa. Retko ćeš je opet dobiti od nekog! Dok ti naučiš kako da sama upecaš "soma", u međuvremenu se desi neki potop. Jednom se živi! Nije poenta života baš se izmučiti oko svega u životu.
Kad ti muškarac ponudi da bude "vitez" , pretvori se u princezu! Makar i na kratko, zarad nekog tvog višeg cilja.

Poslednja izmena:

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
36.328
A to sam ja svakoj,ucim ih da kuvaju,biram garderobu,kupam,brijem itd
Tebi se isplati pretplata na te zanatske poslove, plus psiholog, cisto da ne trosis i na to vreme.
i sasvim te razumem, jer je malo samostalnih zena, valjda ih kuci uce samo kako da isfoliraju muskarca da preuzme ulogu roditelja, ne mislim samo oca vec i majke.
A ove price gde zene brinu o partnerima, pa im kuvaju i spremaju i jos daju pare, to mu dodje dobrovoljni rad.

Manastirka

Elita
Poruka
24.985
Šta je ovo?
Svi traže ljubav,...gde je tu korist?
"Tanka je linija koja spaja i razdvaja".
Hvala bogu,...pa smo još uvek potrebni jedni drugima (msm na odnos snaga u polovima). Nije mi jasno o kakvim granicama se radi? Pomoć i podrška se podrazumeva, iskorištavanje je već nešto drugo.

Manastirka

Elita
Poruka
24.985
Nema problema, i ti pjevas
Svako peva svoju pesmu!
Nzm u čemu je tačno dilema kod postavljačice teme, ali ako žena sama ne skonta šta traži ili očekuje od veze ili od svog muškarca, teško da joj bilo ko može pomoći. Jedno znam,...kad ti već ponudi pomoć ili pokaže brigu, znači da ga i te kako zanimaš. Možda kao čovek (osoba), možda kao žena,...to može sama otkriti pre ili kasnije. Kako god,...to je dobar start u svakom slučaju!

Scott Isle

Veoma poznat
Poruka
13.125
Svako peva svoju pesmu!
Nzm u čemu je tačno dilema kod postavljačice teme, ali ako žena sama ne skonta šta traži ili očekuje od veze ili od svog muškarca, teško da joj bilo ko može pomoći. Jedno znam,...kad ti već ponudi pomoć ili pokaže brigu, znači da ga i te kako zanimaš. Možda kao čovek (osoba), možda kao žena,...to može sama otkriti pre ili kasnije. Kako god,...to je dobar start u svakom slučaju!

Pitanje je o moci i nezavisnosti jednog partnera nad drugim, gdje je granica.

Manastirka

Elita
Poruka
24.985
Pitanje je o moci i nezavisnosti jednog partnera nad drugim, gdje je granica.
Tamo gde je oni postave.
Muškarac gubi svu moć, onda kada bude zaljubljen. Postaje gl.up sve i da je Ajnštajn na kvadrat! Da li je to onda postaje njena moć, njegova slabost?
U neku ruku da,...s tim što bi svaka pametna žena, znala tu činjenicu iskoristiti. U svoju ili obostranu korist.

Poslednja izmena:

Corvus

Domaćin
Poruka
3.661
Sujetno je, čim počnemo.
Postavljamo se u poziciji nekog ko je iznad, nudeći pomoć.
Iako to možda i nije namera - svako vaga drugačije.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.799

kad pocne da te nervira i kad od ostalih obaveza i njegove preuzmes dok on zivi lagodan i minimalno stresan zivot

cesto su to paraziti koji se hrane tvojom snagom dok oni zive ugodan zivot