Желим да чујем ваше мишљење и да започнемо дискусију на ову тему. Има ли још моралних људи и како ви схватате морал. Потом, да ли је љубав у великој вези са моралом, или у којој мери зависи од њега.
:shock:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nietzsche:Желим да чујем ваше мишљење и да започнемо дискусију на ову тему. Има ли још моралних људи и како ви схватате морал. Потом, да ли је љубав у великој вези са моралом, или у којој мери зависи од њега.
Zak:Interesantno,a sta je sa onim sto kazu "u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno"?
Maya:Moral je povezan sa svim oblastima ljudskog bitisanja, pa i sa ljubavlju. On postoji uvek i svuda samo što se kvalitet i kvantitet istog puno razlikuje kako kod svakog od nas tako i na različitim mestima. Prag tolerancije se konstantno pomerao kroz istoriju tako da se sada često suočavamo sa dilemom: da li je ispravno to što radim(o) ili ne? Mene, s druge strane interesuje, da li svaki čovek može sebi pronaći osobu svog života, svoju drugu polovinu? Da li će ikada dočekati i kako će znati da li je ona(on) ta prava osoba?
Maya
Nietzsche:Нити је категорички императив заснован на некаквој слободи, нити је Ничеов морал неморал, како испада по твоме, а најмење је морал слободе.
Има доста о томе да се говори. Питање је може ли се рећи напросто: љубав је љубав а морал је морал, те да ничему од тога не можемо доделити дефиниенс и специфичну разлику, јер би се тиме изгубила суштина. Но, онда би нам било забрањено да говоримо и били бисмо у некаквој врсти скептицизма.
Da_li:Da li je moralno reci nekome da ga/je volis iako ni sam/a nisi siguran/na u to?
Da li je moralno voleti malu decu ( u smislu pedofilije)?
Da li je moralno biti zaljubljen/a u svog rodjaka/rodjaku?
Da li je moralno voleti sebe?
Da li je moralno ne voleti uopste?
Moja pretpostavka se pokazala tačnom.Ne znam odakle crpiš tu samouverenost.Nietzsche:Lupas li lupasali nema veze, dok se zoves "philosophia", oprosteno ti je.
Reci mi samo: studiras li filozofiju (i gde, ukoliko studiras)?