mora li uvek sex?

Ima jedan lep grafit, "Nije sve u sexu, ima nesto i u drzanju za ruke". Licno proverio i zakljucio da je istinit. Drzanje za ruke stvarno moze da bude lepse i od samog sexualnog cina. I ne kazem ovo samo zato sto sam u "volim sex i rado ga se secam" raspolozenju, nego zato sto stvarno lepotu romanticnog setanja poredim sa intimnim cinom. Da li , da bi nekoga zauvek zapamtili i sa tim nekim doziveli bliskost, moramo pod obavezno da odradimo uvod u produzenje vrste, ili se i romantika pamti i racuna?
I poruka licne prirode...kaze Puskin, a ja Puskina bas volim, "Ceo moj zivot bio je zalog neizbeznog susreta sa tobom". Zar nije fantastican?

Jeste,slazem se,ali vreme Puskina je proslo.
Reci danasnjoj devojci da bi se samo drzao za ruke,odmah ispadas slabic,nehebac macho u pokusaju.

@Heroina: e pa zbog takvog stava i revanšističkog odnosa
tamo na onoj temi i tražiš dečka :neutral:
Što to tako, ako vidiš da te taj neko nije vredan i kako kažeš ne možeš da raskineš na normalan način
onda budeš dama i okreneš se i odeš bez reči
a ne ponižavanje pre odlaska jer taj neko ko je sa tobom pogubio se u vezi pa te gubi lagano.
Mislim ne kapiram, nisam to ni kao tinejdžer radio. Možda imaš problem sa temperamentom, ne znam... :confused:

ako ti neka nekada kaže da te ostavlja zbog bivšeg samo zato što je sa njim imala bolji sex- to je laž!! pazi koja je to glupost, imali dobar sex, pa se zasitili, a ona je tolika profuknjača da joj je sex najbitniji i sad ide kod starog jebbača.. :dash::dash::dash:
muškarcima je nekada teško objasniti zašto odlazimo.. bog zna da sam imala situacije gde su oni koji su bili u fazonu "ja sam jedino bitan i biće kako ja kažem", na kraju puzili, plakali i molili, bili spremni na sve, samo da ih ne ostavim.. i u takvim situacijama smo u stanju da smislimo najgoru laž, jer ne znaš više kako da se otreseš nekoga sa kim više ne želiš da budeš.. meni koliko god da je sex bitan, nikada ne bih ostavila nekoga sa kim mi je sve super zbog ne znam ni ja koliko fantastičnog sexa sa bivšim.. jeste, stavljam fizički kontakt na visoko mesto prioriteta u vezi, ali nikada ne bih ostavila nekoga ako je sex jedino što nije savršeno.. konkretno kod mene je to bilo otprilike ovako- odnos se hladi, jer je taj muškarac egocentrično govvno kojem udovoljavam na svakom koraku nadajući se da će shvatiti šta ima pored sebe, pa kad vidim da ne shvata onda počinjem da se hladim i da ga mrzim, a kako ne možeš sa takvom osobom raskinuti na normalan način, onda mu kažeš stvari koje će ga najviše povrediti kako bi shvatio, a jedna od tih stvari bi bila i "jbbg dragi, ne ****** me tako dobro kao moj bivši".. meni majke mi nekad bude žao koliko ste naivni kad ste povređeni, u stanju ste da poverujete u bilo šta.. ali kad veza funkcioniše super i kad je sva moć u vašim rukama, onda vas ni bog ne bi ubedio da vas volimo, da vas ne varamo, da smo savršene devojke/supruge.. i sad neka se opet neko čudi zašto mi je bolje da budem sama, nego u vezi sa nekim "kojeg bi svaka poželela".. :roll::roll::roll:

Poenta pitanja nije da istreses svoj sexualni zivot, nego je pitanje bas zato da dokaze da niko normalan ne bi ostavio nekog dragog zato sto je sex losiji,
nego sto je bio prekjuce.
Zasto je to pitanje pokrenulo lavinu dokazivanja da su muskarci krivi sto je tebi, tako pozeljnoj, bolje da budes "sama" nego sa nekim s kim ti je bilo "dobro" dok nije shvatio da je na pogresnom mestu.

@Heroina: e pa zbog takvog stava i revanšističkog odnosa
tamo na onoj temi i tražiš dečka :neutral:
Što to tako, ako vidiš da te taj neko nije vredan i kako kažeš ne možeš da raskineš na normalan način
onda budeš dama i okreneš se i odeš bez reči
a ne ponižavanje pre odlaska jer taj neko ko je sa tobom pogubio se u vezi pa te gubi lagano.
Mislim ne kapiram, nisam to ni kao tinejdžer radio. Možda imaš problem sa temperamentom, ne znam... :confused:

nikada nikoga nisam ponizila prilikom odlaska i nikada ni u kojoj situaciji ne napadam nikoga ni na koji način.. raskidala sam uvek na normalan način, ali desilo se par puta da budem proganjana nakon tog normalnog raskida.. i to nije nešto o čemu želim da detaljišem ovde na forumu, radije bih da se ni ne prisećam takvih stvari..

i da, problem jeste u meni.. jer uvek kažem ono što mislim.. nisam od onih žena koje se prave fine i bezgrešne, strogo paze šta pišu na forumu i ni u ludilu ne priznaju da bi uradile nešto što se kosi sa u narodu usvojenim normalnim stvarima.. ja ono što mislim, to i kažem.. ono što kažem, to i uradim.. i čisto da znaš, jako je lepo osećati takvu slobodu.. :)

inače, zar stvarno misliš da tražim dečka? i to na forumu? i to na onakav način?

Interesantno je koliko, bez namere da ikog uvredim, ima ljudi na forumu koji su ocigledno frustrirani usled nedostatka seksa i pritajeni ili otvoreni zenomrsci.

Kad je neko tako iskljuciv i sklon etiketiranju znaci samo da nije mnogo citao u zivotu, da nije putovao i da nije upoznao mnogo ljudi razlicitog kulturoloskog porekla.

Mnogi ljudi koje "srecemo" ovde se osecaju ugrozeno i odbaceno pa traze krivca za svoj osecaj neadekvatnosti i promasenosti u sadasnjem vremenu. Meni je iskreno zao takvih ljudi, ali forum nije i ne bi trebalo da bude utociste izgubljenih dusa.

Sto se tice teme:
Naravno da nije sve u seksu, ja sam samo duge veze i nekad je bilo seksa, nekad ne ali nikad se u tim vezama nisam osetila usamljeno ili zanemareno i to mi je najbitnije. Sad sam srecno udata i zadovoljna onim sto mi imamo, medjusobno razumevanje, bezrezervnu podrsku, postovanje, ljubav... Poslednji dan zivota bih provela sa svojim muzem nebitno sta radili.

Jeste,slazem se,ali vreme Puskina je proslo.
Reci danasnjoj devojci da bi se samo drzao za ruke,odmah ispadas slabic,nehebac macho u pokusaju.

Vrlo gresis, danasnje devojke imaju slobodu da razmisljaju i svesne da od njih zavisi kako ce ziveti nastupaju
prema svojim nazorima, bez obzira sto tetke pokusaavaju da im objasne da je bolje ebati se nego ne ebati.
To sto cujes su ocajnice svesne da nikad vise nece biti devojke, pa drame oko iskrenosti i dalje u dubokoj protivrecnosti sa sobom.

Kao sto vidis mnoge bi htele da budu devojke posle 100 neuspesnih veza u kojima su jedino zapamtile sex,
pa je to jedino sto mogu da prodaju devojkama kao uspeh. Po njima se ne meri stanje mladih devojaka.

Oduvek je, srecom, na muskarcima da traze, a na zenama da usmeravaju vezu, a tako je i sada i nista ne smeta sto devojke "popustaju" ili usmeravaju vezu na sex, jer svako ima svoj nacin, pa i devojke, ali je bitno da mogu same da izaberu da li im je vazniji sex ili neki drugi oblik komunikacije u vezi.

- - - - - - - - - -

Interesantno je koliko, bez namere da ikog uvredim, ima ljudi na forumu koji su ocigledno frustrirani usled nedostatka seksa i pritajeni ili otvoreni zenomrsci.

Kad je neko tako iskljuciv i sklon etiketiranju znaci samo da nije mnogo citao u zivotu, da nije putovao i da nije upoznao mnogo ljudi razlicitog kulturoloskog porekla.

Mnogi ljudi koje "srecemo" ovde se osecaju ugrozeno i odbaceno pa traze krivca za svoj osecaj neadekvatnosti i promasenosti u sadasnjem vremenu. Meni je iskreno zao takvih ljudi, ali forum nije i ne bi trebalo da bude utociste izgubljenih dusa.

Sto se tice teme:
Naravno da nije sve u seksu, ja sam samo duge veze i nekad je bilo seksa, nekad ne ali nikad se u tim vezama nisam osetila usamljeno ili zanemareno i to mi je najbitnije. Sad sam srecno udata i zadovoljna onim sto mi imamo, medjusobno razumevanje, bezrezervnu podrsku, postovanje, ljubav... Poslednji dan zivota bih provela sa svojim muzem nebitno sta radili.

Mozda bi ovakvi postovi imali smisla i ne bi bili dvolicni, da nije dodatka, razumevanje za frustriranost zena i to bas zbog nedostatka "ljubavi" iskazane sexom, a osuda muskaraca. Tako da i ozbiljna licna prica sasvim dolazi u sumnju.

Mozda bi ovakvi postovi imali smisla i ne bi bili dvolicni, da nije dodatka, razumevanje za frustriranost zena i to bas zbog nedostatka "ljubavi" iskazane sexom, a osuda muskaraca. Tako da i ozbiljna licna prica sasvim dolazi u sumnju.

Ne, ja uopste neosudjujem muskarce, narocito ne sve muskarce.

Osudjujem: primitivizam, zatucanosts, iskljucivost, netoleranciju, prihvatanje polu-istina i generalizacije kao opsteg pravila, zamajavanje srednjovekovnim stavovima i dogmama, laznu patrijarhalnost, lazni moral, neobrazovanje, nekulturu, nevaspitanje, nerazumevanje i zadrtost.

Muskarce kao pol, rod, kao razlicite od zena nikad ne osudjujem.

Poslednja izmena:
Ne, ja uopste neosudjujem muskarce, narocito ne sve muskarce.

Osudjujem: primitivizam, zatucanosts, iskljucivost, netoleranciju, prihvatanje polu-istina i generalizacije kao opsteg pravila, zamajavanje srednjovekovnim stavovima i dogmama, laznu patrijarhalnost, lazni moral, neobrazovanje, nekulturu, nevaspitanje, nerazumevanje i zadrtost.

Muskarce kao pol, rod, kao razlicite od zena nikad ne osudjujem, kao sto ne mislim ni da su sve zene dobre ili svi Srbi dobri ili svi Hrvati losi.

Vec je primitivno primetiti da ima frustriranih muskaraca, a ne primetiti frustraciju zena.
Takav filter je ugradjen i nije plod novog vremena u kome ja vidim jasnu preteranu popustljivost zbog
preterane povike na muskarce, dok su nosioci zaostalosti zene i dalje, kao sto su uvek bile.
Neko bi rekao da je to stabilnost, ali ako se shvati kao uticaj na druge i dalje bi zene spaljivale zene na lomaci,
ali tako sto optuze muskarce da su popustljivi prema tim zenama ili da su previse strogi za druge.
Empatija za zene koje nemaju meru, pa prodaju rog za svecu, svakako je zastarelo shvatanje da su zene ugrozene.

Vec je primitivno primetiti da ima frustriranih muskaraca, a ne primetiti frustraciju zena.
Takav filter je ugradjen i nije plod novog vremena u kome ja vidim jasnu preteranu popustljivost zbog
preterane povike na muskarce, dok su nosioci zaostalosti zene i dalje, kao sto su uvek bile.
Neko bi rekao da je to stabilnost, ali ako se shvati kao uticaj na druge i dalje bi zene spaljivale zene na lomaci,
ali tako sto optuze muskarce da su popustljivi prema tim zenama ili da su previse strogi za druge.
Empatija za zene koje nemaju meru, pa prodaju rog za svecu, svakako je zastarelo shvatanje da su zene ugrozene.

Ti si ovim postom sam sebe demantovao i pokopao tako da...ko razume shvatice ili narodski receno- Sapienti sat! Slucaj je ad acta, tuseeee, sah-mat! Ciao!

nikada nikoga nisam ponizila prilikom odlaska i nikada ni u kojoj situaciji ne napadam nikoga ni na koji način.. raskidala sam uvek na normalan način, ali desilo se par puta da budem proganjana nakon tog normalnog raskida.. i to nije nešto o čemu želim da detaljišem ovde na forumu, radije bih da se ni ne prisećam takvih stvari..

i da, problem jeste u meni.. jer uvek kažem ono što mislim.. nisam od onih žena koje se prave fine i bezgrešne, strogo paze šta pišu na forumu i ni u ludilu ne priznaju da bi uradile nešto što se kosi sa u narodu usvojenim normalnim stvarima.. ja ono što mislim, to i kažem.. ono što kažem, to i uradim.. i čisto da znaš, jako je lepo osećati takvu slobodu.. :)

inače, zar stvarno misliš da tražim dečka? i to na forumu? i to na onakav način?

Pa ne, delovao je tvoj post drugačije. Prilično grubo sa svim što sam prethodno naveo čitajući tvoj post, ali ajd kažeš da je izolovan slučaj, OK.
Nisam ni mislio da detaljišeš, to je samo tvoje i ne interesuje me.

Ne ne mislim da tražiš dečka, to je trebalo da bude šaljivog karaktera,
ajd staviću smajli sledeći put kako bi značenje bilo definisano.

Za sve na ovoj planeti važi pravilo da bi nešto postolalo i opstalo moraju biti ispunjeni svi potrebni uslovi da bi se kreirao dovoljan uslov. Za svaku dugotrajnu vezu seks je potreban uslov, ali sam po sebi nije dovoljan uslov da bi veza opstala. Tako da dugorajno bez seksa ne može ili drugačije rečeno seksa mora da bude.

Pa ne, delovao je tvoj post drugačije. Prilično grubo sa svim što sam prethodno naveo čitajući tvoj post, ali ajd kažeš da je izolovan slučaj, OK.
Nisam ni mislio da detaljišeš, to je samo tvoje i ne interesuje me.

Ne ne mislim da tražiš dečka, to je trebalo da bude šaljivog karaktera,
ajd staviću smajli sledeći put kako bi značenje bilo definisano.

ok, možda deluje grubo, ali nadam se da shvataš da sam bila primorana na to, a ne da sam svojevoljno i bezrazložno nekoga povredila.. generalno sam osoba koja ni mrava ne bi zgazila..

Ma bre, sve OK... svaka veza je manje više životna lekcija.
Dobro je ako razumemo i shvatimo te lekcije, a ne ako ishitrene akcije doživljavamo kao savršena rešenja
i recept za svaki problem što ne pije vodu zar ne?
Ostani dobra umereno :lol:

Back