mora li uvek sex?

Ovo vredi samo dok se par prvi put ne kresne. Ako je kres bio dobar nema posle više držanja za ruku. Drži se za nešto drugo. :per::rotf:

Je l ti ono rece "volim sex i rado ga se secam. " ?
Oni koji su malo zaboravili sex, pa su negde izmedju, jos nemaju iskustvo bracnih parova dugog staza,
ali im ne smeta da se smeju onima cije godine su prosli.
Uostalom, taj deo foruma i jeste onaj deo zbog kojih postoje ***** bilo muske bilo zenske ili zaostala deca
koju navlace na "ljubav" radi sexa.
Cak i u periodu kada muskarci i zene nemaju ljubavnih partnera, postoji jak osecaj trazenja bliskosti koja se ne opisuje pozudom,
zato izmisljate prijatelje. Izvinjavam se ako se neko nasao uvredjen, ali sex kao osnova veze je glupost, narocito bi to trebalo d znaju matori,
a ne da decu uce svojim ocajnim primerom sebicluka. patite sami, niko vam ne brani,
ali ne tupite na svakoj temi samo o seksu kao o jedinom bitnom odnosu muskarca i zene,
a narocito ne o prijateljstvu zbog istih potreba gimnastike.
Istina je da je postavljac teme u pravu, sa puskinom ili bez njega.

Ima jedan lep grafit, "Nije sve u sexu, ima nesto i u drzanju za ruke". Licno proverio i zakljucio da je istinit. Drzanje za ruke stvarno moze da bude lepse i od samog sexualnog cina. I ne kazem ovo samo zato sto sam u "volim sex i rado ga se secam" raspolozenju, nego zato sto stvarno lepotu romanticnog setanja poredim sa intimnim cinom. Da li , da bi nekoga zauvek zapamtili i sa tim nekim doziveli bliskost, moramo pod obavezno da odradimo uvod u produzenje vrste, ili se i romantika pamti i racuna?
I poruka licne prirode...kaze Puskin, a ja Puskina bas volim, "Ceo moj zivot bio je zalog neizbeznog susreta sa tobom". Zar nije fantastican?

Samo dok idu prema krevetu :mrgreen:

Za matore ima jedno pitanje:
Da li bi ostavili partnera s kojim ste imali dobar sex, ali ste se zasitili, pa je prosecan, zbog nekoga s kim ste nekada imali dobar sex takodje, ali ste se rastali kada ste upoznali sadasnjeg partnera?

Da li bi ostavili partnera s kojim ste imali dobar sex, ali ste se zasitili, pa je prosecan, zbog nekoga s kim ste nekada imali dobar sex takodje, ali ste se rastali kada ste upoznali sadasnjeg partnera?
Ima tu svakakvih faktora, bas svakakvih.
Sustinski, ako je vecina bitnih kockica sklopljena, kvalitetan sex dolazi kao posledica kvalitetne veze. Jedino, sto je to vise izuzetak nego pravilo. Bar po mom misljenju.
I mnogo je vise razloga za razlaz sa partnerom od samog sexa.

Takvi hepiendi se ne dešavaju baš često.

To nije ni hollywood ni happy end nego obican zivot i

svakako da nije okolina u kojoj se krecu ljudi koji zive sami.

Necu reci da bi se iznenadio da je takvih veza vise nego neuspesnih,

treba li njima da isticu svoju vezu makar i bila losa ponekad,

a znamo da je zajednicki zivot dinamika nije ravna crta u heppy niti ravna crta u uzas...

njima ne treba da kukaju, najglasniji su neuspesni i ocajni, pa je i utisak takav.

Pa što da ne, ima raznih okolnosti u kojima se ljudi pronađu i opstanu zajedno, ali već kad si pitao nikad se ne bih vratio na staro, ni u kom slučaju, čak ni zbog dece, zato što nikada ne ostavljam nikoga, i već ako sam oteran, ostavljen, najuren, kako god, to znači da sam trajno nepoželjan, tu za mene nema dileme, takav odnos koji si dočarao se meni lično ne može desiti, da se tako izrazim.

Pa što da ne, ima raznih okolnosti u kojima se ljudi pronađu i opstanu zajedno, ali već kad si pitao nikad se ne bih vratio na staro, ni u kom slučaju, čak ni zbog dece, zato što nikada ne ostavljam nikoga, i već ako sam oteran, ostavljen, najuren, kako god, to znači da sam trajno nepoželjan, tu za mene nema dileme, takav odnos koji si dočarao se meni lično ne može desiti, da se tako izrazim.

Mislis na pitanje?

Pitanje se odnosilo na nekoga ko je opstao u staroj vezi, ali se pojavila neka bivsa ili bivsi s kojom je sex,

jer drugih odnosa i nije bilo ili nisu bili dobri, bio dobar, pa u odnosu na temu pitanje je komparacija...

ako je sex najbitniji, da li bi ostavili sadasnjeg partnera ili ga prevarili zbog, mozda, boljeg sexa od mesec dana?

Kad sam za nekog vezan, za neku ženu, ne bih je ostavio tek tako, a naročito ne zbog seksa sa drugim ženama.
Mada verujem da je postavljač teme imao u vidu neki drugi kontekst, ono uopšteno romantika nauštrb animalnog. :D

Istina, licilo je na romantiku, ali svakako se odnosilo na vaznost bliskosti u odnosu na animalni osecaj zadovoljenja zelje.

Da li neko uopste razume da je u najvecim ljubavnim delima nema romantike, a da je i sex u nekom 3. ili 5. planu, a negde se cak i ne podrazumeva?

- - - - - - - - - -

Ma koliko ovde narod bio neozbiljan, naizgled površan u diskusijama, ipak verujem da je većina svesna važnosti bliskosti i da im je to prioritet, iako se možda na prvi pogled ne čini da su, da smo, takvi. :)

Akkka, mozemo da se lazemo, ali nekome je bliskosti dva sata dosta,
a to su oni koji su izgubili znacenje reci ljubav, dokaz je da im veze traju samo dok je jaka strast.

- - - - - - - - - -

Ako dobro razumem ovde pise da je ta ljubav zavrsena, pa i bliskost, zato ne verujem da je samo sala u postovima.

Ima jedan lep grafit, "Nije sve u sexu, ima nesto i u drzanju za ruke". Licno proverio i zakljucio da je istinit. Drzanje za ruke stvarno moze da bude lepse i od samog sexualnog cina. I ne kazem ovo samo zato sto sam u "volim sex i rado ga se secam" raspolozenju, nego zato sto stvarno lepotu romanticnog setanja poredim sa intimnim cinom. Da li , da bi nekoga zauvek zapamtili i sa tim nekim doziveli bliskost, moramo pod obavezno da odradimo uvod u produzenje vrste, ili se i romantika pamti i racuna?
I poruka licne prirode...kaze Puskin, a ja Puskina bas volim, "Ceo moj zivot bio je zalog neizbeznog susreta sa tobom". Zar nije fantastican?

Puskin je fantastican, i bas mi je drago da se konacno dogodilo da ga neko pomene na ljis-u:)))
Drzanje za ruke, sex, ..sve je to odlika ispunjenog zivota. Dodao bih prijateljstvo izmedju muskarca i zene proisteklo iz cistog sex-a. Ume da bude u toj meri jako da se priblizi osecanjima jacim i od ljubavi, romantike i sexa.
Bliskost se jednostavno desava, i uopste nije bitno kako je poceo kontakt.
Ono sto sam licno doziveo, i zbog cega cenim zenski rod je istinska podrska, povezanost bez obzira na okolnosti i kvalitet tudjeg utrosenog vremena na mene.

ako ti neka nekada kaže da te ostavlja zbog bivšeg samo zato što je sa njim imala bolji sex- to je laž!! pazi koja je to glupost, imali dobar sex, pa se zasitili, a ona je tolika profuknjača da joj je sex najbitniji i sad ide kod starog jebbača.. :dash::dash::dash:
muškarcima je nekada teško objasniti zašto odlazimo.. bog zna da sam imala situacije gde su oni koji su bili u fazonu "ja sam jedino bitan i biće kako ja kažem", na kraju puzili, plakali i molili, bili spremni na sve, samo da ih ne ostavim.. i u takvim situacijama smo u stanju da smislimo najgoru laž, jer ne znaš više kako da se otreseš nekoga sa kim više ne želiš da budeš.. meni koliko god da je sex bitan, nikada ne bih ostavila nekoga sa kim mi je sve super zbog ne znam ni ja koliko fantastičnog sexa sa bivšim.. jeste, stavljam fizički kontakt na visoko mesto prioriteta u vezi, ali nikada ne bih ostavila nekoga ako je sex jedino što nije savršeno.. konkretno kod mene je to bilo otprilike ovako- odnos se hladi, jer je taj muškarac egocentrično govvno kojem udovoljavam na svakom koraku nadajući se da će shvatiti šta ima pored sebe, pa kad vidim da ne shvata onda počinjem da se hladim i da ga mrzim, a kako ne možeš sa takvom osobom raskinuti na normalan način, onda mu kažeš stvari koje će ga najviše povrediti kako bi shvatio, a jedna od tih stvari bi bila i "jbbg dragi, ne ****** me tako dobro kao moj bivši".. meni majke mi nekad bude žao koliko ste naivni kad ste povređeni, u stanju ste da poverujete u bilo šta.. ali kad veza funkcioniše super i kad je sva moć u vašim rukama, onda vas ni bog ne bi ubedio da vas volimo, da vas ne varamo, da smo savršene devojke/supruge.. i sad neka se opet neko čudi zašto mi je bolje da budem sama, nego u vezi sa nekim "kojeg bi svaka poželela".. :roll::roll::roll:

Poslednja izmena od moderatora:
ako ti neka nekada kaže da te ostavlja zbog bivšeg samo zato što je sa njim imala bolji sex- to je laž!! pazi koja je to glupost, imali dobar sex, pa se zasitili, a ona je tolika profuknjača da joj je sex najbitniji i sad ide kod starog jebbača.. :dash::dash::dash:
muškarcima je nekada teško objasniti zašto odlazimo.. bog zna da sam imala situacije gde su oni koji su bili u fazonu "ja sam jedino bitan i biće kako ja kažem", na kraju puzili, plakali i molili, bili spremni na sve, samo da ih ne ostavim.. i u takvim situacijama smo u stanju da smislimo najgoru laž, jer ne znaš više kako da se otreseš nekoga sa kim više ne želiš da budeš.. meni koliko god da je sex bitan, nikada ne bih ostavila nekoga sa kim mi je sve super zbog ne znam ni ja koliko fantastičnog sexa sa bivšim.. jeste, stavljam fizički kontakt na visoko mesto prioriteta u vezi, ali nikada ne bih ostavila nekoga ako je sex jedino što nije savršeno.. konkretno kod mene je to bilo otprilike ovako- odnos se hladi, jer je taj muškarac egocentrično govvno kojem udovoljavam na svakom koraku nadajući se da će shvatiti šta ima pored sebe, pa kad vidim da ne shvata onda počinjem da se hladim i da ga mrzim, a kako ne možeš sa takvom osobom raskinuti na normalan način, onda mu kažeš stvari koje će ga najviše povrediti kako bi shvatio, a jedna od tih stvari bi bila i "jbbg dragi, ne ****** me tako dobro kao moj bivši".. meni majke mi nekad bude žao koliko ste naivni kad ste povređeni, u stanju ste da poverujete u bilo šta.. ali kad veza funkcioniše super i kad je sva moć u vašim rukama, onda vas ni bog ne bi ubedio da vas volimo, da vas ne varamo, da smo savršene devojke/supruge.. i sad neka se opet neko čudi zašto mi je bolje da budem sama, nego u vezi sa nekim "kojeg bi svaka poželela".. :roll::roll::roll:

Nije problem objasniti muškarcu zašto ga ostavljaš, problem je što se žena pod nekim okolnostima vezuje za pogrešnog muškarca, pravi loš izbor, jer joj se u nekom periodu čini prihvatljiv, pa kad postane svesna da može i bolje, kad se pojave neki novi kao potencijalni naslednici, onda mora da smisli neke razloge zašto odbacuje prethodnog. I svaki naredni muškarac se izlaže sličnoj proceduri, jer se uđe u trip da se stalno traži bolji od aktuelnog, tako da se dođe u situaciju kao iz onog vica kad Mujo i Haso valjaju jedan drugom *****, ono bitno je da se kapital obrće, u prevodu daj šta daš dok se ne nađe noviji, a ako ni taj ne bude ok smisliće se nešto da se šutne... :D

Dozivljaj ljubavi je sasvim individualan, pa je smesno da neko, ko je negde povredjen,
daje sebi za pravo da drugima koji se drugacije osecaju drzi lekcije o ispravnosti ponasanja.

Ono što sreću kvari je egoizam, bilo jedne, bilo obeju strana, a realno i nije poželjno ne biti egoista, jer došlo se dotle da onaj ko nije egoista postaje žrtva egoiste, otuda nepoverenje, prepuštanje površnim relacijama, igranka bez prestanka... Zato bračni parovi dugog staža postaše fenomen... Ne kaže se džabe ko se opeče vrućim mlekom i u jogurt duva, tako da osobe koje jednom dožive neki lom teško da su opredeljene za dublja vezivanja i zajednički život s nekim na duže staze, čast izuzecima i slava paralelnim vezama... :lol:

Nije problem objasniti muškarcu zašto ga ostavljaš, problem je što se žena pod nekim okolnostima vezuje za pogrešnog muškarca, pravi loš izbor, jer joj se u nekom periodu čini prihvatljiv, pa kad postane svesna da može i bolje, kad se pojave neki novi kao potencijalni naslednici, onda mora da smisli neke razloge zašto odbacuje prethodnog. I svaki naredni muškarac se izlaže sličnoj proceduri, jer se uđe u trip da se stalno traži bolji od aktuelnog, tako da se dođe u situaciju kao iz onog vica kad Mujo i Haso valjaju jedan drugom *****, ono bitno je da se kapital obrće, u prevodu daj šta daš dok se ne nađe noviji, a ako ni taj ne bude ok smisliće se nešto da se šutne... :D

a muškarci ovo ne rade? :huh:

Back