Mora da ima istine...

nemoj marina, to me podseti odmah na acu (dobrica) :lol:
ne znam koliko ima istine u tome, mislim da se menja odnos okoline prema njima, pa se pogube u tome. ali bas da pare pokvare coveka - ne verujem. mozda se onda osmele da pokazu kakvi su u stvari - poveruju da su bas takvi savrseni. ne verujem da sve to dolazi samo iznutra, ima tu i malo interakcije. svejedno, propustena prilika je dobra skola.
skroz se slazem s tobom
nekako ljudi drugacije tumace tvoje poteze kad imas razlicita mesta u hijerarhiji,znam sama pre nego sto sam napredovala ja sam isto kritikovala sve zivo ali kao da me niko nije slusao,kad sam dobila svoju ekipu svaka moja rec je pocela da se analizira po kuloarima
mada mada mada ima i toga da se ljudi opuste pa pokazu svoju losu stranu
e samo nesto da kazem:ta razlika u ponasanju se posebno oseca u siromasnim zemljama,valjda napacen narod sta li je uglavnom ovde u fr nsam nailazila na to u tolikoj meri(ovde su svi nadobudni prirodno :lol: )

Ја мислим да је то нормално.

Кад неко добије моћ, положај, власт, то носи са собом и неке одговорности и обавезе. На страну то како они који остану испод то виде, а обично не виде, виде само ПАРЕ и привилегије које дотични добија са положајем. Кад се неко нађе на таквој позицији, мора да плива како зна и уме, мора да сарађује са осталим аждајама и једини начин је да уђе у то друштво и прихвати њихов модел понашања, који је за тај круг уобичајен. Они које власт не промени и нису за тај посао, јер могу врло брзо да пукну од огромне количине стреса која их запљусне. С једне стране, желели би да остану какви су били и пре, а са друге морају да се ухвате у коло и ту једноставно мора да дође до прекида филма. Опстану само они који запливају.

O da,trenutno imam jedan slucaj u okolini....ali ne tangira me.

Ipak,tu postoji jos jedna sitnica a to je da kada neko dobije moc,dotadasnji prijatelji pocinju da ga gledaju drugacije i odmah "pronalaze" kako se uobrazio.

Cak sam skoro i cula jedan komentar da crknes od smeha (covek o svom najboljem prijatelju) : "kako ga nije sramota da prihvati to radno mesto kada nema odgovarajucu strucnu spremu" :-D

Nego,pre nego sto primetite kako je neko digo nos,stavite se u njegovu situaciju ;)

Šta ću kad sam dobra.
nisi dobra nego si se uplasila odgovornosti.

@tema: ne menja poslovni uspeh ljude koji su ga zasluzili, ali menja odnos okoline prema njima...
ljudi ovde imaju neverovatnu naviku da "odlicno znaju sta bi radili na tudjem mestu" (a za sopstvene interese iz trenutne pozicije) i rado se time bave. a sto kaze cak i glupi matrix
KNOWING THE PATH AND WALKING THE PATH is not the same thing at all...

nisi dobra nego si se uplasila odgovornosti.

@tema: ne menja poslovni uspeh ljude koji su ga zasluzili, ali menja odnos okoline prema njima...
ljudi ovde imaju neverovatnu naviku da "odlicno znaju sta bi radili na tudjem mestu" (a za sopstvene interese iz trenutne pozicije) i rado se time bave. a sto kaze cak i glupi matrix
KNOWING THE PATH AND WALKING THE PATH is not the same thing at all...

E, baš sam dobra i nisam se uplašila odgovornosti. Mislim da sam i ja dovoljno explicitna.

Ja svoj razlog neprihvatanja odlično znam i samo sam ga delimično navela, ostatak zadržavam za sebe. Uostalom, nije težište priče u mom prihvatanju ili neprihvatanju određenog mesta, nego u njenom promenjenom odnosu prema svima nama (ponavljam, najmanje prema meni) i to ne u odnosu na posao nego prema uobičajenim postupcima i ponašanjima koje smo "gajili" do tad a nemaju ama baš nikakve veze s poslom. Mislim na ono tipa "ti nisi ti više".... :?

E, baš sam dobra i nisam se uplašila odgovornosti. Mislim da sam i ja dovoljno explicitna.

Ja svoj razlog neprihvatanja odlično znam i samo sam ga delimično navela, ostatak zadržavam za sebe. Uostalom, nije težište priče u mom prihvatanju ili neprihvatanju određenog mesta, nego u njenom promenjenom odnosu prema svima nama (ponavljam, najmanje prema meni) i to ne u odnosu na posao nego prema uobičajenim postupcima i ponašanjima koje smo "gajili" do tad a nemaju ama baš nikakve veze s poslom. Mislim na ono tipa "ti nisi ti više".... :?
Šta, neće više da pije kafu sa vama smrtnicima?:lol:
Ili očekuje da joj odjednom persirate?:lol::lol:

Sve je pocelo sa dr Gajgerom, pa preko onog pomoz'temirec'neznamkakosezove iz ''Staziste'', sve do trenutno aktuelnog dr Hausa...
Pretpostavljam da ce u sledecoj seriji glavni junak da samara pacijente i nogom u guzicu sutira podredjene.
Sad, ne znam da li serije uticu na lekare, poput Seks i grad na zene... Ali nece to na dobro da izadje.
A mozda su serije snimane prema istinitim karakterima lekara...? Hm, moguce je da jesu... Bice da jesu.

Sve je pocelo sa dr Gajgerom, pa preko onog pomoz'temirec'neznamkakosezove iz ''Staziste'', sve do trenutno aktuelnog dr Hausa...
Pretpostavljam da ce u sledecoj seriji glavni junak da samara pacijente i nogom u guzicu sutira podredjene.
Sad, ne znam da li serije uticu na lekare, poput Seks i grad na zene... Ali nece to na dobro da izadje.
A mozda su serije snimane prema istinitim karakterima lekara...? Hm, moguce je da jesu... Bice da jesu.

Prav za prav, pomenuti "Sex i grad" je imao daleko veći i sveobuhvatniji uticaj na formiranje moje (pa i doktorSke) figure od bilo koje "kakoseonozvahuserijeodoktorkimpoduhvatima" (svakojakoga tipa).:lol:
Uzgred, serije ne prikazuju pravo stanje stvari kad je lakarska praksa u pitanju.U RL je sve gore!!!:lol::lol:
Šifra: Nismo zgodni al smo neophodni!

Ja svoj razlog neprihvatanja odlično znam i samo sam ga delimično navela, ostatak zadržavam za sebe. Uostalom, nije težište priče u mom prihvatanju ili neprihvatanju određenog mesta
moj zakljucak je proizasao iz onoga sto jesi napisala (ja sma jos mlada, ona ima vise iskustva, itd). sto si navela to sam i komentarisala.
ni teziste mog komentara nije u tvom neprihvatanju odredjenog mesta nego u necem drugom. ni moj ortak od kad je posta odirektor ne pije kafu sa mnom vise. ne pije ni sa sobom. srkne na pola i vec mora da juri negde. ja mu ne zameram, mada mi nedostaje nasa jutarnja prica od 15 minuta.:D

Eeee, al ova pije sama sa sobom i meditira u svojoj kancelariji...
Podrazumeva se da joj je kafu sestra pre toga skuvala i uredno džezvu kroz ceo hodnik pronela(poklopljenu tacnom-u cilju sprečavanja bolničke infekcije, jelte)...
Sledeće što nam ne gine je prelazak na Vi, nema šta drugo!!! E, Sevilja, ako si ga ubola...??!

Eeee, al ova pije sama sa sobom i meditira u svojoj kancelariji...
Podrazumeva se da joj je kafu sestra pre toga skuvala i uredno džezvu kroz ceo hodnik pronela(poklopljenu tacnom-u cilju sprečavanja bolničke infekcije, jelte)...
Sledeće što nam ne gine je prelazak na Vi, nema šta drugo!!! E, Sevilja, ako si ga ubola...??!
Meni bi to bilo ultra smešno. Ono- dvostruka ličnost.:lol: Mora da je kao mala bila odbacivana od društva.:lol:

Nista cudno za ljude.Znam bezbroj takvih i slicnih primera.Ljudi koji nesto postignu u karijeri ili zivotu,za to prvenstveno trebaju da se trude.I kada uspeju da ostvare neki svoj cilj(steknu moc,novac,odredjeni ugled)na sve ostale ljude koji to iz ovog ili onog razloga nisu postigli,pocinju da gledaju kao na krpe,jer smatraju sebe vrednijim.To je nesto najguplje sto neko moze da uradi.I kada sam bila na vrhu i na dnu nikada se nisam odricala svojih prijatelja i svih dragih ljudi.

e pa slusala sam pricu za coveka kao kad je radio jadnije poslove bio je sav otvoren zezator... i kako je sve vise napredovao postajao je sve cutljiviji u drustvu... e jeste videla sam ga nije bio neki zezator a visoko mu je mesto ne politicki nego ekonomski

Male poštapalice:
Pozajmi mi 100e ,pa ću ti ostati dužnik do kraja života.

Mislim da nije tačno da vlast i novac kvare čoveka.
Mislim da je tačnija izreka:
Ništa ne kvari čoveka tako brzo kao vlast nad zlim ljudima.
Vlast, moć i novac koji u očima svih prestavlja moć uticaja na razmišljanja i ponašanje drugih ljudi....

Svaki ljudski odnos sa zlim ljudima donosi deo njih u vas....Jer i medju zlima treba postaviti neke razlike i odbijati ili prihvatati predloge....

Pa ne moze sef da sedi i da pije kafu sa ostalim zaposlenima. Uopste ne mora da bude uobrazen, to je samo logicna posledica tog polozaja (znam iz iskustva) - kad postanes sef recimo znas neke stvari koje ostali ne znaju... da ce neko da ostane bez posla, na primer. Ne mozes to da kazes - a ne mozes ni da sedis sa ljudima i da cutis. Ili, ti dodjes da popijes kafu, a neko te pita "E, a kad ces da nam podignes plate?". Ili, kako da kafenises sa nekim, a sef si mu - to druzenje je obavezujuce, pa ne mozes posle da mu prebacujes kad zakasni na posao jer ste, jel, drugari sa kafice...
Naravno, ovo su banalni primeri... I postoje ljudi koji se i sa takvim problemima izbore i ostanu kao ortaci... ali znam da se meni bio SASVIM promenio pogled na stvari kad sam postala sef... a to sto te okolina gleda (ne svi, ali uvek ima pametnih) sa izrazom "sta se lozis" uopste ne pomaze... a ti se lozis jer si morao da ostanes na poslu jos sest sati nakon sto su svi otisli kuci... pa ti stalo da niko ne syebe stvar...
A imati moc je dobro - ne da bi se izivljavalo nad ljudima, nego da ne moze niko da se izivljava nad tobom :lol:

...ne znam muvalo, čini mi se da se ja ne bih suštinski promenila. I sad sam u poziciji da znam svakojake informacije mnogo pre drugih pa to nikad nisam pokazala, niti zloupotrebila, niti koristila za pokazivanje svoje "moći" i "veza" koje imam...
A za ovo zadnje si potpuno u pravu!:lol:

Back