- Poruka
- 365.610
Montecatini Terme,srce Toskane, okruženo gradovima Lucca, Pisa, Siena, Firenza,su pravi turistički dragulj sa svim onim što se povezuje sa neodoljivim šarmom Italije. Bilo da se radi o bojama objekata, prirode koja ga okružuje, bilo da su u pitanju ljudi koji u ovom mestu borave ( a nekako kao da svaki odlazak u Italiju neizostavno nas pretvara u bar na kratko bezbrižne Italijane). Kao da se krade deo mode i ležernog stila, onog gde kad pomislite na kežual leto pred vama su bele pantalone, espadrile u bojama mora ili snega, pamučni džemperak nonšalantno prebačen preko ramena. I sve to tako dobro izgleda ovde, a u svakom drugom okruženju kao moda koja je zalutala u prostoru i vremenu…
Grad je zadržao šarm kasnih hiljaduosamstotih godina kada je postao centar „Belle Epokue“, stecište umetnika i kompozitora, slavnih i bogatih. Izmedju ostalih Giuseppe Verdi-ja , Giacomo Puccini-ja i Richard Strauss-a.
Termalni izvori su sam grad i njegovu okolinu pretvorili u centar banjskog turizma, u najveći „spa centar“ Italije čiju ponudu prati ponuda hotela, restorana, noćnih klubova i kazina.Devet termalnih centara su okruženi bujnom prirodom i arhitekturom otvorenog tipa Art nouveaua kao i svojevrsnim odavanjem počasti veličanstvu voda brojnim fontanama.
(idemo na put)
Grad je zadržao šarm kasnih hiljaduosamstotih godina kada je postao centar „Belle Epokue“, stecište umetnika i kompozitora, slavnih i bogatih. Izmedju ostalih Giuseppe Verdi-ja , Giacomo Puccini-ja i Richard Strauss-a.
Termalni izvori su sam grad i njegovu okolinu pretvorili u centar banjskog turizma, u najveći „spa centar“ Italije čiju ponudu prati ponuda hotela, restorana, noćnih klubova i kazina.Devet termalnih centara su okruženi bujnom prirodom i arhitekturom otvorenog tipa Art nouveaua kao i svojevrsnim odavanjem počasti veličanstvu voda brojnim fontanama.
(idemo na put)