Becejac
Početnik
- Poruka
- 2
Pripremam se za gradnju montažne kuće uz pomoć bankarskih kredita na svom placu, na svoj temelj. Sad se čeka dozvola za gradnju. Da li ima neko aktuelna iskustva sa bankama, izvođačima radova, cenama?
Hvala
Hvala
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Zdravo, Becejac.. ja nemam iskustva u vezi tvog pitanja, ali će se sigurno uskoro javiti ljudi koji imaju.. da ti pomognu..Pripremam se za gradnju montažne kuće uz pomoć bankarskih kredita na svom placu, na svoj temelj. Sad se čeka dozvola za gradnju. Da li ima neko aktuelna iskustva sa bankama, izvođačima radova, cenama?
Hvala
Pozdrav i dobrodosao.Cini mi se da si uzeo kredit u nezgodno i tesko vreme.Nadaj se da ce ovo globalno ludilo nekako stati.Zelim ti svu srecu.Pripremam se za gradnju montažne kuće uz pomoć bankarskih kredita na svom placu, na svoj temelj. Sad se čeka dozvola za gradnju. Da li ima neko aktuelna iskustva sa bankama, izvođačima radova, cenama?
Hvala
Jos nisam uzeo kredit. I za kredit treba građevinska dozvola. Ali naravno pripremam se. Među ostalog na to se odnosi pitanje moje. Znam da nije dobro vreme, ali sam se već načekao dobrog vremena...Pozdrav i dobrodosao.Cini mi se da si uzeo kredit u nezgodno i tesko vreme.Nadaj se da ce ovo globalno ludilo nekako stati.Zelim ti svu srecu.
Jel imate neke tačnije informacije možda?Što se cena tiče, one skaču iz dana u dan.
Sto je skocilo,skocilo,ako si resio nadaj se samo da stane divljanje cena.Da te to ne poremeti.Kada je cena fiksna i kamata s njom,sve je drugacije,ovako ne znam.Jos nisam uzeo kredit. I za kredit treba građevinska dozvola. Ali naravno pripremam se. Među ostalog na to se odnosi pitanje moje. Znam da nije dobro vreme, ali sam se već načekao dobrog vremena...
Jel imate neke tačnije informacije možda?
To si u pravu da ne treba cekati neko bolje vreme jer moze da dodje samo gore.Jos nisam uzeo kredit. I za kredit treba građevinska dozvola. Ali naravno pripremam se. Među ostalog na to se odnosi pitanje moje. Znam da nije dobro vreme, ali sam se već načekao dobrog vremena...
Jel imate neke tačnije informacije možda?
Koju firmu bi preporucili ako pare nisu problem?Jednu montažnu kuću sam naručio pre 26 godina i eno je stoji na Klenku uredno kako je i napravljena i nije se raspala niti je izgubila sjaj i kvalitet .Prodao sam je. Firma Pim Ivanjica koja ju je gradila više ne postoji. Prošle godine otišao sam u Ivanjicu da se upoznam sa izvođačima montažnih kuća tj. fabrikantima i došao do best buy /najbolji odnos uloženo za dobijeno/ proizvođača pošto sam za dva dana boravka zakazao više sastanaka da izbegnem preprodavce i torbare..Odlučio sam se za Bor promet jer je vlasniku Vidanu i otac gradio kuće, jer ima svoju pilanu, šumu, pogone, svoje kamione i svoju proizvodnju pvc prozora i drvene unutarnje stolarije. Dao mi je fiksnu cenu a ja njemu kaparu dok ne završim građevinsku dozvolu, temelje i pola etaže /apartman/ ispod ploče. Isporučili su mi kuću po dogovoru i sve primedbe npr za fasadu /stali za ručak na pola jednog zida pa se video prelaz šta su otklonili tj ponovo prevukli zid nakon 2 nedelje i neki pervajz oko sobnih vrata. Kuća ima garantni rok pa i ako se pojavi neka pukotina zbog sirovog materijala možete da se dogovorite sa njihovim molerima oko sitnih popravki. Inače 99% STVARI JE ISPOŠTOVANO šta je za nas u Srbiji verujte mi iznad svih očekivanja. Za kuću koju sam platio u enormnom poskupljenju cena materija tačno koliko smo je i pre više od 1/2 godine pogodili dobio sam normalno i račun. Nije mi prva montažna kuća a ja sam po struci građevinac. Kada odspavate u jednoj od spavaćih soba takve kuće cca 10-11 m2 koju npr. greje samo limena panelna ploča kapaciteta 400 wata veličine 40x40cm na temperaturi +20 i više stepeni dok je napolju zavija vetar na -10 više nećete da pomišljate na klasičnu gradnju pogotovo u mojim godinama /skoro 60/. U novoj nisam zimovao još ali sam proveo 10 godina u staroj koja je bila skromnije toplotne izolacije no ova. Oko 4 KW Ukupne instalisane snage grejanja i hlađenja na cca 70m2 nećete moći da upotrebite u punom kapacitetu. Dnevni boravak u zidanoj i izolovanoj kući u kojoj živim je cca 25m2 i ima instalisanih grjnih 3KW u ovoj celoj kući za odmor ima instalisanih ukupno 2000+350+350+1050+400 wata za hlađenje i grejanje zajedno. Kuća je trosobna i pokriva cca 80m2 montaže i 30m2 suterena površine od kojih je više od 70m2 grejno samo u montažnom delu. Kombinacija je Inverter klime za brzo grejanje i podnih kablova za akumulaciono grejanje većinom noću/wi-fi tajmer/. Očekujem da ću krovnim strujnim panelima 3KW/6/ i grejnim panelom/1/ cca100 litara u budućnosti stvarati višak energije pošto sada ne živim tamo i samim time pošto elektrodistribucija prihvati zahtev za on grid struju imati besplatno grejanje i drugo u budućim godinama i penziji .OVA KUĆU KOJA NIJE RAĐENA KAO PAMETNA KUĆA mada uz mala vlo mala dodatna ulaganja npr wi-fi tajmere koji daju određeni komfor pri dolasku toplo,hladno,zalivanje kap po kap,cca 3000 KW paneli stavlja istu u visoku A klasu energetske efikasnosti po vrlo PRISTUPAČNOJ ceni Gde ukupna cena svega šta je navedeno može da bude niža od 700e/m2 . Ovih donjih cca 30 m2 bezmalo me sa temeljem koštalo kao kompletan montažni deo sa sve strujom, krečenjem, pločicama,kupatilom, podnim grejanjem kamerama itd. DA NAPOMENEM DA JE meni koji sam i upućen u struku bilo užasno BORITI SE SA MAJSTORIMA tako da brz završetak koristi i mentalnom zdravlju. Ako gradiš kuću ne pričaj ulicom sam sa sobom jer će te čuti TVOJ majstor pa će ti odložiti već plaćeni posao zbog TVOJE BOLESTI. Majstor ne laže, majstor odlaže. E zbog toga ovaj građevinac tj ja ne zida, već drugi puta u svome životu "montira" kuću.
P.s. Ja sam odabrao prizvođača na osnovu onoga šta je moj budžet diktirao i nužno ne znači da je isti najbolji-naj kvalitetniji već je meni ponudio najviše i najbolje za moj novac a ponajpre zato jer nema van roka nezavršenih, neisporučenih a plaćenih projekata a rekoh gore šta ima.Hotel u Ivanjici ima i bazen...