Quantcast

Monster Hunter World

N3Wz

Domaćin
Poruka
4.633
Na PC-u se pojavila igra Monster Hunter World, za koju licno ne bih mogao da kazem da je RPG :lol: , ali sadrzi elemente MMORPG grindovanja, tako da bi to u danasnje vreme trebalo da je neka kvalifikacija :roll: Kako god... Nebitno. Treba igrati.

 

N3Wz

Domaćin
Poruka
4.633
Pa buduci sta se sve danas kategorizuje u RPG, svakako spada u tu kategoriju RPG-a.

Za mene licno nije RPG, vise je Action/Adventure sa RPG elementima (pretezno regulacija opreme, Build charactera i LVLUPovanje koje se naziva "Hunter Rank").

Iz ugla japanske siroke definicije toga sta je RPG, igra svakako spada u taj zanr.


Kategorizaciju ove igre je veoma tesko utvrditi, a ja sam bas ekspert za to.

Igra ima drop-in/drop-out segment Multiplayera (koji je veoma limitiran na nekoliko nacina) u odnosu glavnog lika +3 extra persone koje se mogu pridruziti sa bilo kog kraja sveta. Taj multiplayer je potpuno opcionalan. Igra je laksa u solo gameplay-ju za neka cudovista, dok za druga multiplayer je veca sansa za neuspeh (Kirin recimo ubija newbie dok kazes keks)

Imas, onda, proaktivnu pricu gde, naravno, nije kraj. Story mode postoji, a vecina side questova su tipicni "istrazi ovo" "skupi ono" "hvala, evo ti kamp da se teleportujes na toj lokaciji mape". Dakle nisu pravi RPG-type side misije sa njihovom posebnom pricom, daleko od toga. Vise su MMO side questovi i to oni najgrindy moguci. Grind nad grindom poput "Upecaj ovu ribu x3".

S druge strane, Grind u igri je odradjen tako da te nagradi u fizickom smislu, dakle svi recepti nekud vode i sve sto skupis mozes da iskoristis. Lockbox je poprilicno dubok, na nekoliko stranica, ali je nivo stvari koje mozes da poneses sa sobom veoma limitiran. Recimo, mozes da poneses samo dve megabarell bomb koje treba da iskoristis u onom trenutku kada je cudoviste najranjivije, a to je kada spava i kada je u pitanju prvi udarac. Naime, prvi udarac u cudoviste koje spava radi superiorno ogroman damage. Neka cudovista se na taj nacin mogu oneshotovati ili makar poraziti u jednoj rotaciji.

Dalje imamo HR progresiju, ti ne biras sta i koje atribute menjas. Nemas atribute. Nemas kontrolu nad atributima, vec samo nad skilovima koje nosis sa sobom, a oni dolaze u vidu

a) Opreme
b) Enchanta u vidu Shardova/Crystal

I tu ima gomila skillova koji rade razlicite modifikacije, neki se stakuju, drugi se ne stakuju, neki se extenduju, drugi jednostavno nemaju upotrebu. Idealno jeste napraviti opremu i skilove, pa ih onda sacuvati kao poseban equip koji se koristi protiv nekog cudovista zavisno od mape.

Na svet se ne moze bas uticati, sve je skriptovano i pravolinijski sto se kaze, ali sa velikom slobodom toga kada se i gde sta radi, tj. progresuje. Neki lvl-i su locked down dok se ne zavrsi quest.

E, sad, sam fighting system je limitiran na nekoliko nacina, tj. ima svoju mehaniku za svako oruzje, a svako cudoviste ima svoje faze i nacine napada u zavisnosti od lokacije gde napada i toga koliko je besno/umorno/gladno. I to se uvek menja, tako da igra ima dugacak learning curve za vecinu oruzja, neka oruzja su bolja na tastaturi i misu, dok su druga pod obavezno bolja na gamepadu zbog kombinacije dugmica.

Tako da su ti RPG elementi veoma slabi, skoro nepostojeci. Da nema "HR" kao rank opcija, ne bi se moglo nazvati RPG igrom. Jednostavno ne bi. Ali, eto, dobilo je nagradu, sto nikako ne umanjuje cinjenicu da je igra odlicna.
 

N3Wz

Domaćin
Poruka
4.633
Trenutno je Spring Event u kom je moguće uzeti sve vrste posebnih outfita i oružja koji se dobijaju samo jednom do dva puta tokom igre, ako je suditi po onome šta je bilo na konzolama.

SPRING BLOSSOM FEST


Ubačen je i Extreme Behemoth i nakon pet tura lova na Behemota dobija se poseban outfit (kao transmute fazon) koji daje mogućnost da lik izgleda poput Kain Highwind iz Final Fantasy IV


Između ostalog, tu je i quest koji daje mogućnost da se iskraftuje Rocket Greatsword.
 

N3Wz

Domaćin
Poruka
4.633
U igri je nedavno stigao Quest u kom možete da igrate kao Geralt iz igre Witcher. Quest je specifičan po tome što predstavlja odličnu integraciju story elemenata sa RPG elementima. Naravno, ni u kom slučaju ne predstavlja bilo šta od oba sveta na jedan dostojanstven način, ali je zanimljivo da se vidi šta oba sveta rade i u čemu su njihovi najjači elementi, te na koji način Monster Hunter World, u kom ne postoji magija, funkcioniše jednom kada se u istom pojavi magija koja je došla iz sveta Witchera.''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ovde ću da podelim par fotkica koje sam škljocnuo 
Top