Monopol [Peconi]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je pocela afera sa Miskovicem zbog monopolistickog ponasanja dali ce i sa Peconijem ? Po Srbiji se sklanjaju svi kiosci, sa zelenih i javnih povrsina a samo njegovi ostaju [Future trade]. To nije kao kod Miskovica da je presao kvotu od 60 %. Kod Peconija je 99 % a svi cute !

Pa ne drzi Peconi Futuru Plus vec Cane Subotic.Tj on je drzao pa sam cuo da je nekim Nemcima prodao "kao"

Pa kad u vlasti sede oni koji zele da budu vlast... a to nije nikakva garancija da oni znaju sta rade... I onda ako im neko plati da napisu zakone i pravila "bas tako" i ako ih uveri da su face jer... sta god...
To je u SAD slucaj, prakticno je to njihov izum (savremena varijanta toga), i zove se lobiranje.
Pa ako neko ocigledno preksi pravila, onda ga malo 'po glavi', inace ne diraju.

Peconi je verovatno samo formalno prepisao vlasnistvo na nekog drugog da nebi doslo do sukoba interesa jer nemoze da radi na vise mesta, i jare i pare. A kiosci na dobrim lokacijama pored kojih NEMA konkurencije su njegovi 100 %

Ako je pocela afera sa Miskovicem zbog monopolistickog ponasanja dali ce i sa Peconijem ? Po Srbiji se sklanjaju svi kiosci, sa zelenih i javnih povrsina a samo njegovi ostaju [Future trade]. To nije kao kod Miskovica da je presao kvotu od 60 %. Kod Peconija je 99 % a svi cute !
Čekaj bre Jerotije. Ako misliš na kioske Future Plus, oni su Subotićevi. A možda malko i Bode Kombaha, ne znam koliko je tu "Politika" pomogla. A ako misliš ne TE kioske, a izvini što bi ih sklanjali kada jedini liče na kioske i uvelo se nešto reda i u to vašarište od skarabudža i sklepentija. Lepi, kulturni, uredni... Pri tom, kiosci Future Plus se prave negde u Srbiji koliko znam pa je i ta proizvodnja za svaku pohvalu, nije opet neki uvoz gde se samo uvoznik i izvoznik omaste u dilu u kojem uvek skrte državu (čitaj: narod). Pa sa tim drpanjem i drapanjem naroda u vezi, da se vratimo na Miškovića i na Peconija kojima će valjda odzvoniti, mada... iskreno... Miškovića može da ubije samo prirodna smrt (Bože me oprosti, nikome ne želim zlo, pljuc, pljuc, pljuc) jer ovde se puca i obračunava uglavnom sa onima koji su opasni u smislu da ZNAJU više od onoga što nam se lepo, jasno i glasno kaže sa RTSa i iz novina. Slično je i sa Peconijem i pristalicama. Ko se tu darne da dirne, neka mu Bog da sreće da dočeka srećnu Novu 2008. godinu.

Čekaj bre Jerotije. Ako misliš na kioske Future Plus, oni su Subotićevi. A možda malko i Bode Kombaha, ne znam koliko je tu "Politika" pomogla. A ako misliš ne TE kioske, a izvini što bi ih sklanjali kada jedini liče na kioske i uvelo se nešto reda i u to vašarište od skarabudža i sklepentija. Lepi, kulturni, uredni... Pri tom, kiosci Future Plus se prave negde u Srbiji koliko znam pa je i ta proizvodnja za svaku pohvalu, nije opet neki uvoz gde se samo uvoznik i izvoznik omaste u dilu u kojem uvek skrte državu (čitaj: narod). Pa sa tim drpanjem i drapanjem naroda u vezi, da se vratimo na Miškovića i na Peconija kojima će valjda odzvoniti, mada... iskreno... Miškovića može da ubije samo prirodna smrt (Bože me oprosti, nikome ne želim zlo, pljuc, pljuc, pljuc) jer ovde se puca i obračunava uglavnom sa onima koji su opasni u smislu da ZNAJU više od onoga što nam se lepo, jasno i glasno kaže sa RTSa i iz novina. Slično je i sa Peconijem i pristalicama. Ko se tu darne da dirne, neka mu Bog da sreće da dočeka srećnu Novu 2008. godinu.

Nisu losi, lepi su ali lepi su bili i ostali koji su sklonjeni. Koliko je njih ostalo bez posla, kako poslodavaca tako i radnika. Svi su sa jednim istim obrazlozenjem da nemogu kiosci da budu na javnoj-zelenoj povrsini. Al eto, neki su i tu opstali. I to bas od jedne firme rasprostranjeni po celoj Srbiji. Ako se pozivamo na lepotu kioska kako ti kazes onda su trebali da propisu neki normativ kako treba da izgleda kiosk, dimenzije.....a ne na taj mutan nacin. Ali nije to u pitanju. I sama znas ili se pravis da neznas. Jednostavno je konkurencija u pitanju. Ostane samo jedan kiosk u okolini i jedini on radi MONOPOL. Dali je Peconijev, Miskovicev ili Suboticev, nebitno je. Ja sam dobio informacije da je Peconijev ali aj ti sad nadji negde ko je vlasnik ? Mislim da neces moci. Taj vlasnik se "dobro" ogradio. Najbolje je kad uzimas pare a da te niko neproziva. Miskovic konkretno NIKADA nije davao izjave za medije. Sta mislis zasto ? Jel nezna da prica ? Njegove izjave mora da sastavi strucni tim dobro namazanih advokata. Pozz

Za ovakav oblik monopola je kriva naša država
pri privatizaciji, forsiran je domaći kapital koji nije ispoštovao to i sad smo tu gde jesmo...po principu, dajemo našim firmama koje taj zarađeni kapital investiraju opet u Srbiju, ali ispade potpuno obrnuto.
neophodna je konkurencija, ali malo će ko doći sada u ovako formirano tržište

Svi ti ''ugledni biznismeni'' stekli su bogatstvo za vreme vladavine sps i srs.A svi znamo da tokom 90-ih je svako mogao da se obogati....samo ako je hteo. Eto na primer, da bere višnje i postane miloner (devizni). Tadašnja opozicija je tokom svih demonstracija ukazivala na razne mafije, na ogromno bezakonje...I dođe ono što niko nije više verovao-promeni se vlast. Na velika vrata stiže kod nas demokratija. I šta se promenilo? Ništa. U stvari, isto bezakonje, ista mafija, isti lopovluk na sve strane, čak i u samom vrhu vlasti afera do afere....ali sada sve uvijeno u celofan - demokratija,ulazak u EU. A sve one lopurde ''ugledni biznismeni'' postaju još bogatiji, polako privatizuju celu Srbiju. Žao mi je što ne iskoristih priliku početkom 90-ih i ne odoh u beli svet. Da pobegnem iz ovog 'živog blata' koje će čini mi se uvek biti samo to, ko god da je na vlasti.Na žalost.

Ljudi, jel Peconiju sudjeno ili je samo "ispušten" posle hapšenja za vreme vanrednog stanja?
Pitam zbog ovih novina u zakonu o privatizaciji po kojoj, kako kažu,neće moći biti vlasnik čovek kome je sudjeno zbog kriminalnih radnji.

Vlasnik uljara „Sunce“ i „Vital“ premestio 42 radnika iz Sombora u Vrbas
Peconi nas tera da damo otkaze
Autor: G. Dobrilović | 24.10.2007 - 12:14

VRBAS - Vlasnik uljara „Sunce“ iz Sombora i „Vital“ iz Vrbasa Predrag Ranković Peconi uputio je 42 radnika somborske na posao u vrbasku fabriku, udaljenu 50 kilometara, radi racionalizacije proizvodnje. „Sunce“ je u „Vitalu“ otvorilo i svoju poslovnu jedinicu u kojoj će raditi premešteni radnici. Ne bi tu bilo ništa čudno da putnicima nije određeno i dvokratno radno vreme od osam do 12 i od 15 do 19 časova. Radnici smatraju da ih gazda Peconi primorava da sami daju otkaz.

- Njima je ponuđen aneks ugovora kojim se premeštaju na radno mesto pomoćnog radnika, bez opisa dužnosti, a neposredni rukovodilac im je generalni direktor - saopštio je predsednik sindikata „Nezavisnost“ u „Suncu“, Milan Miskin.
Na posao u Vrbas stiglo je 30 radnika, dok su ostali na bolovanju, a obaveštenje da se jave na novo radno mesto primili su veče ranije telefonom ili telegramom.
- Dočekao nas je koordinator obezbeđenja „Vitala“ i sproveo do jedne zgrade, otključao nam sablasno prazne kancelarije s isključenim telefonima i računarima, bez dovoljno stolica. Tražio sam da nam se obrati Emina Čobanski, generalna direktorka „Sunca“ kao prva pretpostavljena, ali smo dobili odgovor da se strpimo i da će sve biti sređeno. Nemamo ništa protiv aneksa i potpisali smo ih jer želimo da radimo, shvatamo da su oni u skladu sa zakonom, ali tražimo da nam se stvore uslovi za rad dostojni čoveka - rekao je Miskin, koji je doputovao u Vrbas da bi se upoznao sa uslovima rada njegovih kolega.
On je uveren da je cilj premeštanja da se među radnike unese nemir i nervoza i da sami zatraže radne knjižice, a tada nema otpremnine.
- I dvokratno radno vreme uvedeno je namerno da se ljudi slome. Sada će ceo dan provoditi u Vrbasu, bez mogućnosti da budu uz porodice. Svima je određena plata od 10.300 dinara u neto iznosu i potpisivanje ugovora podrazumevao je i ovaj deo - kaže Miskin.
- U našem kolektivnom ugovoru stoji da je otpremnina za proglašavanje tehnološkog viška 200 evra za godinu radnog staža i do sada, dok je „Sunce“ bilo u sastavu „Delta holdinga“, to je poštovano. Želimo da zaštitimo radnike i nećemo se lako predati - kaže Zoran Grbić, član Izvršnog odbora „Nezavisnosti“.
Radnici kažu da su prvi deo smene proveli u praznim i hladnim kancelarijama, bez ikakvog posla i sa zabranom da silaze sa sprata i da su na isti način mogli da sede i u Somboru.
Tročasovnu pauzu koja je nedovoljna da bi se otputovalo do 50 kilometara udaljenog Sombora i vratilo u Vrbas, proveli su u kancelariji Opštinskog granskog sindikata „Nezavisnost“ u Vrbasu.
Kolege iz Vrbasa obezbedile su im tople napitke i sendviče, a odmor je iskorišćen za sumiranje prvih utisaka. Radnici su predložili da naredni dan svi dođu na posao u radnim odelima „Sunca“, kako bi kolegama u Vrbasu i svim drugim pokazali da su i oni radnici koji žele posao.

„Invej“: Premeštanje u skladu s potrebama
Premeštanje radnika u okviru sistema i fabrika koje posluju u sastavu „Inveja“ nije ništa novo i ovakvo preusmerenje radne snage se ne događa prvi put, već u skladu s potrebama. Sistem se razvija velikom brzinom i može se dogoditi da pojedinci u nekom trenutku ne budu zadovoljni uslovima rada. Svakako da ćemo se truditi da ih popravimo, kao što to radimo svakodnevno - kratko su saopštili u „Inveju“.

Strucni tim advokata radi SAMO u interesu Peconija i njemu slicnih. Posto nemogu drugacije verovatno su i ovo smislili. nebi me zacudilo da ih posalju npr u Beograd ili Surdulicu zbog potreba posla [a sve je po zakonu]. MAFIJA sta drugo !!!

Nisu losi, lepi su ali lepi su bili i ostali koji su sklonjeni. Koliko je njih ostalo bez posla, kako poslodavaca tako i radnika. Svi su sa jednim istim obrazlozenjem da nemogu kiosci da budu na javnoj-zelenoj povrsini. Al eto, neki su i tu opstali. I to bas od jedne firme rasprostranjeni po celoj Srbiji. Ako se pozivamo na lepotu kioska kako ti kazes onda su trebali da propisu neki normativ kako treba da izgleda kiosk, dimenzije.....a ne na taj mutan nacin. Ali nije to u pitanju. I sama znas ili se pravis da neznas. Jednostavno je konkurencija u pitanju. Ostane samo jedan kiosk u okolini i jedini on radi MONOPOL. Dali je Peconijev, Miskovicev ili Suboticev, nebitno je. Ja sam dobio informacije da je Peconijev ali aj ti sad nadji negde ko je vlasnik ? Mislim da neces moci. Taj vlasnik se "dobro" ogradio. Najbolje je kad uzimas pare a da te niko neproziva. Miskovic konkretno NIKADA nije davao izjave za medije. Sta mislis zasto ? Jel nezna da prica ? Njegove izjave mora da sastavi strucni tim dobro namazanih advokata. Pozz

Slažem se. I živo me zanima, ako ikada dođe na optuženičku klupu, šta će taj da kaže bez tima koji mu sve piše, šta će on bez Milke, ko će da mu stavlja u usta reči... Mislim da je priča sa kioscima ozbiljnija i da je deo dogovora. Recimo ovakavog: mi tebi ne diramo Kioske, a ti budi pametan i pazi da te ne uhapsimo, tj... izdrži malo što ćemo da te kao pljujemo... znaš treba nam neki tako kao ti, da ima ugovore sa duvanskim kompanijama, da smo ga već potezali kao "krimosa", da smo mu već karikali dosije, da smo ga pljuvali po štampi... izdrži malo, moraš da nam budeš paravan da se namlatimo još malo para kroz tu šveru cigara... a mi tebi ne diramo kioske da nam Bodo ne bi raspuco nekoliko po turu... Nije baš tako, znam, ali šta ako nije ni predaleko : )

Kad uzme dovoljno para UVEK ce imati taj strucni tim advokata koji ce umesto njega govoriti na optuzenickoj klupi [ako do toga ikada i dodje]. Vidim da je ovih dana potegnuta afera sa Deltom i monopolu i siguran sam 100 % da ce se okoncati u korist Delte. Tu i tamo ima poneka prodavnica "Jabuke", "C-marketa" itd ali privatni kiosci su prava retkost. Taj Peconi [ako je on vlasnik Futura trade] je uzeo min 95 % trzista. Dali to predstavlja monopol ?

Dakle, nesumnjivo je argamnenon, smak sveta blizu, kada se ja slazem sa mitom........

Cinjenica je, da je Miskovic , klasican primer smrdibube, koja se preko bliskosti sa politickim strukturama u vreme satrapa, obogatila, na kreditima iz primarne misije, sa kamatom od 6% godisnje, pri inflaciji od sto miliona % dnevno........tako je uzeo prve milione dolara........ostalo je istorija

Cinjenica je i da radnike place bedno i neredovno, ali ko ih yebe, kada vise vole da rade u "Delti " za 14000 dinara, nego u nekoj manjoj firmi za duple pare......."Delta " je fashoin :)

Cinjenica je i da je bogatstvo uvecavao nezakonitim trange frange transakcijama, i opet , bliskoscu sa politicarima, ovaj put novim snagama DS,DSS,SRS......i naravno Velja :)

Cinjenica je i da je nenormalno da iko i pomisli da je lik postao jedan od 1000 najbogatijih ljudi u svetu, u vreme dok je Srbija propala ko mooda kroz pocepane gace.........i to posteno..:)

Cinjenica je, i da je toliki monopol, poguban po jednu malu zemlju, i cinjenica je, da ako se ne spreci , covek ce da postane i formalno vlasnik svega , pa i nasih zivota........

O malverzacijama u "Delti " mogu knjigu da vam napisem......od ucenjivanja dobavljaca , da moraju da plate , mesecnu apanazu da bi njihov proizvod uopste bio u rafovima, do neplacanja racuna dobavljacima, koji su bespomocni u naplati istih......."Delta" ne daje menice , ni bilo koja druga sredstva za garanciju placanja, nego nastupa kaubojski , monopolski......ako hoces da ti se roba prodaju u nasim radnjama, cuti i pokri se usima......i nemoj da si pitao za pare, slucajno.........

Ima jos mnogo toga, ali .........

Sve dok Misko kupuje aktuelne politicare u Srbiji, komplet sa sve vladom, ne moze mu niko nista, jaci je od sudbine..........:):):)

BTW....uzgred, za protivnike EU integracija.......upravo Misko je najveci lobista , da Srbija ne udje u EU......i to razumem, coveku ne treba konkurencija.....ali, sto se vi , gologuzija , plasite evrope???

Dakle, nesumnjivo je argamnenon, smak sveta blizu, kada se ja slazem sa mitom........

Cinjenica je, da je Miskovic , klasican primer smrdibube, koja se preko bliskosti sa politickim strukturama u vreme satrapa, obogatila, na kreditima iz primarne misije, sa kamatom od 6% godisnje, pri inflaciji od sto miliona % dnevno........tako je uzeo prve milione dolara........ostalo je istorija

Cinjenica je i da radnike place bedno i neredovno, ali ko ih yebe, kada vise vole da rade u "Delti " za 14000 dinara, nego u nekoj manjoj firmi za duple pare......."Delta " je fashoin :)

Cinjenica je i da je bogatstvo uvecavao nezakonitim trange frange transakcijama, i opet , bliskoscu sa politicarima, ovaj put novim snagama DS,DSS,SRS......i naravno Velja :)

Cinjenica je i da je nenormalno da iko i pomisli da je lik postao jedan od 1000 najbogatijih ljudi u svetu, u vreme dok je Srbija propala ko mooda kroz pocepane gace.........i to posteno..:)

Cinjenica je, i da je toliki monopol, poguban po jednu malu zemlju, i cinjenica je, da ako se ne spreci , covek ce da postane i formalno vlasnik svega , pa i nasih zivota........

O malverzacijama u "Delti " mogu knjigu da vam napisem......od ucenjivanja dobavljaca , da moraju da plate , mesecnu apanazu da bi njihov proizvod uopste bio u rafovima, do neplacanja racuna dobavljacima, koji su bespomocni u naplati istih......."Delta" ne daje menice , ni bilo koja druga sredstva za garanciju placanja, nego nastupa kaubojski , monopolski......ako hoces da ti se roba prodaju u nasim radnjama, cuti i pokri se usima......i nemoj da si pitao za pare, slucajno.........

Ima jos mnogo toga, ali .........

Sve dok Misko kupuje aktuelne politicare u Srbiji, komplet sa sve vladom, ne moze mu niko nista, jaci je od sudbine..........:):):)

BTW....uzgred, za protivnike EU integracija.......upravo Misko je najveci lobista , da Srbija ne udje u EU......i to razumem, coveku ne treba konkurencija.....ali, sto se vi , gologuzija , plasite evrope???

:lol::lol: Dobro pitanje. Nego čuh ovih dana da advokati MM pomno prate sve napise, pa eto, čisto da te upozorim. :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back