МОНОПОЛ ХРВАТА У СРБИЈИ!!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
bambi-v.jpg

Monopol Hrvata u Srbiji

Posle preuzimanja „bananice“, „grand kafe“, „kiseljaka“...
Hrvati bi da kupe i „bambi“ i „alevu“!

Četvrtak - 19.05.2011

Pošto su se dokopale srpskog „smokija“, „čokoladne bananice“ i „grand kafe“, hrvatske kompanije nameračile su se i na preuzimanje „plazme“ i „aleve paprike“!
Naime, prema pisanju hrvatskog „Jutarnjeg lista“, tamošnja kompanija „Podravka“ uskoro će poslati ponude za preuzimanje srpskog konditora „Bambi Banat“, čiji je najpoznatiji proizvod keks „plazma“, kao i na adresu vojvođanske „Aleve“, poznate po istoimenoj začinskoj paprici. Izvori tog lista govore da bi ukupna vrednost preuzimanja trebalo da iznosi oko 100 miliona evra.
U domaćim kompanijama demantuju informacije o prodaji, ali ne negiraju da su razgovarali sa Hrvatima.
- Kompanija „Aleva“ nije pregovarala sa hrvatskom „Podravkom“ o prodaji. „Aleva“ je jedan od najvećih domaćih izvoznika, primer odlične privatizacije u Srbiji i nema govora da se uopšte razmišlja o prodaji preduzeća - saopšteno je iz te kompanije, uz objašnjenje da je sastanak sa predstavnicima hrvatske kompanije ipak bio održan u petak.

- Bilo je reči samo o zajedničkom nastupu na trećim tržištima kako bi se još proširio izvoz naših proizvoda, što bi bilo značajno i za samo preduzeće, ali i za domaću ekonomiju. Sve ostalo je neistina - tvrde u kompaniji „Aleva“.
I Slobodan Petrović, direktor investicionog fonda „Salford“, u čijem sastavu je kompanija „Bambi“, kaže da je prodaja na „dugom štapu“.
- Imali smo kontakte sa predstavnicima „Podravke“. Oni su
ranije izrazili interes za našu kompaniju, ali u ovom trenutku nemamo ozbiljne pregovore. Videćemo kada dođe vreme za prodaju „Bambija“. Nisu nam poslali nikakvu ponudu, ali suma od 100 miliona evra za obe kompanije, o kojoj se u medijima govori, nije dovoljna ni za „Bambi“ - izjavio je Petrović za „Alo!“. On je pre tri dana najavio da je „Salford“ započeo pripreme za prodaju svih svojih kompanije u Srbiji u 2012. godini, uključujući i „razgovore s potencijalnim kupcima“. Prema hrvatskim medijima, „Podravka“ je za „Alevu“ spremna da plati do 20 miliona, a za „Bambi“ 80 miliona evra.

Monopol Hrvata u Srbiji

Podsetimo, hrvatski „Agrokor“ već je preuzeo „Frikom“ i Industriju ulja „Dijamant“, dok je njegova „Idea“ nedavno kupila sve trgovine u Srbiji slovenačkog „Tuš holdinga“, Takođe, kupovinom „Droge Kolinske“ u vlasništvo hrvatske „Atlantik grupe“, prešli su „Grand prom“, „Soko Štark“ i „Palanački kiseljak“. U našoj zemlji posluje oko 200 kompanija iz Hrvatske, koje su pokupovale skoro polovinu najznačajnijih srpskih preduzeća i prehrambenih brendova.

S. Đ.

Ето шта ради "просрпски" преЦедник и издајничка усташка Влада Србије :dash:

Ne znam. Što pitaš?

Распитај се пре него што наставиш да ме нервираш:evil::evil::evil: Ако си ти 'рват теби свакако не смета ДА БУДЕШ СЛУЖБЕНИК УСТАША И ДА ИМ СТВАРАШ ПРОФИТ И ДА ДОЗВОЛИШ ДА јОПЕТ ЖИВЕ НА ЛЕЂИМА СРБА И СРБИЈЕ - да ли је то нормално или не, размисли сам!!!
ovca10.gif
..

Vrlo važno ko je vlasnik. Dok smo bili mi, sve firme su otišle dovraga, zar ne?
Pa da damo priliku drugima, koji neće krasti radnike i državu, a?
Kakve ima veze što su Hrvati, pa nisu svi loši, zar ne?

Ajde probaj to pitanje da postavis u Hr :lol: - da li je vazno ko je vlasnik?
Poneta u vlasnistvu nije u tome ko je vlasnik vec u tome da vise nije nase.
Meni nije vazno da li je vlasnik Hrvat, Slovenac, Aboridzin, Finac...poenta je u tome da vise nista nije nase.
I ono malo svojega sto imamo je na prodaju.

Mi skoro da i nemamo nista nase..zapravo..podsetite me sta je (jos uvek) nase..

Kad je naše, opet ne valja, svi kradu.
U stvari, šta podrazumevate pod naše? Ja napolju vidim gomilu Srba lopova koji imaju firme i kapital, daju mizerne plate i ne daju ih na vreme, ne uplaćuju penziono i zdravstveno, bahate se i rade nekvalitetno.
Je l' to to "naše"?
A onda uporedo vidim slovenačke i hrvatske firme koje daju veće plate i redovno plaćaju dažbine i poreze.

Šta je bolje od ta dva?

То је најобичнија ЛАЖ - ФИРМЕ СУ ВЕШТАЧКИ ДОВЕДЕНЕ ДО БАНКРОТА И РАСПРОДАЈЕ... не прави се блентав!!!:evil::evil::evil:

Којим другима да даш прилику? Усташама???

п.с. ТИ НИСИ ЈОМИНИ - ти си неки клоЊирани идиот!!!!!!!!!:evil:

То је најобичнија ЛАЖ - ФИРМЕ СУ ВЕШТАЧКИ ДОВЕДЕНЕ ДО БАНКРОТА И РАСПРОДАЈЕ... не прави се блентав!!!:evil::evil::evil:

Којим другима да даш прилику? Усташама???

п.с. ТИ НИСИ ЈОМИНИ - ти си неки клоЊирани идиот!!!!!!!!!:evil:

Ne smeš biti toliko isključiv. Eto, ja ostavljam mogućnost da su neke stvari veštački olešene, ali većina je jednostavno - domaći lopovluk. Brend...

Ne smeš biti toliko isključiv. Eto, ja ostavljam mogućnost da su neke stvari veštački olešene, ali većina je jednostavno - domaći lopovluk. Brend...

Тачно, лоповлук је бредн оних твојих из ДС-а чији си друг члан...како беше, Јоминију честитају рођендан, а Јомини лепи честитку на Крсту. :rotf:

Господине ништа лично но ето сетих се једне занимљиве причице о страним инвестицијама.
Сумњам да Вас интересира нити било ког граџанина посвећеног безалтернативном путу, но да покушамо....
Елем, вратијо ми се пријатељ неки дан из Италије.
Бијо три мјесеца на обуци, послала га фирма која је купила подузеће у просрбији.
Дошла талијанска компанија да шири запосленост и просперитет у просрбији, те запосли 30 гладних душа, жељних будућности.
Уз плаћу око 300 ојера.
Е да, да нагласим уз субвенцију тзв. државе као подстицај пријатељима.
Но не бих о цифри по раднику, тема није екомомска, више би о стратегији просрпске удруге на власти.
Бијо је тамо три месеца рмбо ко физикалац, спаво у кругу фабрике и добијо плату за сто ојера већу него у просрбији.
По повратку трећи дан му је прпорућено да јопе иде на обуку, где узгред није ништа научијо сем ношења џакова.
Питање за све Вас тко плаћа раднике у Италијанским фабрикама а ко субвенционира запошњавање истих у просрбији?

Тачно, лоповлук је бредн оних твојих из ДС-а чији си друг члан...како беше, Јоминију честитају рођендан, а Јомини лепи честитку на Крсту. :rotf:
Ma jeste, moji... DS... Ubilo se. Čemer nije u poslednje 4 godine, već poslednjih 20 i više. :lol:

A čestitka... Nemam reči... Pomislio bi čovek da ste evoluirali za ovih par godina. :lol:

Господине ништа лично но ето сетих се једне занимљиве причице о страним инвестицијама.
Сумњам да Вас интересира нити било ког граџанина посвећеног безалтернативном путу, но да покушамо....
Елем, вратијо ми се пријатељ неки дан из Италије.
Бијо три мјесеца на обуци, послала га фирма која је купила подузеће у просрбији.
Дошла талијанска компанија да шири запосленост и просперитет у просрбији, те запосли 30 гладних душа, жељних будућности.
Уз плаћу око 300 ојера.
Е да, да нагласим уз субвенцију тзв. државе као подстицај пријатељима.
Но не бих о цифри по раднику, тема није екомомска, више би о стратегији просрпске удруге на власти.
Бијо је тамо три месеца рмбо ко физикалац, спаво у кругу фабрике и добијо плату за сто ојера већу него у просрбији.
По повратку трећи дан му је прпорућено да јопе иде на обуку, где узгред није ништа научијо сем ношења џакова.
Питање за све Вас тко плаћа раднике у Италијанским фабрикама а ко субвенционира запошњавање истих у просрбији?

Како ко? Па ми, ми идиЈоти!!!
Постали смо само ФИЛИЈАЛА ИТАЛИЈАНСКЕ МАФИЈЕ... треба се само сетити да је још за време СКЈ Мишковић био дуго годинаПРЕДСТАВНИК ФИЈАТА У СРБИЈИ...

Kad je naše, opet ne valja, svi kradu.
U stvari, šta podrazumevate pod naše? Ja napolju vidim gomilu Srba lopova koji imaju firme i kapital, daju mizerne plate i ne daju ih na vreme, ne uplaćuju penziono i zdravstveno, bahate se i rade nekvalitetno.
Je l' to to "naše"?
A onda uporedo vidim slovenačke i hrvatske firme koje daju veće plate i redovno plaćaju dažbine i poreze.

Šta je bolje od ta dva?

Naravno, da je najbolje da sve bude posteno. A zar ti mislis da su tako dobre plate u hr. ili slo. kompanijama ovde?

Back