Monitor ''DELL P2725H'' od 27" inča - Mišljenje i savet

miskoruzic

Zainteresovan član
Poruka
146
Imam već osam godina monitor ''Dell P2417H'' od 24" inča koji radi savršeno, koristim ga u sve svrhe i za gejming i za gledanje video sadržaja i za sve ostalo, tako da sam prezadovoljan kvalitetom ovog monitora. Međutim, displej od 24'' inča mi je vremenom postao mali, tako da imam veliku potrebu za većim ekranom. Pošto sam prezadovoljan kvalitetom Dell-a uzeo bih opet monitor od ovog brenda. Trenutno mi je najprivlačniji monitor ''DELL P2725H'' od 27'' inča i što se tiče performansi i što se tiče cene. Da li neko možda ima ovaj monitor, interesuje me nečije mišljenje kako se pokazao u praksi. Hvala unapred na odgovoru.

https://drtechno.rs/catalog/product...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_2_pp

Imam već osam godina monitor ''Dell P2417H'' od 24" inča koji radi savršeno, koristim ga u sve svrhe i za gejming i za gledanje video sadržaja i za sve ostalo, tako da sam prezadovoljan kvalitetom ovog monitora. Međutim, displej od 24'' inča mi je vremenom postao mali, tako da imam veliku potrebu za većim ekranom. Pošto sam prezadovoljan kvalitetom Dell-a uzeo bih opet monitor od ovog brenda. Trenutno mi je najprivlačniji monitor ''DELL P2725H'' od 27'' inča i što se tiče performansi i što se tiče cene. Da li neko možda ima ovaj monitor, interesuje me nečije mišljenje kako se pokazao u praksi. Hvala unapred na odgovoru.

https://drtechno.rs/catalog/product...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_2_pp
Bolja ti je 2K varijanta: P2723D

To ako vidiš dobro, mislim da je rezolucija 1920x1080 za monitor od 27 inča malo prevelika.

Naravno, sve su to dobri monitori.

Procena monitora je individualna, sto znaci mozes svasta cuti u srbiji....jer svako ce da ceni po sebi i utisku koji ima, a to donosi takve procene kakve mogu da daju ljudi koji su egocentricni....

Stvarnu procenu mogu da ti vrse graficari, ili neko ko ima odredjene osetljivosti na nesto....ali to u srbiji nije bitno pa nije bitno ni da trazis takvo misljenje..

u prevodu , ako ti je dobar nastavi tako ....jok da ti se neko namesta da ga mrzis...

Postoje posebni kriterijumi kako se ocenjuje monitor....ne komercijalno nego kad radi kao graficka stanica....

UHD je odličan izbor ako ga prati odgovarajuća grafička koja može lagano da vozi 4K u 60 i više herca.

Ali ova 2560 rez. mi je nekako sweet spot. Međutim, svako treba da bira sam kako mu odgovara.
E da, zaboravio sam da napomenem da imam grafičku ''Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB'', neznam da li ona dovoljna za 2K ili 4K monitor? Pored gledanja video sadržaja i gejming mi je vrlo bitan.

E da, zaboravio sam da napomenem da imam grafičku ''Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB'', neznam da li ona dovoljna za 2K ili 4K monitor? Pored gledanja video sadržaja i gejming mi je vrlo bitan.
To je dobra kartica i bez problema će da tera i 4K za sve normalne stvari. Ali za gejming ti je zapravo bojla nešto niža rezolucija jer onda imaš bolji refresh. Zato bih išao pre sa ovom QHD opcijom.

Ja mislim da je bitan i proizvođač, nemaju svi proizvođači isti kvalitet displeja.
Displeje svi kupuju od proizvođača raznih. Većina proizvođača monitora ne proizvodi svoje displeje, sa par časnih izuzetaka.

Displeje koliko ja znam prave samo LG i Samsung, a svi ostali kupuju ili od njih i Sharpa, ili od BOE grupe iz Kine, AU Optroniksa, itd.

To je malo slabiji monitor od Dell-a i nema podešavanje po visini.
Bolja rezolucija a jeste malo sporiji
Za visinu je bar lako

Ja mislim da je bitan i proizvođač, nemaju svi proizvođači isti kvalitet displeja.
Brand proizvodjaci su uglavnom solidnog kvaliteta, mada imaju i losijih serija
Mozda ima vecih razlika u skupljem segmentu ali ovi 100-200 evra su slicni.
Eh nekad 300 evra 17 crt bio premija

Back