Monitor DELL P2422H 23.8" - Professional serija

miskoruzic

Zainteresovan član
Poruka
133
Kupio sam pre par dana monitor (DELL P2422H 23.8'') i razočarao se kvalitetom slike, nekako mi je slika previše tamna i boje su previše izražene, što se tiče običnog korišćenja i gledanja video sadržaja, nekako i može da prođe ali u igrama je katastrofa, pošto igre igram na visokim podešavanjima uopšte nemogu da uočim detalje u grafici. Monitor sam povezao na grafičku sa Displej Portom, jedino da probam sa HDMI kablom. Inače imam i predhodnu generaciju ovog monitora (DELL P2417H 23.8'') već sedam godina, isto je u pitanju (P) - Professional serija, koji ima savršenu sliku, isto ima IPS displej, savršenu kontrast, prirodne boje, apsolutno je sve drugačije i lepše, ništa nije prenaglašeno. Pošto sam bio oduševljen kvalitetom predhodnog monitora, to je bio razlog da uzmem i ovaj najnoviji model (DELL P2422H 23.8'') i potpuno se razočarao. Nemogu da verujem da je DELL toliko podbacio što se tiče kvaliteta samog displeja ili se baš meni potrefio loš primerak ovog modela.

https://ananas.rs/proizvod/dell-monitor-23-8-p2422h-full-hd/1014825

Kupio sam pre par dana monitor (DELL P2422H 23.8'') i razočarao se kvalitetom slike, nekako mi je slika previše tamna i boje su previše izražene, što se tiče običnog korišćenja i gledanja video sadržaja, nekako i može da prođe ali u igrama je katastrofa, pošto igre igram na visokim podešavanjima uopšte nemogu da uočim detalje u grafici. Monitor sam povezao na grafičku sa Displej Portom, jedino da probam sa HDMI kablom. Inače imam i predhodnu generaciju ovog monitora (DELL P2417H 23.8'') već sedam godina, isto je u pitanju (P) - Professional serija, koji ima savršenu sliku, isto ima IPS displej, savršenu kontrast, prirodne boje, apsolutno je sve drugačije i lepše, ništa nije prenaglašeno. Pošto sam bio oduševljen kvalitetom predhodnog monitora, to je bio razlog da uzmem i ovaj najnoviji model (DELL P2422H 23.8'') i potpuno se razočarao. Nemogu da verujem da je DELL toliko podbacio što se tiče kvaliteta samog displeja ili se baš meni potrefio loš primerak ovog modela.

https://ananas.rs/proizvod/dell-monitor-23-8-p2422h-full-hd/1014825
factory reset monitora pa vidi je l se šta promenilo

skup u odnosu na ono što nudi trebao si neki LG da kupiš sa LG-jem nema nikada greške...
Meni su se LG IPS monitori loše pokazali pre osam godina, imao sam dva modela i oba sam morao da reklamiram zbog anomalija na displeju, posle dve godine korišćenja, znači pre isteka garancije. U suštini oba modela monitora su imala prelepu sliku, ali već druge godine su počele da mi se pojavljuju fleke na ekranu kod jednog modela (LG 23MP65HQ-P) a na drugom modelu pola ekrana mi je odjednom potamnelo. To su bili glavni razlozi zbog kojih sam na kraju prešao na (DELL P2417H 23.8''), model koji mi se odlično pokazao, model koji ima stvarno savršenu sliku i koji je predviđen za sve varijante i za gejming, i za gledanje video sadržaja, i za poslovne svrhe, taj model sam kupio još 2016 godine, evo i dan danas me besprekorno služi.

Meni su se LG IPS monitori loše pokazali pre osam godina, imao sam dva modela i oba sam morao da reklamiram zbog anomalija na displeju, posle dve godine korišćenja, znači pre isteka garancije. U suštini oba modela monitora su imala prelepu sliku, ali već druge godine su počele da mi se pojavljuju fleke na ekranu kod jednog modela (LG 23MP65HQ-P) a na drugom modelu pola ekrana mi je odjednom potamnelo. To su bili glavni razlozi zbog kojih sam na kraju prešao na (DELL P2417H 23.8''), model koji mi se odlično pokazao, model koji ima stvarno savršenu sliku i koji je predviđen za sve varijante i za gejming, i za gledanje video sadržaja, i za poslovne svrhe, taj model sam kupio još 2016 godine, evo i dan danas me besprekorno služi.

onda zavisi isključivo od modela do modela...

U firmi gde sam radio smo koristili isključivo Dell monitore, neke 27" 4k. Nisam siguran koji model je bio, da li S2721QSA, ili S2722QC, ali kvalitet slike je uglavnom bio prosečan, možda i ispod proseka. Žali Bože dati 500 evra za takav monitor. Sve u svemu, nisam nimalo impresioniran kvalitetom Dell monitora i mislim da su preskupi za ono što nude.
Dell monitori oduvek su se proizvodili u tri grupe po kvalitetu displeja, (S-Standard), (P-Prodessional) i (U-UltraSharp). (S) klasa je nudila oduvek najgori, (P) klasa srednji i (U) klasa najbolji kvalitet displeja. A tako im idu i cene po kvalitetu displeja, (S) klasa je uvek najeftinija a (U) klasa je uvak daleko najskuplja. Ja sam kod jednog prijatelja video uživo monitor (Dell UltraSharp U2719D IPS monitor 27", 2560x1440, 60Hz, 5ms), pre više godina on je taj monitor bio platio oko 500 EURA, ali mu je zato slika bila savršenstvo, slika je bila toliko realistična i boje toliko prirodne, da sam prosto ostao bez daha. Tako da sam se lično uverio da Dell ima monitore sa klvalitetnim displejem, ali su zato to i veoma skuplji modeli.

https://www.ctshop.rs/dell-ultrasharp-u2719d-ips-monitor-27-quot.html

Dell monitori oduvek su se proizvodili u tri grupe po kvalitetu displeja, (S-Standard), (P-Prodessional) i (U-UltraSharp). (S) klasa je nudila oduvek najgori, (P) klasa srednji i (U) klasa najbolji kvalitet displeja. A tako im idu i cene po kvalitetu displeja, (S) klasa je uvek najeftinija a (U) klasa je uvak daleko najskuplja. Ja sam kod jednog prijatelja video uživo monitor (Dell UltraSharp U2719D IPS monitor 27", 2560x1440, 60Hz, 5ms), pre više godina on je taj monitor bio platio oko 600 EURA, ali mu je zato slika bila savršenstvo, slika je bila toliko realistična i boje toliko prirodne, da sam prosto ostao bez daha. Tako da sam se lično uverio da Dell ima monitore sa klvalitetnim displejem, ali su zato to i veoma skuplji modeli.

https://www.ctshop.rs/dell-ultrasharp-u2719d-ips-monitor-27-quot.html
Pa ovi Dell što smo ih imali u kancelariji su plaćani 500 evra komad, pa su bili krš. A kažeš da su P i U serija još skuplje. A za 500 evra možeš da uzmeš LG sa pristojnom slikom. Znači da je Dell preskup.

Srećom, taj monitor sam kupio za sestrića, njemu nije to toliko bitno, on kaže da je zadovolan kvalitetom monitora. A ja lično imam i koristim već osam godina monitor (DELL P2417H 23.8'') i stvarno mi se dobro pokazao što se tiče kvaliteta displeja, stvarno sam zadovoljan kvalitetom slike a koristim ga i za gejming i za gledanje video sadržaja i za sve ostalo.

https://www.ctshop.rs/dell-p2417h-ips-monitor-24.html
Ma ja znam da smo se ja i kolega krstili kad su nam doneli u kancelariju ove Dell monitore, svakom po 2 komada, proverili cenu na ITSvet, 500 evra monitori, a ništa posebno. Nisu loši, ali za iste pare se mogao uzeti bolji LG, ili Samsung, ili sličan za manje pare. Verovatno je neko od ljudi u našem IT sektoru dobio neki procenat od distributera, pa je kupio tridesetak tih Dell monitora, drugo objašnjenje nemam.

Ma ja znam da smo se ja i kolega krstili kad su nam doneli u kancelariju ove Dell monitore, svakom po 2 komada, proverili cenu na ITSvet, 500 evra monitori, a ništa posebno. Nisu loši, ali za iste pare se mogao uzeti bolji LG, ili Samsung, ili sličan za manje pare. Verovatno je neko od ljudi u našem IT sektoru dobio neki procenat od distributera, pa je kupio tridesetak tih Dell monitora, drugo objašnjenje nemam.
Srećom, taj monitor sam kupio za sestrića, njemu nije to toliko bitno, on kaže da je zadovolan kvalitetom monitora. A ja lično imam i koristim već osam godina monitor (DELL P2417H 23.8'') i stvarno mi se dobro pokazao što se tiče kvaliteta displeja, stvarno sam zadovoljan kvalitetom slike a koristim ga i za gejming i za gledanje video sadržaja i za sve ostalo. Jbg, sa LG-ijem sam imao loše iskustvo u prošlosti i to kod dva različita modela.

Ovo je moj monitor.

https://www.ctshop.rs/dell-p2417h-ips-monitor-24.html

Back