Монархија или република

Pa oni su upravo lobirali i maksimalno se trudili da proguraju referendum. Ja ne razumem šta ti govoriš; dakle, ovamo šalješ instrukcije da se što je moguće više podigne na bilo koji vid i način je moguće izlaznost, a onda pitaš zašto nije podigao glas? :D

To ti je kao da me pitaš zašto Putin još uvek nije podigao glas protiv vojne intervencije u Ukrajini tj. zašto nije podržao još uvek Zelenskog.
Uh . Sta reci hahaha . Ne podsticem ja izlaznost referendum se odrzao pre skoro dvadeset godina i ne moze se sada podizati izlaznost niti ja to zelim to je sada istorija i ja ti je prezentujem kako bi je ti razumeo !!!
To sto potenciram da rojalisticke opcije nisu tada podigle glas s time ti dokazujem da je izjasnjavanje bilo regularno ( bez obzira sto je kostunica bio namrgodjen ) jer da nije valjda bi tadasnji monarhisti podigli glas i pokusaju da ga obore ali oni to nisu ni pokusali iako je deo vas uspeo da se umuva cak i u vlast !!!

To ti je kao da me pitaš zašto Putin još uvek nije podigao glas protiv vojne intervencije u Ukrajini tj. zašto nije podržao još uvek Zelenskog.
Ovo ima neke veze sa monarhistima koji nisu podigli svoj glas posle referenduma na kojem su ih " pokrali" republikanci ????
Kad smo kod kradje vi ste na izborima uzeli 1.4% glasova da vas nisu pokrqli dobili bi referendum ? Dakle republikanci su vam od 51% ( vecina koju bi imali da niste pokradeni) ukrali 50% i vi osvojili 1.4% i niste digli glas ?????????????????????????????????? Niste se pobunili ukrali vam od 51 glasa 50 glasova i vi niste nasli za shodno da podignete glas??? Neverovatno imate li vi kicmu ? Bar malo nekog dostojanstva normalni ljudi bi u takvim uslovima digli revoluciju izveli narod na ulice blokirali gradove puteve izazvali haos blokirali drzavu a vi niste podigli ni glas .znas li zasto ? Zato sto je 1.4% realna slika vase snage , prosto ne mozete mobilisati vise ljudi da vas podrzi i svesni toga niste ni pokusali da podignete glas

Secas se sta je bilo kad je sloba na izborima ukrao svega nekoliko procenata glasova ne 50% mozda 5% ili 10% . Narod se digao blokirao drzavu 3 meseca demonstrirao tri meseca!!!! Sve dok diktator nije ustuknuo a ti tvrdis da su vama od 51 glasa ukrali 50 glasova i vi ni glas niste podigli hahahahahahaha
Хм, пази, то је тачно за Слобу и изборе из септембра 2000, али није он покрао само те изборе, барем претходних 5 година их је крао на различитим нивоима, а октобар 2000 је кулминација тога свега.
Што се тиче избора , тј . рееферендума 2006 који се помињао, не знам да ли су драстично покраден, мислим да није драстично, али што се тиче монархија-република, то питање уопште није постављено.

Хм, пази, то је тачно за Слобу и изборе из септембра 2000, али није он покрао само те изборе, барем претходних 5 година их је крао на различитим нивоима, а октобар 2000 је кулминација тога свега.
Што се тиче избора , тј . рееферендума 2006 који се помињао, не знам да ли су драстично покраден, мислим да није драстично, али што се тиче монархија-република, то питање уопште није постављено.
Kako nije ??? Pa usvajao se ustav koji je zemlju definisao kao republiku i tebi nije logicno da svako ko je za monarhiju ne podrzi takav ustav ??? Ustav koji na prvoj strani kaze srbija je republika i svi monarhisti listom podrzali takav ustav

Kako nije ??? Pa usvajao se ustav koji je zemlju definisao kao republiku i tebi nije logicno da svako ko je za monarhiju ne podrzi takav ustav ??? Ustav koji na prvoj strani kaze srbija je republika i svi monarhisti listom podrzali takav ustav
Ма то је тачно али није било питања или подпитања "или желите монархију" , у том смислу.

Sto se tice slobe i njegovih kradja . Sloba je realno do devedeset i neke imao stvarnog uporista ili bar nekoliko procenata ispod polovine medijskom manipulacijom se odrzavao na vlast sve do lokalnih izbora 96 ili 98( tacno nisam siguran ) tu je prvi put puko ko zvecka i morao je da drasticnije krade ali ne 50% kao sto nas sagovornik tvrdi da su vas pokrali tqda je ukrao ne vise od 10-15% i posledica je bila revolucija narod na ulici tri meseca sve dok sloba nije ustuknuo i priznao realne izborne rezultate . Ne znam koje si godiste mi stariji to pamtimo mi smo bili na ulicama mesecima . A zamisli da je sloba rekao ma kakvih 51% vi imate 1.4% sta bi onda bilo ?

Sto se tice slobe i njegovih kradja . Sloba je realno do devedeset i neke imao stvarnog uporista ili bar nekoliko procenata ispod polovine medijskom manipulacijom se odrzavao na vlast sve do lokalnih izbora 96 ili 98( tacno nisam siguran ) tu je prvi put puko ko zvecka i morao je da drasticnije krade ali ne 50% kao sto nas sagovornik tvrdi da su vas pokrali tqda je ukrao ne vise od 10-15% i posledica je bila revolucija narod na ulici tri meseca sve dok sloba nije ustuknuo i priznao realne izborne rezultate . Ne znam koje si godiste mi stariji to pamtimo mi smo bili na ulicama mesecima . A zamisli da je sloba rekao ma kakvih 51% vi imate 1.4% sta bi onda bilo ?
Слоба је до 90-е имао ненормалну подршку коју је тако јефтино продао, а ја бих лично рекао издао или преварио народ.
Што се тиче избора у време Слобе и поређења избора монархија или република, реално није било прилике ни да се неко жали на крађу, ко год, јел таквог одабира није ни било.
Ја бих такво питање поставио због 'мерења народа' и да то одмах кажем, не мислим да би монархистичко опредељење победило али мислим да би било више од 10 посто.
Суштина овога свега што сам написао .. здраво је с времена на време проверити мишљење народа по свим основама, па и овој.

Slazem se ali i pored toga tada ste bili u prilici da odredite dali ce srbija ostati republika. Protiv toga je bilo tek 1.4% veci procenat izlazi bez naocara i glasa nasumice
Па слушај, ја сам те 2006 гласао. Па то је моја држава.... да је било питања везано и за монархију то бих додатно заокружио.
Ја не могу да будем 'против' своје земље зато што је по уређењу република, то је неозбиљно.

Kakvo podpitanje valjda je po prirodi stvari jasno da ko je monarhista nece glasati za ustav koji zemlju definise kao republiku.
Не, не. Питање је било условно да ли сте или нисте за устав Републике Србије. Што нису поставили нпр. питање да ли сте да Србија буде краљевина? О овоме што дискутујемо то би било право питање.

Слоба је до 90-е имао ненормалну подршку коју је тако јефтино продао, а ја бих лично рекао издао или преварио народ.
Што се тиче избора у време Слобе и поређења избора монархија или република, реално није било прилике ни да се неко жали на крађу, ко год, јел таквог одабира није ни било.
Ја бих такво питање поставио због 'мерења народа' и да то одмах кажем, не мислим да би монархистичко опредељење победило али мислим да би било више од 10 посто.
Суштина овога свега што сам написао .. здраво је с времена на време проверити мишљење народа по свим основама, па и овој.
10% ??????????????????????????
Pa o cemu pricamo nedostaje vam cak i da imate 10% a nemate do sada niste uspeli da mobilisete vise od 2% glasaca ali hajde predpostavimo da vas ima cak 10% pa ne raspisuje se referendum oko pitanja za koja se zna gde je vecina naroda referendum je skupa stvar i raspisuje se samo u slucajevima kad su podeljena misljenja i kad se ne zna gde je vecina a ne u slucaju kad i samo zagovornici neke ideje tvrde nas je tek 10% .
Recimo u srbiji ima 4 puta vise od vas pristalica nato pakta pa ipak ne raspisuje se referendum za ulazak u nato pakt zato sto to zeli 10-12% gradjana. Da je pola pola i ne zna se gde je vecina naroda tad je ok raspisivanje referenduma

Па слушај, ја сам те 2006 гласао. Па то је моја држава.... да је било питања везано и за монархију то бих додатно заокружио.
Ја не могу да будем 'против' своје земље зато што је по уређењу република, то је неозбиљно.
Pa ne bi bio protiv drzave da si odbio da podrzis ustav koji zemlju definise kao republiku

Не, не. Питање је било условно да ли сте или нисте за устав Републике Србије. Што нису поставили нпр. питање да ли сте да Србија буде краљевина? О овоме што дискутујемо то би било право питање.
Pa nije bilo pitanje dali ste za monarhiju nego dali ste za ustav koji srbiju definise kao republiku.

10% ??????????????????????????
Pa o cemu pricamo nedostaje vam cak i da imate 10% a nemate do sada niste uspeli da mobilisete vise od 2% glasaca ali hajde predpostavimo da vas ima cak 10% pa ne raspisuje se referendum oko pitanja za koja se zna gde je vecina naroda referendum je skupa stvar i raspisuje se samo u slucajevima kad su podeljena misljenja i kad se ne zna gde je vecina a ne u slucaju kad i samo zagovornici neke ideje tvrde nas je tek 10% .
Recimo u srbiji ima 4 puta vise od vas pristalica nato pakta pa ipak ne raspisuje se referendum za ulazak u nato pakt zato sto to zeli 10-12% gradjana. Da je pola pola i ne zna se gde je vecina naroda tad je ok raspisivanje referenduma
Ајд да будем онако прецизан, условно речено, на основу мог мишљења. Када би на референдуму поставили питање 'Да ли желите да Србија буде монархија?' Сматрам да не би било испод 20 посто.

Ајд да будем онако прецизан, условно речено, на основу мог мишљења. Када би на референдуму поставили питање 'Да ли желите да Србија буде монархија?' Сматрам да не би било испод 20 посто.
Ma kakvi 20% mozda iz deset pokusaja . Ali cak i da vas ima i 20% cemu referendum ako se zna da ste margina ako sami tvrdite da vas ima tek 20%
I na osnovu cega imas tako optimisticno misljenje da vas je cak 20%

DA je pitanje bilo dali zelite da srbija bude monarhija bilo bi vas 20% a na pitanje dali zelite da srbija ostane republika ( jer novi ustav je to garantovao ) vas je bilo 1.4% kako to ???

Ma kakvi 20% mozda iz deset pokusaja . Ali cak i da vas ima i 20% cemu referendum ako se zna da ste margina ako sami tvrdite da vas ima tek 20%
I na osnovu cega imas tako optimisticno misljenje da vas je cak 20%
Па кад немам чиме да измерим сем ставом људи које срећем, стеченим кроз разговор.
То је процес, и избори су скупи па их организујемо.

PA sad ne znam tacno . Mnogo me pitas ti ne znas ni da je bio referendum a od mene ocekujes da te edukujem o najsitnijim detqljima . Googlaj malo i sam . Poenta je bila dali ste za novi ustav ili ne a pre toga je minimalno 45 dana u javnosti bila javna rasprava i kampanja onih koji su bili za i i onih koji su bili protiv . pa sad vi monarhisti koji ste protiv republike ste sigurno vodili kampanju i agitovali u nqrodu da ljudi budu protiv ustava koji bi zemlju definisao kao republiku rezultqt te vase kampanje je 1.4% ljudi koji su glqsali protiv ustava . Pa neces valjda tvrditi da ste vi monarhisti bili neobavesteni o tome da ce novi ustav srbiju definisati kao republiku i da ste tqko neobavesteni glasali za njegovo usvajanje
Дакле не знаш ни како је гласило референдумско питање али знаш да су грађани тада гласали за републику а против монархије, циркус.
Screenshot 2024-07-03 at 23-19-57 Уставни референдум у Србији 2006. — Википедија.png

Иначе цео тај референдум је организован због Космета.
Тако да не лупај више.

Back