Monah Arsenije tvrdi da postoje 3 znaka da nosite porodično prokletstvo : "Samo pogledajte svoju decu i videćete"

Kako to znas. Svojevremeno sam plakao od pokajanja i tako uleteo u alter state. Onda se sve zivo desilo...
uleteo u alter stanje, ali se nisi pokajao... uostalom, jel sam te pitao lepo? jesam! sta goid da se desilo, ne rece da si POKAJANI, kao Isav - jesi se kajao., ali se nisi pokajao [svrsena radnja]: »Jer pokajanje ne nađe mesta, ako ga i sa suzama tražiše.« (Jev. 12,17)

a kako ja znam... pa, prosto znam, a jel sam slagao? ispade i ovo u guglu, kada umrem ostace, ali onda me ne pitajte da vas ucim

Adam, otkrivam: kako se postaje svet[itelj] | Forum Krstarice

uleteo u alter stanje, ali se nisi pokajao... uostalom, jel sam te pitao lepo? jesam! sta goid da se desilo, ne rece da si POKAJANI, kao Isav - jesi se kajao., ali se nisi pokajao [svrsena radnja]: »Jer pokajanje ne nađe mesta, ako ga i sa suzama tražiše.« (Jev. 12,17)
Ne, nakon pokajanja idu suze. |Naravno suze koje niko ne vidi. Jer kad places da neko vidi to je patetika.

Svima je dopušteo da kažu - ja ne mogu da postignem mnogo, prihvatam ono što je moja mera. A Luciferova mera je – uvek budi bolji od drugih, uvek budi iznad drugih, nikad se ne zadovolji i čak laži, odglumi da si bolji.
- I mi svi glumimo. Svi imamo uloge. Svi glumimo na Fejsbuku, postavljamo svoje najbolje fotografije, svoje najlepše misli. A onda kada upoznamo devojku u prirodi i vidimo da nije tako lepa, ili tako pametna kao što se prikazivala na Fejsbuku, kažemo „ti si mene prevarila“.
Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Iako zna da je on pametniji i bolji, on ne može da se pokori. I umesto da kaže „brate, ti si od mene sposobniji, vodi, ja ću biti uz tebe – bićemo jači zajedno“. Ne, mi ćemo se boriti dok ga ne oborimo. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode.
Link
Moze ali ce biti proklet od ostalih Srba...
To je ono sto je problem...opste prokletstvo koje dobijas u okruzenju ako se odlucis za svetlu stranu...
Tako da Srbija trenutno potseca na lonac pakla gde dominira krckanje i izivljavanje nad boljim dusama radi poriva onih sitnih dusa koje ispunjavaju svoju egzistenciju sa pravom kao i one zle i lutajuce dushe...

I stvarno ko god proveri , videce da ce svako dobro delo da mu , ako je ogoljeno bude uzvraceno masom zlih poteza od strane svih koji se nadju usput i u blizini...

Cak se moze uspostaviti i cela filozofija da je lakse ostvariti svaki duhovni i materijalni zadatak ako si uskladjen sa trenutnim stanjem duha u Srbiji a to znaci ponudis okoristenje, zlu nameru i ponizenje neke vrednosti i ljudi ce ozbiljnije i angazovanije da se odnose prema takvom planu i nameri...

Blagoslovenost je moguce osetiti ali je iskljucivo lokalna, p2p......a drustveno gledano , random gledano moze se dobiti samo odgovor koji kaznjava dobrotu i favorizuje sebicno i zlo okruzenje..

Nazalost vazi i za crkveni stalez i to u velikom broju...uopste nisu postedjeni....ne znam zasto , imaju zastitu u vidu neke drugacije logike, ali nemaju zastitu u veri...ne znam zasto..

ne idu, ali opet te pitam: jesi li pokajani? nisi! pa zasto se pravis pametan?

no comment
Zasto forsiras pokajanje....?
Moze li on pokajnik bas sigurno da ti odgovori na to pitanje?
Moze imati nameru pokajanja ali da nije ni blizu pokajanja jer nije ni blizu sagledavanja situacije iz drugog ugla....vreme, odnosi , caura ili nesto cetvrto mu to mozda onemogucava..

Svima je dopušteo da kažu - ja ne mogu da postignem mnogo, prihvatam ono što je moja mera. A Luciferova mera je – uvek budi bolji od drugih, uvek budi iznad drugih, nikad se ne zadovolji i čak laži, odglumi da si bolji.
- I mi svi glumimo. Svi imamo uloge. Svi glumimo na Fejsbuku, postavljamo svoje najbolje fotografije, svoje najlepše misli. A onda kada upoznamo devojku u prirodi i vidimo da nije tako lepa, ili tako pametna kao što se prikazivala na Fejsbuku, kažemo „ti si mene prevarila“.
Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Iako zna da je on pametniji i bolji, on ne može da se pokori. I umesto da kaže „brate, ti si od mene sposobniji, vodi, ja ću biti uz tebe – bićemo jači zajedno“. Ne, mi ćemo se boriti dok ga ne oborimo. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode.
Link
Mislis na preCednika? :think::p

Један Србин не може да допусти да га неко води, јер има своју главу
и од Бога дато све да сам кроз живото може да иде.
Није проблем ту у гордости, већ у интуицији. Можеш ти бити у свему
од мене боља и не знам колико паметнија, али не можеш знати мој
пут.
Мада нема сваки Србин баш тако добар контакт са интуицијом и
генерализације не волим.
Али је и предачко наслеђе такво и дух непокорив, слободољубив.
Nema vece zablude od ove, mislim da se vecina sa tim moze sloziti...

Zasto forsiras pokajanje....?
Moze li on pokajnik bas sigurno da ti odgovori na to pitanje?
Moze imati nameru pokajanja ali da nije ni blizu pokajanja jer nije ni blizu sagledavanja situacije iz drugog ugla....vreme, odnosi , caura ili nesto cetvrto mu to mozda onemogucava..
pa, cekaj ko ga je prvi pomenuo? ako nije ni blizu, zasto se onda pravi pametan i drugima soli pamet? sta to znaci, i ti zagovaras licemerje? ili onu da slepac slepca vodi? sta ti tvrdis, da smo svi slepci ovde?
ili onu da je put do pakla poplocan najboljim namerama?

pa, cekaj ko ga je prvi pomenuo? ako nije ni blizu, zasto se onda pravi pametan i drugima soli pamet? sta to znaci, i ti zagovaras licemerje? ili onu da slepac slepca vodi? sta ti tvrdis, da smo svi slepci ovde?
ili onu da je put do pakla poplocan najboljim namerama?
Ja nisam pratio vas dijalog pa nemoj da me drzis za kontekst, samo pitam tebe zasto forsiras kad verovatno znas da ne moze da zna i da ti adekvatno precizno odgovori..
Izbegavam da pomenem pokajanje i onome ko je pokusao i onome ko nije pokusao da ga pronadje u sebi....
Nije na meni da ga ja prisiljavam na ta iskusenja svesti....jer to su iskusenja svesti, a ne samo dela..

Da ljudi moraju da kazu kad im je prosao vrh mentalne ili duhovne snage, da li bi to priznali?
Neki bi , kao sto su ranije ustupali vodece mesto u porodici mladjem gazdi, a oni postajali bejbisiteri........
A vrlo je vazno bas to , trenutak kad fizicko zdravlje pocinje da se povlaci i povlaci i mentalno zdravlje sa sobom...

Jel moze uvodni post da sadrzi o koja tri znaka se govori?

Ako si nezgodan, namcorast, i neposlusan, treba pop da te kadi i da istjeruje demone iz tebe,
1690997597148.png

Da budes nasmijesen, zgodan, i poslusan, kao lutka u izlogu.

Dobro , naslov je ok, porodicno prokletstvo....tu moze na vise nacina i nivoa da se objasnjava, jedan je ovaj koji je svestenik izabrao....
Drugi je preko uslovljavanja jednih drugima...ko koga uslovljava i menja...obicno se svede na deca placaju grehe roditelja....i vise generacija...

Ima jedna opaska o djavolu ili demonu koja kaze, kad je bog davao slobodnu volju coveku ocekujuci od njega kreacije ljubavi , mora da je bio pijan, jer slobodna volja upravo ubija potrebu za ljubavlju prema drugima....i jaca ljubav prema sebi...

Naravno to su sve izvucene iz konteksta dubokog, stvari koje obicno ljudi logicki izvlace i povezuju...
Zato to i treba sve uslovno shvatati....

pa sta sad, treba njihova deca da ispastaju?
Jezekilj 18,19Ali govorite: zašto da ne nosi sin bezakonja očina? Jer sin čini sud i pravdu, sve uredbe moje drži i izvršuje; doista će živjeti.
Jezekilj 18,20Koja duša zgriješi ona će umrijeti, sin neće nositi bezakonja očina niti će otac nositi bezakonja sinovljega; na pravedniku će biti pravda njegova, a na bezbožniku će biti bezbožnost njegova.
Pa to je ta "dualnost", Stari Zavet kaze jedno, Novi zavet drugo, ponekad se ostvari a ponekad i ne.

Ali ovo sto sam napisala i sto je i objasnjenje svestenika da ustvari deca samo osecaju posledice (a ne i odgovaraju) za grehe roditelja, dosta je tacno i na tome bih se zadrzala. Mada ima i vise od toga, ali to vec spada u neka narodna verovanja i sa cim se ja ipak ne bih "igrala". "Dobro cini, dobrom se nadaj, zlo cini, zlu se nadaj" i to je to.

Ja nisam pratio vas dijalog pa nemoj da me drzis za kontekst, samo pitam tebe zasto forsiras kad verovatno znas da ne moze da zna i da ti adekvatno precizno odgovori..
ma, ne forisram
Izbegavam da pomenem pokajanje i onome ko je pokusao i onome ko nije pokusao da ga pronadje u sebi....
pa o tome se i radi sto vi mozete samo na temu pokusaja
Nije na meni da ga ja prisiljavam na ta iskusenja svesti....jer to su iskusenja svesti, a ne samo dela..
kako znas, pokusavaoce?

Pa ne mozes da imas pokajanja ako se ne promeni deo svesti ili bar deo percepcije u nekom trenutku...

Ma kakvo pokajanje? Vjera tvoja spasice te.
Ovaj monah je Jehovin svjedok i judaista, ona hoce da se pomiris sa Jahveom, da si amerikanac. Da budes lep, zgodan, bogat sa ovozemaljskim blagodetima i poslusan. Tip je sanjao nekakve zmajeve. Djavolja posla.

Ja nisam siguran je li ovaj Arsenije rascinjen ili nije, ali ima par mudrih misli koje su mi ranije i same padale na pamet...:think:
Sto se tice smiraja, tu je u pravu, a @bas kao umesto sto se jarca sam sa sobom na krstarici, treba ovu cinjenicu prvu da uzme u obzir, posto
"ko je bez greha nek prvi baci kamen":whistling:..a ima i ona: "ko se prvi lati maca, od njega i gine.." Lice i nalicje. :cool: Nepromisljenost...
Taj smiraj jeste visa duhovna kategorija, i zaista oznacava balans...ako razmislite, na isto vam dodju i oni pesimisti koji podjednako mrace i oni optimisti puni nicim potkrepljenog elana...negde su svi oni van balansa, nedokazani, nesmireni. Ali vi sa balansom osecate ih kao jedno i ne uzimate im preterano za zlo, prosto vidite da se u obe polarizacije svog ekstrema muce, nedostaje im onaj `x` sastojak...sa smirenjem cete znaciti nesto i jednima i drugima, dobice odgovor da i sami nadju balans... ;)
Није рашчињен, откуд ти то?
Мени изгледа кад набије цвикере као да је из ZZ Top-a. :D

Није рашчињен, откуд ти то?
pa, nije, ... valjda?
Мени изгледа кад набије цвикере као да је из ZZ Top-a. :D
ja kupujem samo one jeftine 99 centi, ali evo hita zz-topa
Sto se tice smiraja, tu je u pravu, a @bas kao umesto sto se jarca
? ma,... ti da nesto znas na temu, ne bi pisao o meni, vec o temi
nedostaje im onaj `x` sastojak
e, pa tako reci, sada nam je sve jasno:mrgreen:
arsenije nije u pravu, dokazao sam citatima, ako meni ne verujete, hriscanstvo i ta neka prokletstva za koje trazite pomoc kod belih magova ne idu jedno sa drugim, ali jasno, vi birate ovo drugo da verujete, a prvo vas ne zanima, ni kao izborni predmet

Poslednja izmena:

Back