Monah Arsenije tvrdi da postoje 3 znaka da nosite porodično prokletstvo : "Samo pogledajte svoju decu i videćete"

Lagerta

Supermoderator
Poruka
23.828
Monah Arsenije šokirao je javnost svojim stavom o Ani Ivanović nakon čega je izazvao veliko interesovanje. Međutim, to nije prvi put da monah svojim stavovima iznanadi javnost, a pričajući o porodičnom prokletstvu otkrio je neverovatne stvari.

- Onaj koji je smiren on nosi Hrista u sebi. Neće moći svi da postignu taj ideal velikog posta, velikih podviga, velikog ideala – to je činjenica. Ali Hristos nije doneo to kao ideal – bdenje, glad, žeđ, molitva… Ideal koji je Hristos doneo je smirenje. Smirena spoznaja da sam slab čovek. I na taj način, „Ko se sam unizuje, daj će se uzvisiti“. Samim tim priznanjem sebi da sam slab, ograničen čovek, je već velika stvar - govori monah.

Monah Arsenije

Svima je dopušteo da kažu - ja ne mogu da postignem mnogo, prihvatam ono što je moja mera. A Luciferova mera je – uvek budi bolji od drugih, uvek budi iznad drugih, nikad se ne zadovolji i čak laži, odglumi da si bolji.
- I mi svi glumimo. Svi imamo uloge. Svi glumimo na Fejsbuku, postavljamo svoje najbolje fotografije, svoje najlepše misli. A onda kada upoznamo devojku u prirodi i vidimo da nije tako lepa, ili tako pametna kao što se prikazivala na Fejsbuku, kažemo „ti si mene prevarila“.
Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Iako zna da je on pametniji i bolji, on ne može da se pokori. I umesto da kaže „brate, ti si od mene sposobniji, vodi, ja ću biti uz tebe – bićemo jači zajedno“. Ne, mi ćemo se boriti dok ga ne oborimo. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode.
Link

Monah Arsenije šokirao je javnost svojim stavom o Ani Ivanović nakon čega je izazvao veliko interesovanje. Međutim, to nije prvi put da monah svojim stavovima iznanadi javnost, a pričajući o porodičnom prokletstvu otkrio je neverovatne stvari.

- Onaj koji je smiren on nosi Hrista u sebi. Neće moći svi da postignu taj ideal velikog posta, velikih podviga, velikog ideala – to je činjenica. Ali Hristos nije doneo to kao ideal – bdenje, glad, žeđ, molitva… Ideal koji je Hristos doneo je smirenje. Smirena spoznaja da sam slab čovek. I na taj način, „Ko se sam unizuje, daj će se uzvisiti“. Samim tim priznanjem sebi da sam slab, ograničen čovek, je već velika stvar - govori monah.

Monah Arsenije
A sta to rece za anu

Monah Arsenije tvrdi da postoje 3 znaka da nosite porodično prokletstvo : "Samo pogledajte svoju decu i videćete"​

to je fanatizam, a ne hriscanstvo, jer mi se u Hristovu smrt krstavamo, a znamo da je proklet svaki koji visi [rece apostol Pavle]
mogao bih jos da produbljujem obrazlaganje zasto je ovaj fanatik koji veze nema sa hriscanstvom
A sta to rece za anu
sta god, ne treba da te zanima, tip je varalica, u rangu magova

- Lucifer ima široku paletu mogućnosti da nas prevari. I on to radi. Ali konačnu prevaru Hristos neće da dopusti. Nikad nas Lucifer neće prevariti ako mi to sami ne dopustimo. Bog hoće slobodnu volju. Neznanje se računa kao veliki greh. Nama je dato da se učimo celog života. Ako se nismo naučili Svetom pismu to je greh. Onda možemo biti prevareni. Zato, čuda su još uvek moguća.
Monah Arsenije je rekao da je jedan od čuda što Srbija ima veronauku i da se moli Bogu da se povrati ljubav među ljude.
- Kad čovek stekne ljubav u srcu, on onda voli sve ljude – to je veliki podvig koji se stiče kroz smirenje. Kroz veliki trud i to je taj ideal. Mi nosimo posledice od prvorodnog greha. Ne, nismo krivi zbog toga, ali nosimo posledice. Taj neko ko se rodio sa porodičnim prokletstvom od prababe, pradede, čukundede koji je napravio neko zlo, istina je da se od te porodice sklonio Bog. Onda nastupa ta demonska sila koja tiraniše potomstvo. Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna, namćorasta, neposlušna.
A šta se onda desi. Monah Arsenija objašnjava:
"To dete ode od kuće postane kriminalac… To se dešava jer demonska sila stiče vlast i udara po onoj deci koja su ranjivija, osetljivija… Demon pristupa baš takvima koji mogu biti veliki. Da slučajno taj veliki ne bi čovečanstvo nagradili nečim velikim, Lucifer im pristupa i vodi ih na svoju stranu. Takvi ljudi postradaju i bivaju to što bivaju."

to je fanatizam, a ne hriscanstvo, jer mi se u Hristovu smrt krstavamo, a znamo da je proklet svaki koji visi [rece apostol Pavle]
mogao bih jos da produbljujem obrazlaganje zasto je ovaj fanatik koji veze nema sa hriscanstvom

sta god, ne treba da te zanima, tip je varalica, u rangu magova
Glup.naslov a nije ga dao monah nego novinar

Glup.naslov a nije ga dao monah nego novinar
monah je nevaljao, jer umesto da se roditelji krive, krive se njihovi roditelji i dalje pra, cukun-roditelji itd
Taj neko ko se rodio sa porodičnim prokletstvom od prababe, pradede, čukundede koji je napravio neko zlo, istina je da se od te porodice sklonio Bog. Onda nastupa ta demonska sila koja tiraniše potomstvo. Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna, namćorasta, neposlušna.
i sada cemo da osudjujemo decu, i babe-dede, umesto da se upitamo nije li roditeljstvo zakazalo? kako moze da se rodi zlo? valjda je roditelj kriv ako je dete postalo zlo. pogresno je odgajano, vaspitavano itd

to sto taj monah zagovara je skidanje odgovornosti sa roditelja
Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna
kako je to moguce? zlu i naopaku nauku zagovara arsenije, to Hristos nije ucio, vec naprotiv, da se obratimo mi odrasli u decu, ali ne skidanjem sa nas odgovornosti.... sramota sta se ovde sve cita, kao da se neki magovi reklamiraju, ni m od monaha nema u ovoga

umesto da priznamo da smo zakazali mi roditelji, ... sramota. moze da bude samo gore, ako se za ovakvima povodimo, koji nam brisu i to malo odgovornosti, kao neki cukundeda kriv, bio prek i sta ja znam kakv sve ne

e, uce se deca od malih nogu da lazu od tih istih roditelja, i onda nisu oni krivi vec neko porodicno prokletsvo? nece biti, nego vas arsenije laze

Poslednja izmena:

Monah Arsenije
Pa nece valjda svi da budu monasi, malo se zaneo.
Smirenje mozes postici samo apsolutnom kontrolom emocija, da nikada ne padas u afekt i bes. To sam gotovo postigao nakon 30 godina
rada na sebi i vise..

Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode.
Један Србин не може да допусти да га неко води, јер има своју главу
и од Бога дато све да сам кроз живото може да иде.
Није проблем ту у гордости, већ у интуицији. Можеш ти бити у свему
од мене боља и не знам колико паметнија, али не можеш знати мој
пут.
Мада нема сваки Србин баш тако добар контакт са интуицијом и
генерализације не волим.
Али је и предачко наслеђе такво и дух непокорив, слободољубив.

Kako znas da je varalica, jesi jeo klot pasulj sa njim?
pa jel citas ti sta on kaze, i moje replike? vidi iznad, jos sam editovao, na primer
e, uce se deca od malih nogu da lazu od tih istih roditelja, i onda nisu oni krivi vec neko porodicno prokletstvo? nece biti, nego vas arsenije laze

- Lucifer ima široku paletu mogućnosti da nas prevari. I on to radi. Ali konačnu prevaru Hristos neće da dopusti. Nikad nas Lucifer neće prevariti ako mi to sami ne dopustimo. Bog hoće slobodnu volju. Neznanje se računa kao veliki greh. Nama je dato da se učimo celog života. Ako se nismo naučili Svetom pismu to je greh. Onda možemo biti prevareni. Zato, čuda su još uvek moguća.
Monah Arsenije je rekao da je jedan od čuda što Srbija ima veronauku i da se moli Bogu da se povrati ljubav među ljude.
- Kad čovek stekne ljubav u srcu, on onda voli sve ljude – to je veliki podvig koji se stiče kroz smirenje. Kroz veliki trud i to je taj ideal. Mi nosimo posledice od prvorodnog greha. Ne, nismo krivi zbog toga, ali nosimo posledice. Taj neko ko se rodio sa porodičnim prokletstvom od prababe, pradede, čukundede koji je napravio neko zlo, istina je da se od te porodice sklonio Bog. Onda nastupa ta demonska sila koja tiraniše potomstvo. Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna, namćorasta, neposlušna.
A šta se onda desi. Monah Arsenija objašnjava:
"To dete ode od kuće postane kriminalac… To se dešava jer demonska sila stiče vlast i udara po onoj deci koja su ranjivija, osetljivija… Demon pristupa baš takvima koji mogu biti veliki. Da slučajno taj veliki ne bi čovečanstvo nagradili nečim velikim, Lucifer im pristupa i vodi ih na svoju stranu. Takvi ljudi postradaju i bivaju to što bivaju."
Mozda samo reci da postoji zakon gde ucinjena dela povlace dalju sudbinu.

i sada cemo da osudjujemo decu, i babe-dede, umesto da se upitamo nije li roditeljstvo zakazalo? kako moze da se rodi zlo? valjda je roditelj kriv ako je dete postalo zlo. pogresno je odgajano, vaspitavano itd
Naravno svi se radjamo zli i ako se dete ne vaspita dobro, bice los covek.
pa jel citas ti sta on kaze, i moje replike? vidi iznad, jos sam editovao, na primer
Opisao je zakon Karme, Pravoslavnim recnikom.

To se dešava jer demonska sila stiče vlast i udara po onoj deci koja su ranjivija, osetljivija…
pazi ti sta on zagovara! ovo je najgnusnije antihriscansko ucenje, da osudjuje decu da su demonska, a znamo da andjeli deciji gledaju lice Boga Oca stalno, Hristos rece.
znaci deca su kriva, krivi su cukundedovi, a roditelji koji su trebali da vospitravaju decu - nisu?
arsenije je otpadnik

Naravno svi se radjamo zli i ako se dete ne vaspita dobro, bice los covek.
ti ces da osudis ljudski rod da se radja zao? sram te bilo! jel se i zivotinje radjaju zle?

kako moze nevino bice da se rodi zlo? zla je tvoja pamet
zar bi Hristos rekao onda da se obratimo u decu? sram te bilo!

ovo je frontalni napad na hriscanstvo i propast zapadne civilizacije, ali kako vidim, nece je biti ni steta - sve ste izopacili, sve je suprotno od onoga sto tvrdite

Poslednja izmena:
ti ces da osudis ljudski rod da se radja zao? sram te bilo! jel se i zivotinje radjaju zle?

kako moze nevino bice da se rodi zlo? zla je tvoja pamet
zar bi Hristos rekao onda da se obratimo u decu? sram te bilo!
Naravno da su i zivotinje zle. I svi ljudi, svi do jednog.
Ko god se hrani o lesevima drugih mora da je zao.
Tako smo stvoreni. ubijamo sto je zlo, da bi ziveli.

pazi ti sta on zagovara! ovo je najgnusnije antihriscansko ucenje, da osudjuje decu da su demonska, a znamo da andjeli deciji gledaju lice Boga Oca stalno, Hristos rece.
znaci deca su kriva, krivi su cukundedovi, a roditelji koji su trebali da vospitravaju decu - nisu?
arsenije je otpadnik
Да бре. Није крив татко што га пијан направио, него чукундеда грешни.
Нису криви родитељи што дете предају систему од првих речи и корака
и тако даље и тако ближе.. мене заправо мрзи да куцкам..

Да бре. Није крив татко што га пијан направио, него чукундеда грешни.
Нису криви родитељи што дете предају систему од првих речи и корака
и тако даље и тако ближе.. мене заправо мрзи да куцкам..
tuga ziva da se roditelji aboliraju svake odgovornosti, deci usadjuje laz od malih nogu cak od navodnih svetitelja [vidi sa linka ispod], opanjkava Isus, apostoli, hriscantvo izopacuje - ko se ne obrati u dete nece uci u carstvo nebesko, ...itd

Често се дешава да очеви нешто држе у рукама и када им то деца затраже они им не дају говорећи: „Немамо оно што тражите“ и тада деца престану да плачу. Тако чини и Господ желећи да успокоји апостоле који су хтели да сазнају о дану и часу Његовог доласка, па им каже: „Чак ни ја не знам, до Отац Мој сам.“ Да Он сам добро зна за тај дан и час, сасвим је јасно, https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-mateju/27/

А камо срца и све је љубав? Опет ти се лончићи полупали?
ja sad da ne lupam glavu mnogo, ali mogu da shvatim ako neko ima dijabetes od malih nogu da poveruje da je zao, i da se svi zapravo radjamo zli - prosto je isprojektovao, a nije samoanalitican - introspektivan kao ja na primer, da to shvati
Naravno da su i zivotinje zle. I svi ljudi, svi do jednog.
ne, samo je rec o genetici, ako se neko rodi bolestan, ali idemo ka resenju raznih genetskih problema, jos od mene adama, i mog rebra

А камо срца и све је љубав? Опет ти се лончићи полупали?
Ne. Ljubav je onda, kad naucis da volis. No i tad gledas samo neku korist, sto je zlo.
Jedina nesebicnost je da razdelis sve sto imas i odes u beskucnike, sto sam ucinio.
Ok mozes opet da radis, ali to je neprocenjivo iskustvo.
I sad znam da volim, sam sam se vaspitao i znam sta je dobro,a sta je zlo.
Samo zahvaljujuci tome sto sam uleteo u alter state i saznao za Boga.

Ne. Ljubav je onda, kad naucis da volis. No i tad gledas samo neku korist, sto je zlo.
Jedina nesebicnost je da razdelis sve sto imas i odes u beskucnike, sto sam ucinio.
Ok mozes opet da radis, ali to je neprocenjivo iskustvo.
I sad znam da volim, sam sam se vaspitao i znam sta je dobro,a sta je zlo.
Samo zahvaljujuci tome sto sam uleteo u alter state i saznao za Boga.

Kako ga naci da volis.U koju knjigu si zavirio koji kurs pohadjao

Back