Monah Arsenije se obratio Srpkinjama oštrije nego ikad

Na kraju je ostalo nejano jel su te helanke privlačne ili nisu? ;)
Definitivno jesu i po meni,ako se pravilno kombiniraju,sve je to u okvirima pristojnog oblacenja...
kaže da nisu. Ako nisu, što o njima priča kao da izazivaju?
...pa sad,ako cemo iskreno mislim da bi takve izazivala i cura u kaputu zakopcanog do vrata jer bi tada mashtali u stilu " jooooj kakve li gacice ima" ,pa ovo,pa ono...

Srpkinjama je surovo i iskreno poručio:

,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama

Vest je od pre mesec dana, ali mi je danas prikladno da se ovo prokomentariše.

Meni ovde osim poslednje rečenice nista nije jasno.
One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.

Da li vi ženama po odelu sudite?

Mi ako sudimo to je negde i normalno. Svako ima svoj ukus pa mu drugi legnu na oko vise ili manje.

Medjutim, problem je sto hriscanski pop rangira mlade hriscanke na osnovu tajnovitosti pojave pa jos ima misljenje koja ga odeca vise privlaci jer on je samo muskarac, daleko od andjela! Pop koji kaze da voli da zamislja radije nego da gleda. Pop?!

U sta nam se crkva pretvara, ponekad me stvarno bude sramota. Treba im zabraniti socijalne mreze, svake dve nedelje neko tresne da jedva ostane citav.

Na kraju je ostalo nejano jel su te helanke privlačne ili nisu? ;)
kaže da nisu. Ako nisu, što o njima priča kao da izazivaju?

I od odela na kraju došao do toga da će zamrznuti muža, do razvoda itd.. poprilično plitko.
Jasno je čovek rekao da smatra kako su vulgarne.

To i privlači i odbija.

Privlači animalni deo, odbija racionalni deo.

Zašto je to nejasno?

Mi ako sudimo to je negde i normalno. Svako ima svoj ukus pa mu drugi legnu na oko vise ili manje.

Medjutim, problem je sto hriscanski pop rangira mlade hriscanke na osnovu tajnovitosti pojave pa jos ima misljenje koja ga odeca vise privlaci jer on je samo muskarac, daleko od andjela! Pop koji kaze da voli da zamislja radije nego da gleda. Pop?!

U sta nam se crkva pretvara, ponekad me stvarno bude sramota. Treba im zabraniti socijalne mreze, svake dve nedelje neko tresne da jedva ostane citav.
Samo da vas obavestm da se vaša crkva možda i pretvara, ali monah Antonije nije deo nje.
Raščinjen je koliko sam obavešten.

Naravno da živ stvor ima iskušenja.
Samo što se monah odupire iskušenjima više.
Društvene mreže uglavnom i ne koriste već mreže koriste njih.

Samo da vas obavestm da se vaša crkva možda i pretvara, ali monah Antonije nije deo nje.
Raščinjen je koliko sam obavešten.

Naravno da živ stvor ima iskušenja.
Samo što se monah odupire iskušenjima više.
Društvene mreže uglavnom i ne koriste već mreže koriste njih.
Chim je rashchinjen, mora da je dobar :P
Raščinjeni monah Antonije pogodio je danas na skupu protivnika održavanju Evroprajda u Beogradu flašom u stomak snimatelja N1.

Ovo nije prvi put da se raščinjeni monah pojavljuje na protestima u Beogradu i da je akter incidenata posebno sa medijima i novinarima.

Pre dve godine na beogradskom protestu pred Skupštinom Srbije se preko mikrofona automobila parkiranog u blizini parlamenta obratio i raščinjeni monah Antonije, u svetu Dragan Davidović, dugogodišnji borac za srednjovekovni manastir Valjevska Gračanica, vođa mnogobrojnih protestnih litija, javni protivnik ekumenizma, Parade ponosa, izdaje Kosova i Metohije…

Posebnu pažnju na sebe je skrenuo praktičnim uputstvom kako sprečiti novinare da, prema njegovim rečima, „šire laži“.
A ne ovo je Antonije Vellikii, ovde se pricha o Arseniju :P

,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama

One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.

Lepota treba da se vidi, ne sto je svako dobro te farke (meni je I najmanje broj sirok), sem toga prici ce svaki, ona ce odabrati. Nek se vidi, zlatna senka na oci da sija (Sala, moj ukus)

Lepota treba da se vidi, ne sto je svako dobro te farke (meni je I najmanje broj sirok), sem toga prici ce svaki, ona ce odabrati. Nek se vidi, zlatna senka na oci da sija (Sala, moj ukus)
Lepota da.
Neukus valja kritikovati.

Kao recimo kad ti majka kaže da obučeš dukser gaće kad ideš da čekaš autobus koji kasni na -15 , a ti nećeš pa se smrzneš ko prdavac

Poslednja izmena:
Човек је у праву све што је рекао,нема ту шта да се мисли да ли је ово или оно.Жена кад је празна изнутра а хоће да је сви виде,она иде на ту лаку карту.Данашњим девојкама нема ко да буде узор,узори су Карлеуша,она Оља што је била по затворима,то данас има сву пажњу.

Човек је у праву све што је рекао,нема ту шта да се мисли да ли је ово или оно.Жена кад је празна изнутра а хоће да је сви виде,она иде на ту лаку карту.Данашњим девојкама нема ко да буде узор,узори су Карлеуша,она Оља што је била по затворима,то данас има сву пажњу.

Проблем је у томе што није нико од жена схватио суштину тих изговорених речи.
Shvatili smo.Ali iz iskustva govorim da niko ne primjecuje pristojno,skromno obucene osobe.To je mozda bilo nekad,a sad su drugacija vremena,drugaciji i muskarci i zene.

Jasno je čovek rekao da smatra kako su vulgarne.

To i privlači i odbija.

Privlači animalni deo, odbija racionalni deo.

Zašto je to nejasno?
Problem je bas sto je cilj duhovnosti da se spoji to animalno sa "racionalnim", tj duhovnim. Ako neko to stalno razdvaja onda je pocepana ličnost.
Priznaš sebi da si animalan i to je to. A ne filozofiraš kako to nije uzvišeno, jer ni ti nisi uzvišen, tj on.

Problem je bas sto je cilj duhovnosti da se spoji to animalno sa "racionalnim", tj duhovnim. Ako neko to stalno razdvaja onda je pocepana ličnost.
Priznaš sebi da si animalan i to je to. A ne filozofiraš kako to nije uzvišeno, jer ni ti nisi uzvišen, tj on.
Jes da sam ja animalan, al ne znači da sam skot.

Nije u redu da koleginoj ćerki gledam u bradavice , al nije u redu ni da mi ih ona i njene drugarice guraju pod nos.

Skinem jaknu pa joj dam, "na dete ogrni se ozepšćeš."
Isto važi i za sestre, žene i ostale rođakinje kojima nekad treba ćebe da ogrne čovek.
Treba imati meru bmlg

Poslednja izmena:
Shvatili smo.Ali iz iskustva govorim da niko ne primjecuje pristojno,skromno obucene osobe.To je mozda bilo nekad,a sad su drugacija vremena,drugaciji i muskarci i zene.
Па пристојно обучену ни не занимају ти који примећују ове друге. Шта ће јој такав?

Govorim o vecini.Cinjenice govore da su danas i zene i muskarci duhovno prazniji.
Како ко и како где. Још увек има људи који у целибату улазе у брак (или рецимо и невини улазе у брак).
Шта значи "духовно празнији" ? Духовна празнина је постојала увек, један светитељ је описао стање у 19. веку да се људи сјуре и сјате на неки омиљени часопис а да ту нема ништа паметно да се прочита.
Дакле духовна празнина постоји јако дуго, није продукт нашег времена.

Kojи Антоније ? Онај што је био на БГ протестима ? Он никада није био јеромонах већ монах и враћен је у ред лаика, то је званична информација, није тајна. Има више година како се то десило.

То није циљ духовности, циљ духовности је превазилажење своје природе, тј. брига о души.
И људи који су хришћани су позвани да превазиђу своју природу, мада су у браку и њима је то задатак у смислу да одрже верност у браку.

Sve covjek rekao kako jest.
E sad da li je to njegova jurisdikcija da se tim bavi i jeli docirao je druga stvar.
No od a do ž sve točno stoji rečeno.

Back