Ganfajter
Stara legenda
- Poruka
- 79.071
postojimoЛако је грдити жене.Домаћини и витезови из прича монаха и Мирољуба Петровића, који траже чедну , срамежљиву и традиционалну жену углавном не постоје у стварности.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
postojimoЛако је грдити жене.Домаћини и витезови из прича монаха и Мирољуба Петровића, који траже чедну , срамежљиву и традиционалну жену углавном не постоје у стварности.
monah arsenije cije poruke o tijesnim farmerkama prenosi espreso.co.rs...kad izadje nastavak u kome se obrusava na modu muskih slim fit farki obavijesti nas molim teSrpkinjama je surovo i iskreno poručio:
,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”
https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama
Vest je od pre mesec dana, ali mi je danas prikladno da se ovo prokomentariše.
Meni ovde osim poslednje rečenice nista nije jasno.
One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.
Da li vi ženama po odelu sudite?
Па, срамота! Голе ноге, насмејана лица, негована коса, узак струк и истурене груди шаљу позив мушкарцу да на њих стави руку. Содома и Гомора! Где иде овај свет!? Жене раде шта хоће, како се то допушта? Ко им дозвољава да напуштају кухињу и себи бирају изглед? Шта је следеће - свекру неће прати више ноге сваке вечери?
Лако је грдити жене.Домаћини и витезови из прича монаха и Мирољуба Петровића, који траже чедну , срамежљиву и традиционалну жену углавном не постоје у стварности.
pa zato sto je normalan muskarac.zashto uopshte gledash shta su zhene obukle tog zimskog jutra na -5 a krenuo si na posao .......
Мени код Арсенија нешто смета, нешто инстинктивно, нешто ”иза”. Слутим да је ту где јесте јер бежи, од искушења за која је проценио да су му на штету а да им тешко може одолети, од себе. Разликује ми се од оних беседника из којих извире спокој, који су у миру са собом. Он као да је зависник, зависник од молитве. Као да се ухватио за њу да се не би ухватио за нешто друго. Што код мене анулира поштовање, нису праве побуде у питању.
Лични утисак.
А ово... Он уме тако да буде груб. И ја као жена то збиља не доживљавам као критику на споствени род него покушај да нас протресе, да имамо више самопоштовања како би нас и други више поштовали. Мало неспретан покушај![]()
Evo ja nisma cula za tu izjavu i tek sada cujem....retka njegova izjava s kojom se ne slazem, ja oblacim helanke da bih odbila a ne privukla, i jer su najzgodnije (pritom gledam da u gornjem delu obucem neku tuniku ili nesto sto lici na kracu haljinu, "da se ne ocrtava").Ево прошло је месеци и месеци а многи нису ни чули за ту изјаву.
Lijepo je to on zamislio i rekao...dostojanstvenije obucena zena bi izazivala dozivotnu paznju muskaraca...ali praksa pokazuje da je upravo obratno...sto si nedostojanstveniji izazivas vecu paznju...i trenutnu i trajnu.Ili su i muskarci postali nedostojanstveni pa se slicno slicnom raduje?smorovi ste,al šta ćeš,takva su vremena
religija upravo tome služi da poboljša komunikaciju i da postane uobičajeno da se sagledavaju stvari iz tuđeg ugla
on hteo da kaže šta je zanimljivo muškarcima po prirodi i hteo da bude dobronameran,jer bi dostojanstvenija žena,po njemu zasluživala doživotnu pažnju muškarca,a ne trenutnu
e sad što on ne razume,da one ni ne žele doživotnu,nego trenutnu pažnju,i ispoljavanje ženskih sloboda u njenom trenutnom vremenu,bez obzira na posledice,to je opet ta razlika o uglu gledanja
uostalom svako ima pravo da vidi stvari kako mu izgledaju,a i da upražnjava slobodu i ostvaruje sebe i svoja htenja na svoj način
problem će ionako doći kasnije,kad nečije lično nezadovoljstvo,počne da traži krivca u drugome
zaključak je naravno na,to ti je što ti je
jer nema dugih žena,sem žena,a i obrnuto![]()
![]()
Decu odgajaju zene a ne muskarci.Kakvi su muskarci danas ili sutra nije zasluga oceva nego zena,zena je oduvek bila stub kuceja bih mu, da sam žena, rekao da se tornja odakle je došao, smetaju mu žene,
a ne smeta mu IZDAJA KOSOVA OD STRANE MUŠKARACA?!
to ga ne brine?!
u sred NAJVEĆE IZDAJE od kako postoje srbi on se bavi ŽENSKIM SUKNJAMA?!
Iiijuuu zar jedan popa takoSrpkinjama je surovo i iskreno poručio:
,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”
https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama
One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.
jes i sad ja da nagađam,pritom imaš ženski komplikovani mozgićLijepo je to on zamislio i rekao...dostojanstvenije obucena zena bi izazivala dozivotnu paznju muskaraca...ali praksa pokazuje da je upravo obratno...sto si nedostojanstveniji izazivas vecu paznju...i trenutnu i trajnu.Ili su i muskarci postali nedostojanstveni pa se slicno slicnom raduje?
Licno...primijetila sam ljeti kad obucem haljinu ili suknju...na pjesackom prelazu mi svi obavezno stanu.Ako sam u pantalonama,to se skoro ne desava.
Pitam se zasto?
Nemam pojma o čemu pričaš.jes i sad ja da nagađam,pritom imaš ženski komplikovani mozgić
valjda ti se sviđa ili ne sviđa moj prevod,pritom možda nije tačan![]()
valjda o pešačkomNemam pojma o čemu pričaš.![]()
zadrti su a lako sudeJa sam jednom bila u jednom fruskogorskom manastiru,i djevojci koja je bila obucena u haljinu pink boje,pri tom zatvorenu,duzu,znaci nista vulgarno,iguman je rekao da je bludnica,samo zbog boje haljine.
Pri tom,licno poznajem djevojku,i svjetlosnim godinama je daleko od tog pojma.Meni je to tada zvucalo bas ruzno sa njegove strane,osuda nekog koga ne poznajes,na osnovu boje haljine.
Ostala mi je neka gorcina od te posjete.
Kad ispadose popovi prave dase i ocevi a nisu ocevi a ne mogu da budu ni dase zabranjeno voce haha.A vi gole cerke puscate na ulicu.Katastofa.zadrti su a lako sude
sve ono sto ne trebaju biti
Decu odgajaju zene a ne muskarci.Kakvi su muskarci danas ili sutra nije zasluga oceva nego zena,zena je oduvek bila stub kuce
na ulici dama u krevetu seksipa dobro, stvarno su ribe, al ne vidim problem i da su im frizure malo vise seksi, da se malo istaknu i prednjice u tesnom dzinsu........samo ne oni ekseri i ziherice na nosu, usnama, usima.........
zato što si u pantalonama limun a u suknjici limunada.Pitam se zasto?
Ja sam jednom bila u jednom fruskogorskom manastiru
E,vidis,nije mo to palo na um.zato što si u pantalonama limun a u suknjici limunada.
o kom manastiru na fr gori se radi?
pitam jer sam obišao sve, u većini slučajeva su ženski manastiri.E,vidis,nije mo to palo na um.
Ne bih da imenujem...nije puno poznat.![]()
A jest, nalupetao se dobro, o svemu i svačemu po maloSrpkinjama je surovo i iskreno poručio: