Monah Arsenije se obratio Srpkinjama oštrije nego ikad

Jasna

Stara legenda
Poruka
77.553
Srpkinjama je surovo i iskreno poručio:

,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama

Vest je od pre mesec dana, ali mi je danas prikladno da se ovo prokomentariše.

Meni ovde osim poslednje rečenice nista nije jasno.
One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.

Da li vi ženama po odelu sudite?

Srpkinjama je surovo i iskreno poručio:

,,Pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš. Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima – lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi.”

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1230343/poruka-monaha-arsenija-srpkinjama

Vest je od pre mesec dana, ali mi je danas prikladno da se ovo prokomentariše.

Meni ovde osim poslednje rečenice nista nije jasno.
One privlače, a ne privlače jer to nije ni privlačno. Mada taj koga takve privuku neće biti ni dobar muž, niti će na poslu biti dobar..
Mislim, još bi se nešto i moglo o ovome reći, ali ovakva zbrka predrasuda ne verujem da nekome može pomoći.

Da li vi ženama po odelu sudite?

to uopshte nisu lepe rechi koje je monah uputio Bratji

uopshte bih mogao malo vishe rachuna povesti da uvede razumjevanje u vremenu u kojem zhivimo a ne da nas vratja u godinu 1850

to shto je on rekao je ustvari biti -----> bespomoćne na milost i nemilost mushkaraca

izmedju redova se da procitati

same ste krive ako vas siluju
same ste krive ako nemaju postovanja prema vama

(na kom sam bogati forumu?)

Ne znam kako je povezao to kakve žene idu ulicama sa problemima u braku. Kao da žene ništa drugo ne misle nego samo kako da se muškarcima svide.
Kad krenem kroz onaj krkljanac, ne da me nije briga koga ću da privučem, nego bih najradije da me niko i ne pogleda.

Da, naravno da problemi u vezama i brakovima postoje zato što se ljudi ne biraju po duši, već po fizičkom izgledu i ko zna još po čemu sve pogrešnom. I sama mesta za upoznavanje nisu takva da se neko adekvatno može predstaviti. O tome moze da se priča.

Osamdesetih? :lol: Ako se tad nije armagedon desio samo zbog mode, neće nikad.
po slikama bi rekao da su 60,70-tih najlepše oblačile. pristojno ujedno i seksi
Eg-61BiWAAAtMIG

bez botoksa, silikona, pačijih usana...

Па добро, можда је ово мало искарикирано, али што се тиче овога
Kad krenem kroz onaj krkljanac, ne da me nije briga koga ću da privučem, nego bih najradije da me niko i ne pogleda.
Не бих се баш сложио са тобом у потпуности. Примјера ради, често имам прилику да у току зимских мјесеци ујутро кад идем на посао при температури од -5 и ниже, видим даме које су кренуле на посао и чекају бус у мини сукњицама и најлонкама, хоћеш ли рећи да су оне то обукле зато што се осећају удобно у томе или из неког другог разлога!?

Не бих се баш сложио са тобом у потпуности. Примјера ради, често имам прилику да у току зимских мјесеци ујутро кад идем на посао при температури од -5 и ниже, видим даме које су кренуле на посао и чекају бус у мини сукњицама и најлонкама, хоћеш ли рећи да су оне то обукле зато што се осећају удобно у томе или из неког другог разлога!?

zashto uopshte gledash shta su zhene obukle tog zimskog jutra na -5 a krenuo si na posao .......

Možda se one iz provoda vraćaju?

Da, naravno da ima žena koje se jako opterećuju time kako izgledaju. Ja ti baš nisam stručna za takve analize. Načisto sam muškobanjasta. Moja sestra đubre neće da izbaci dok se ne očešlja i ne presvuče. Al njoj je samo nezamislivo da uradi drugačije. Ne vidim u tome nameru da se nekome svidi, već stid. Kao da će joj neko zameriti što se nije uredila.

pretrpi pola sata i na poslu je riba osam sati.
a kad napuni 4 banki, onda reuma, bolovi u zglobovima, slaba bešika, jajnici... :D

Hmmmm,hajdemo otvoriti "sve karte"na sto - da nije mozda pravi razlog za taj modni trend to sto oni primecuju da im muskarci ukazuju "vecu paznju"kad su "spakovani" u tom stilu ...!?
...jednostavno,svi su mnogo vise ljubazniji,usluzljiviji,dobro fokusiranu na temu kad se nesto prica i t.d.
...iskreno,ukoliko ne postoje neki verski razlozi,zaista ne vidim zasto bi se zene lisavale tih benifita ?

E sad,ako se kojim slucajem sve to sagelda iz verskog aspekta,onda je kljucno da se svaka zena upita ( mada to i vrapci znaju) koji je pravi razlog za onakvo ponasanje muskaraca,sta oni zele ili ocekuju od nje i dali je ona uopste ili u kolikoj meri zaista spremna isporuciti "to sto trenutno nudi na pijaci" ( u stilu gledaj ali ne pipaj...bar ne odmah) ...!?
Mislim da iskreni odgovor na ova pitanja moze u velikoj meri uticati na redefinisanje zenskih stavova u vezi ovog.

zashto uopshte gledash shta su zhene obukle tog zimskog jutra na -5 a krenuo si na posao .......
Сјајне најлонке па одбијају свјетлост аутомобила као неонске рекламе, не можеш да не примјетиш, па чисто се питам, јесу ли оне то обукле што им је удобно и топло у томе или због нас мушких свиња да их примјетимо?

Сјајне најлонке па одбијају свјетлост аутомобила као неонске рекламе, не можеш да не примјетиш, па чисто се питам, јесу ли оне то обукле што им је удобно и топло у томе или због нас мушких свиња да их примјетимо?

ja i dalje ne vidim problem u njihovom odevanju ali vidim problem u tomE shto ti gledash i razmishljash kako vetj razmisljas

Jеси ти видео шта девојке носе ? Поцепане фармерке у јануару, па јајници страдају од тога друже.
Mrske zene su uvek krive, verovatno jer ne zele da se potcine prvom zadriglom ''domacinu'' i ''verniku'' i da mu radjaju nove Bihalije i Vacice, dok ti spomenuti domacini sede ispred dragstora i locu drobeci o geopolitici Kaspijskog jezera. :roll:

Back