Monah (62) polno uznemiravao devojčicu (13) u okolini Čačka

nije dobro odreagovala.
reagovala je tek kad je sve isplivalo na videlo a nema sanse da nisu znali za njegove sklonosti.
eparhija je cutala dok sve nije isplivalo na povrsinu.
treba smeniti celo rukovodstvo eparhije.

od politicara se ocekuje da podnesu ostavku jer se desi neki zlocin (ruzic realno ni kriv ni duzan podnosi ostavku posle ribnikara) a sad od popa se ne ocekuje da abdicira?
i u crkvi mora da postoji komandna odgovornost da li zmuris na jedno oko ili ne.
cak i da nisu znali, morali su da znaju... imaju odgovrnost za ono sta se desava u njihovom stadu.
U pravu si. Mada, za razliku od ranijih slucajeva, sad su se makar oglasili.

to je zato sto monah ne moze da postane svako dok sve ovo nabrojano moze.

posle se cudimo zasto opada uticaj crkve
naravno da opada kad se bahate bogatstvom i automobilima a u isto vreme dopustaju ovakve stvari u svojim redovima.

takve stvari se ne desavaju od juce, postoji istorija ponasanja crkvenih predstavnika koja je ocigledno sakriva dok ne pukne u javnosti.
Ne može svako ni da bude električar,niti frizer,ala je argument.Zluradost,patološka mržnja,to je problem a ne zanimanje ili diploma.

Iskreno, ne znam vise sta je potrebno da se povadimo kao drustvo :(
Zavisi kakvo društvo želimo,moje i tvoje društvo su dijametralno suprotna društva,
naši sistemi vrednosti su različiti tako da je diskutabilno da li bi ti bila srećna kada bi Srbija postala normalno i uredjeno društvo koje poštuje pravila i norme ali ne one sa bolesnog Zapada jel to nikada nisu bile naše norme.

"Takođe, svi govore i o činjenici da I. J. ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći u Bosni i Hercegovini."
"Naš sagovornik ističe da nema potvrdu, ali da misli da je uhapšeni muškarac odranije poznat policiji. 'Čim je njega policija među prvima pokazala, verujem da ga imaju negde u bazi kao prestupnika', navodi uznemireni čovek."

https://nova.rs/vesti/hronika/kad-s...devojcice-13-koju-je-polno-uznemiravao-paroh/

Zašto u naslovu stoji monah,zašto ne ime i prezime,inicijali,malo mi je to populističko.
Zamislite naslov,mašinbravar počinio to i to ili
Operater na CNC mašinama počinio to i to
Gadi mi se ovaj novinarski populizam ili što bih ja rekao klikomanija.🤮
zato što monah nije mašinbravar pogotovu u društvu gde se preko 98% izjašnjava da su vernici i gde se od tih sveštenika ne očekuju ovakve gadosti zato što im se uglavnom blanko veruje bez pokrića ispostaviće se u mnogo slučajeva ali to je tako kad gomiletina veruje u popove lopove pa misle ne bi sveštenik tako nešto on je božiji čovek a to podrazumeva valjda bezgrešnost pre svega zato ta vest sveštenik počinio neku gadost otkud to pobogu zvuči tako šokantno lol
Није у питању никакав популизам нити бланко поверење већ вероватно чињеница да је особа тек осумњичена, а не осуђена за почињено дело.

Opet pitanje sta to dete radi tamo gde se to desilo bez prisustva roditelja i kako to da otac tog deteta nije ustrojio monaha pre dolaska policije

Bas sam se pitao ko ce prvi da relativizuje krivca i krivicu prebaci na zrtvu.

Sta je trazila tamo, gde su joj roditelji i slicno.

Kao ono "sto se obukla izazovno, sama je trazila da je siluju" i slicne bljuvotine koje samo duboko poremeceni i retardirani mozgovi (a kojih, nazalost, ima previse) mogu da pomisle, kamoli da izgovore.

Zavisi kakvo društvo želimo,moje i tvoje društvo su dijametralno suprotna društva,
naši sistemi vrednosti su različiti tako da je diskutabilno da li bi ti bila srećna kada bi Srbija postala normalno i uredjeno društvo koje poštuje pravila i norme ali ne one sa bolesnog Zapada jel to nikada nisu bile naše norme.

Jer bolesne norme sa zapada su, sta?

Bas sam se pitao ko ce prvi da relativizuje krivca i krivicu prebaci na zrtvu.

Sta je trazila tamo, gde su joj roditelji i slicno.

Kao ono "sto se obukla izazovno, sama je trazila da je siluju" i slicne bljuvotine koje samo duboko poremeceni i retardirani mozgovi (a kojih, nazalost, ima previse) mogu da pomisle, kamoli da izgovore.
Niko nije rekao da je njena krivica procitaj opet

Poslednja izmena od moderatora:
Ne mogu da čitam to, zaista, ali gde ima dima, ima i vatre.
Ipak me živo zanima pod kojim uslovima se neko nađe, gde, kada i kako, u situaciji da ga sveštenik nedolično tretira... to mi je neka udaljena galaksija o kojoj ne znam ništa, a možda je i bolje da nikad ne saznam. :(

znači tebi su seksualna uznemiravanja decadi u vašoj crkvi još uvek na nivou 'dima'

Back