Moljac 13ti ili kafanče kod Milanče (19)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2022-02-08_19-04-36-189.jpeg

oni koji psuju tamo se kaznjavaju
Uvreda nije samo psovka, niti je psovka jedino što spada u neprimereno izražavanje. Toga u svakoj temi tamo ima u bar 30% postova, u najboljem slučaju, to više niko ni ne konstatuje kao problematično. Ali neka je jedan ili sto raca problem, bitno da je slanje forumaša na lečenje od strane moderatora sasvim primereno nivou komunikacije koji treba da se neguje na Krstarici.

Milanče.. ja nisam osoba koja voli dramu.. mislim da to negde svi već znate.. :) Ti si ovde relativno nov.. i ja sam, kao korisnik.. ali sam jako dugo tu kao čitač.
Ni ovaj pdf, a naročito kafana Moljac nisu ni prineti onome što su bili..
Ovo što se sada dešava ovde, a u poslednjih pola godine naročito, je stvarno vrhunac koji mora da se menja. A ti kao prosvetni radnik i (po mojoj proceni) jako dobar čovek - mislim da možeš da daš puno lepši primer onima koji čitaju forum od analnog seksa između junaka dečijih omiljenih bajki.

Ja razumem da su vremena teška i da ima u ljudima puno frustracije.. ali hajde da se one leče na klinikama ili nekim za to predviđenim mestima.

Ovo je ipak veoma reprezentativan srpski forum.. a ova tema je zalepljena na vrhu Umetnosti i Kulture.. i da li treba na taj način da prezentuje srpsku umetnost i kulturu, eto - reci ti meni?

Ja nemam ništa protiv bilo kog vida komunikacije.. mislim da je sve za ljude.. ali mislim da ipak treba da imamo i makar malo društvene svesti, dok to radimo.. - kakav efekat to ostavlja ne samo na nas lično, nego i na šire okruženje.

Tako makar ja mislim.. ne znači da sam u pravu.
Slažem se ali neminovno iskrsava par pitanja
1) Ako je ovo kafana, da li se tu očekuje jezik kao na književnoj tribini ili kao u kafani?
2) Ne znam dal sam pominjao analni sex (ne volim anal baj d vej) između bilo koga
3) Da li je ovo jedina tema na književnosti? Ima ih mnogo i mnogo dobrih i što kaže Badri, ljudi tamo prosto slabo zalaze, ali zalaze oni koji književnost vole a takvih je, složićeš se, ipak malo. U manjini su.
4) Svako ko je ovde zalazio, iole redovno, mogao je u kafani da čuje veoma interesantne različite razgovore na temu muzike, života, umetnosti itd...

Uvreda nije samo psovka, niti je psovka jedino što spada u neprimereno izražavanje. Toga u svakoj temi tamo ima u bar 30% postova, u najboljem slučaju, to više niko ni ne konstatuje kao problematično. Ali neka je jedan ili sto raca problem, bitno da je slanje forumaša na lečenje od strane moderatora sasvim primereno nivou komunikacije koji treba, da se gaji na Krstarici.
zato postoji sistem prijava i svako ko oseti uvredu nju moze da prijavi i reaguje se.
slanje forumasa na lecenje od strane moda nije primereno i molim te da mi linkujes to.

e ovo je dobra fora :D

Evo, ako dozvoljavate, draga koleginice...
nicim izazvan, ali imam potrebu da odgovorim.
Svi smo svedoci opsteg moralnog i svakog drugog sunovrata.
Apsolutno se slazem da kulturu i umetnost treba negovati.
Ali ako je veci problem Badrijevo racovanje nego vecerasnja tirada jedne korisnice...
iako bez psovki, ali sa izrazito losom energijom...onda nesto nije u redu.
Pravila su tu da se postuju...ali kako pishu u drugim kafanama...
a ja sam ovde od 2009-e, i znam...ovo je mila majka...
Ta korisnica je tu iz najčistijeg i vrlo razumljivog revolta. Ja je čitam već godinama, pod drugim nikom.. i mogu ti reći da sam sa njom progovorila samo jednu rečenicu - kada sam prošle godine napuštala ovu kafanu, jer se nisam osetila dobrodošlom. A nisam se osetila dobrodošlom jer je Mika svaki put pozivala na druženje - tzv. "žurke".. sve (slovima: sve) osim mene. Ne jednom, nego više puta.. jer su se tada te žurke održavale češće nego sada. Kada bi otvorila novu kafanu, isto je tagovala sve, osim mene. To je bilo eksplicitno.. o implicitnim stvarima ne želim da pričam, jer nisu očite.. i volim da mislim kako sam u zabludi u vezi sa njima.

Članica Plet je osoba koja je sama mogla da iznese (i iznosila je) nekoliko foruma u okviru Krstarice -- na jedan divan način. Bila je moderator, i nikada nisam videla da je ikoga uvredila.. zabaljvala je ljude sa takvom energijom da je i dan danas, verujem, svi vole.. sem ekipe ovde. Ponavljam - ja na njenim forumima nisam učestovala, ali sam ih čitala i pratila. Plet nije ni luda, ni glupa, ni zla -- naprotiv -- jedan je divan čovek koji je izrevoltiran nepravdom. A da nije napala ni vas ovde, lepo je objasnila (a i proverljivo je, ako vratite izbrisane poruke): da je komentarisala lepo i kulturno da se njena priča obriše.. i niko - ali NIKO od 3 moderatora se nije udostojio da je kontaktira i vidi u čemu je problem. Tek kad je digla buku -- imamo ovo što sad imamo. I što - kako stvari trenutno stoje - možda i neće ispasti toliko loše. :) Ako se pdf Književnost nakon ovoga upristoji i vrati deo svog sjaja - svakako njoj treba dati zasluge za to.

zato postoji sistem prijava i svako ko oseti uvredu nju moze da prijavi i reaguje se.
slanje forumasa na lecenje od strane moda nije primereno i molim te da mi linkujes to.
Eno citirala sam i odgovorila malopre na taj post, u kojem se uzgred u nekoliko pasusa apeluje na kulturu komunikacije:

https://forum.krstarica.com/threads/moljac-13ti-ili-kafance-kod-milance-19.944292/post-44190750
Ja razumem da su vremena teška i da ima u ljudima puno frustracije.. ali hajde da se one leče na klinikama ili nekim za to predviđenim mestima.

@lunja .. I ti i ja smo već pričale na ovu temu i složile smo se oko toga.. pa zar ne bi bilo bi fer da iste stavove izneseš i sada kada ih iznosim ja.. ili makar da mi ne stavljaš tužiće.
Takođe, volela bih da te pitam zašto ne dolaziš više kod nas u Dom? Ti si mene ovde jako lepo prihvatila.. a onda bi me odjednom počela ignorisati.. onda si me opet lepo prihvatila nakon što sam ti drugarski pomogla kada si imala Cov.. i onda si me opet stavila na ignore.. Na vaše žurke si me zvala samo ti, pa si onda naprasno prestala.. i ja ne mogu ništa drugo da zaključim, osim da ti neko spočitava druženje samnom.. i traži kao dokaz lojalnosti da to ne radiš?:)

Opet ne kažem da sam u pravu, samo pitam? Šta to tačno određuje da li me voliš ili me ne voliš?

Ta korisnica je tu iz najčistijeg i vrlo razumljivog revolta. Ja je čitam već godinama, pod drugim nikom.. i mogu ti reći da sam sa njom progovorila samo jednu rečenicu - kada sam prošle godine napuštala ovu kafanu, jer se nisam osetila dobrodošlom. A nisam se osetila dobrodošlom jer je Mika svaki put pozivala na druženje - tzv. "žurke".. sve (slovima: sve) osim mene. Ne jednom, nego više puta.. jer su se tada te žurke održavale češće nego sada. Kada bi otvorila novu kafanu, isto je tagovala sve, osim mene. To je bilo eksplicitno.. o implicitnim stvarima ne želim da pričam, jer nisu očite.. i volim da mislim kako sam u zabludi u vezi sa njima.

Članica Plet je osoba koja je sama mogla da iznese (i iznosila je) nekoliko foruma u okviru Krstarice -- na jedan divan način. Bila je moderator, i nikada nisam videla da je ikoga uvredila.. zabaljvala je ljude sa takvom energijom da je i dan danas, verujem, svi vole.. sem ekipe ovde. Ponavljam - ja na njenim forumima nisam učestovala, ali sam ih čitala i pratila. Plet nije ni luda, ni glupa, ni zla -- naprotiv -- jedan je divan čovek koji je izrevoltiran nepravdom. A da nije napala ni vas ovde, lepo je objasnila (a i proverljivo je, ako vratite izbrisane poruke): da je komentarisala lepo i kulturno da se njena priča obriše.. i niko - ali NIKO od 3 moderatora se nije udostojio da je kontaktira i vidi u čemu je problem. Tek kad je digla buku -- imamo ovo što sad imamo. I što - kako stvari trenutno stoje - možda i neće ispasti toliko loše. :) Ako se pdf Književnost nakon ovoga upristoji i vrati deo svog sjaja - svakako njoj treba dati zasluge za to.
Ocigledno se ne razumemo.
Ja jesam ovde nov, ali sam na forumu od 2009 i video sam svasta.
Ne znam niti me zanima istorija licnih odnosa ovde.
Dakle, to je suvisno...ja sam tu zenu koju i ne znam spomenuo zbog bacanja varnica.
Tako bih spomenuo i rodjenog oca, da je to uradio, dakle NISTA LICNO.
Njoj sam i rekao da sam glasao za priccu koju se ispostavilo da je pisala.
Svidja mi se kako pishe...ali ja ovde nisam da resavam medjuljudske odnose.
Tu sam da se druzimo, i prozborimo koju, a problemi se resavaju na PP...
ili prijavom nadleznima, ko god da je to.
P.S i ti lepo pises, samo da se izjasnim...
Svako dobro !!!

Bila je moderator, i nikada nisam videla da je ikoga uvredila..
Lepo
Mada je sad to obilato nadoknadila
Nismo ni obrisali te poruke ovde
Ne znam je od pre
Ali ako ćemo otvoreno, mislim da imam neku socijalnu inteligenciju da prepoznam kada je neko ok i ume da spusti loptu, i kada neko dođe i krene sa spiskom "grehova" članova da bistri nirnberški proces sa vrlo "racastim" izrazima
(Nije rac pominjala ali ostale genitalije jeste)

A nisam se osetila dobrodošlom jer je Mika svaki put pozivala na druženje - tzv. "žurke".. sve (slovima: sve) osim mene. Ne jednom, nego više puta.. jer su se tada te žurke održavale češće nego sada. Kada bi otvorila novu kafanu, isto je tagovala sve, osim mene.
Đurđija, ti nisi dolazila redovno tu, ja sam pozivala sve kojih bi se u momentu setila, a mnogo ljudi dolaze tu, i uvek bi rekla da ako sam nekoga zaboravila drugi pozovu.

Drugo, nisam osoba koja se namece, a cesto sam tagovala i ljudi koji ne bi se pojavili, i posle meni bude ko da na silu zovem nekoga negde gde ne zeli da bude, a to ne zelim.

Zao mi je ako si se zbog mene osetila nedobrodosla, mada se ne secam da sam te ikad navredila ili nesto slicno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back