duduk:
u zadnje vreme kompjuter mi srasno sporo otvara stranice na netu
Jedan od racunara u stanu mi je i veoma slabasak 333Mhz kompjuter. On veoma sporo radi naravno, pa zato znam kako ti je.
Ustanovio sam da sporost otvaranja stranica moze biti zbog razlicitih uzroka:
1. Mozda ti je kvalitet telefonske linije opao (nakacen na nesto sto se zove PCL ili slicno)
2. Proveri za sta ti sluzi proxy
3. Zavisno od OS, mozda ti je podignuto previse aplikacija u startup-u.
4. Predpostavljam da koristis XP, MSN ume da mi se petlja u vezu i nesto pokusava, pa neki puta traje dugo dok odustane
5. Da li si cackao po biosu?
6. Neki puta se odredjeni sajtovi odazivaju sporo zbog guzve, pa mozda imas sa njima problema
7. MOdem?
8. Proveri da nemas zapacenih virusa ili "skrivenih dialera" koji u pozadini pokusavaju konekciju. PAzi, im adialera koji umeju da iskljuce zvuk biranja modema, pa ih i ne cujes!
9. Kada si problem primetio? Da li si neposredno pre pojave problema nesto instalisao/deinstalisao ili menjao neke parametre. Ako se toga secas, moze da pomogne u resavanju problema. Neki novi program, utility?
kad kucam adrese umesto jednog slova ukucava po 3 i vise slova ,ukljucen mi je proxy ,momak koji mi orzava kompjuter rekao mi je da proxy usporava net
Da nemas wireless tastaturu? Ako imas a baterije su slabe, ume da pravi gluposti. Mislim da ponavljanje karaktera pri kucanju nema veze sa virusom
OPet, za sta ti treba proxy?
inace imam p 2 na 733 mghz dali nije u pitanju ,neki virus ,jer trazi neki eror reportin .molim za objasnjenje ,jer ztvarno ,neznam ako hocete pomognite p.s. pozdrav za rastmana
Error reporting trazi XP da posaljes M$ kad god se nesto desi sa njihovimm programima, ali to nemoj raditi. Ako je u pitanju Netscape, i on ume da trazi u slucaju greske, da se posalje "report" njima, ignorisi, ali pokusaj iz teksta koji se pri tome pojavi da naslutis gde otprilike traziti problem
Znaci, moguci problemi:
1. Telefonska linija
2. Sajt koji otvaras je u guzvi
3. Bios setup u vezi memorije (mozda si i menjao nesto)
4. Proxy?
5. Virus
6. Mnogo procesa startovano (ili aplikacija)
7. Modem
8. Spy- programi ( i dialeri)
9. Za tastaturu, ako je wireless zameni baterije, ako nije, proveri kontakte i ocisti tipke, mozda je i tu problem. Da nisi instalisao neke programe koji prate sta je kucano ili uopste prate rad na sistemu. A mozda si zapatio i virus tog tipa, koji kontrolise sta kucas itd..
Proveri redom pa javljaj