Molim za pomoć

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.387
Do pre par sati desktop računar je normalno radio. Odjednom se ugasio i neće ponovo da se pokrene.

U pitanju je običan desktop računar star 10 godina. Zaboravila sam ko je proizvođač, zaboravila sam sve potrebne informacije o računaru.

Imao je Windows 7 ali je bio sasvim u redu za lake igrice tipa Zuma i slično. Pored igrica preko njega se ulazilo na internet, na sajtove medijskih kuća, na Fejs i Tviter. Retko se slušala muzika, nije se ulazilo na neke sajtove odakle bi mogao da pokupi viruse.

Da li treba da se kupi nov desktop ili može majstor u servisu da pogleda šta je sa njim?

Hvala na odgovorima.

Do pre par sati desktop računar je normalno radio. Odjednom se ugasio i neće ponovo da se pokrene.

U pitanju je običan desktop računar star 10 godina. Zaboravila sam ko je proizvođač, zaboravila sam sve potrebne informacije o računaru.

Imao je Windows 7 ali je bio sasvim u redu za lake igrice tipa Zuma i slično. Pored igrica preko njega se ulazilo na internet, na sajtove medijskih kuća, na Fejs i Tviter. Retko se slušala muzika, nije se ulazilo na neke sajtove odakle bi mogao da pokupi viruse.

Da li treba da se kupi nov desktop ili može majstor u servisu da pogleda šta je sa njim?

Hvala na odgovorima.

Bitno je samo da znamo da li se ista cuje, svetli, zuji ... ikakav znak zivota kada probas da upalis racunar, ako je potpuno mrtav to je onda dobar znak, napajanje otislo, to je i najjeftiniji deo.

Takodje proveri kablove jel sve kako treba povezano.

Otvori kućište i obriši i usisaj prašinu ako je ima. Ako ni tada ne bude hteo da se uključi, problem je verovatno u napajanju. Polovno napajanje je lako naći preko sajta Kupujemprodajem, samo treba obratiti pažnju da odgovara tvom računaru, tj. da ima približno istu snagu i da ima iste konektore.

Zašto joj preporučujete da održava računar star 10 godina? Može naći najjeftiniji neki u ponudi koji je daleko bolji od njenog trenutnog. Svakako je vreme da promeniš računar.
Moj prijatelj je nedavno tražio da mu popravljam računar star 14 godina i to je bogu plakati.

Ne znam konfiguraciju. Taj računar koristi moja mama da ide na Fejs i Tviter i da igra one male igrice tipa Zuma.

Napisala bih odmah konfiguraciju, nisam ni sanjala da ovo može da se desi. Mama je inače retko na tom računaru. Više je bio ugašen nego što je radio.

Takodje proveri kablove jel sve kako treba povezano.
Ovo ću prvo da pogledam i uradiću i ovo

Usisaj prasinu unutar kucista.

Ako može majstor iz servisa da popravi, popraviće ga ( on mi je početkom meseca instalirao Win 10 na ovom laptopu.

Ako ne može kupiću novi opet na rate u istoj prodavnici u kojoj sam kupila laptop.

Monitor je ok, treba mi kućište i instaliran Win 8 sa osnovnim programima.

Ne znam konfiguraciju. Taj računar koristi moja mama da ide na Fejs i Tviter i da igra one male igrice tipa Zuma.

Napisala bih odmah konfiguraciju, nisam ni sanjala da ovo može da se desi. Mama je inače retko na tom računaru. Više je bio ugašen nego što je radio.

Ovo ću prvo da pogledam i uradiću i ovo

Ako može majstor iz servisa da popravi, popraviće ga ( on mi je početkom meseca instalirao Win 10 na ovom laptopu.

Ako ne može kupiću novi opet na rate u istoj prodavnici u kojoj sam kupila laptop.

Monitor je ok, treba mi kućište i instaliran Win 8 sa osnovnim programima.
Ako hoces Win.8,bolji je Win 8.1.

Ja sam uvek za ono ... postoji razlog zašto je stara verzija i da se ide ka novoj ako će već da me košta gotov isto
Nikakve veze nema.Moj komp je novije verzije,a olako instaliram Win.7,pa i komsijama i prijateljima,koji su jos vezani za taj OS.Malo posla u BIOS-u i sve ide kako treba.Inace pogledaj na netu koliki procenat naroda koristi jos Win.7

Nikakve veze nema.Moj komp je novije verzije,a olako instaliram Win.7,pa i komsijama i prijateljima,koji su jos vezani za taj OS.Malo posla u BIOS-u i sve ide kako treba.Inace pogledaj na netu koliki procenat naroda koristi jos Win.7

'si siguran ?

1717184445899.png

Back