Molim za pomoc-SAMSUNG SGH X600

kanasta

Početnik
Poruka
18
Nedavno sam dobio nov telefon. U pitanju je model SAMSUNG X600 i uz njega sam dobio DATA-LAN kabel da bi ga povezao sa kompom. Nabavio sam i program Easy Studio (Image Editor, PIMS&File Manager, Internet Access) za ovaj model telefona. Kada povezem tel. sa kompom, Easy Studio mi ne detektuje da je telefon povezan sa kompom i non-stop pokazuje da je tel. offline. Podesavao sam i na COM 1, COM 2 i na COM 3 i nista ne detektuje. Sta da radim ??? Molim Vas, pomognite mi sto pre. Svaka vrsta pomoci je dobrodosla !!!! HITNO !!!!!! Unapred sam zahvalan !!!
PS. Program sam skinuo sa www.samsungmobile.com

gusha:
koji je kabel u pitanju?
ako je kabel usb, tesko da ce da radi, ako je com port, ima sanse (najbolje probaj sa infra red adapterom) 8)

Nije u pitanju USB nego se kaci na COM port. Malopre sam i ja na nekom sajtu procitao da je najbolje sa infra red adapterom ali da ni to nije sigurno jer SAMSUNG telefoni u 98% slucajeva nece moci da se prikace i da se radi download i upload fajlova. Nemam pojma koliko da verujem toj informaciji. U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru.

kanasta:
gusha:
koji je kabel u pitanju?
ako je kabel usb, tesko da ce da radi, ako je com port, ima sanse (najbolje probaj sa infra red adapterom) 8)

Nije u pitanju USB nego se kaci na COM port. Malopre sam i ja na nekom sajtu procitao da je najbolje sa infra red adapterom ali da ni to nije sigurno jer SAMSUNG telefoni u 98% slucajeva nece moci da se prikace i da se radi download i upload fajlova. Nemam pojma koliko da verujem toj informaciji. U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru.
Prvi put cujem za tvoj problem ali da probam da pomognem.Ako nece data-link kabal da radi moguce je da komp ne prima uopste signal od mobilnog jer je moguce da kabal nije dobar,a inace IR-port je 100% siguran jer ja imam samsung i prebacujem melodije i slike preko IR-a...tako da ti preporucujem da probas sa IR-om

Goscica:
gusha:
najvise sto sam ja uspeo sa kablom (comport) je da vidim imenik i poruke, ali nikakav data transfer slika i ostalog. usb definitivno ne radi (bilo koji model). sa infra red rade svi samsung telefoni
Meni tip koji prodaje mob. pogledao tel. i rekao da nemam ir :shock: :? A telefon je E330

Meni se cini da sam ti ja naglasio da taj tel ima IR , izvini malo sam se zezno :lol: .

Goscica:
123456789:
X600 ima IR i to je najlaksi nacin prebacivanja podataka za njega , tako da ja preporucujem da se manete kablova.
I sta ja sad da radim, nemam ir, kablovi kazete ne funkcionisu, sta cu sa fotkama, kako da ih prebacim :shock: :?: Jedino e-mailom sto i nije tako isplativa varijanta :?
Pa ako nemas IR onda probaj kablom...ne moze svaki samsungov telfon u Srbiji da ima isti kvar...imao sam do sada dva modela samsunga i oba su radila i na IR i na kabal...nikad probleme nisam imao...

Master_Chief:
Goscica:
123456789:
X600 ima IR i to je najlaksi nacin prebacivanja podataka za njega , tako da ja preporucujem da se manete kablova.
I sta ja sad da radim, nemam ir, kablovi kazete ne funkcionisu, sta cu sa fotkama, kako da ih prebacim :shock: :?: Jedino e-mailom sto i nije tako isplativa varijanta :?
Pa ako nemas IR onda probaj kablom...ne moze svaki samsungov telfon u Srbiji da ima isti kvar...imao sam do sada dva modela samsunga i oba su radila i na IR i na kabal...nikad probleme nisam imao...
Ma probacu nesto, nabavila sam kabl jos da skinem program.Inace sam ovaj tel dobila iz Nemacke i kad sam ga videla pala u nesvest...prelep je...i bas pravi zenski.Samo jos da proradi kabl :( :?

Back