Molim, za pomoć oko ručnog sata

Holy1

Ističe se
Poruka
2.579
Ne znam gde ovu temu da postavim..Neka mi pomognu administratori..

Molim za pomoć u vezi ručnog sata koji sam kupio u Americi pre 3 godine..U pitanju je
Men's Invicta S1 Rally Chronograph Watch with Black Dial (Model: 23951) - nisam ga nosio par meseci i kazaljke se sada uopšte ne pomeraju a ne daje znakove života. Kupljen je nov pre 3 godine. Ovaj sat ne poseduje baterije vec radi po principu oscilatora kvarca (tako nesto su mi objasnili).
Da li neko zna u čemu je problem zašto kazaljke stoje "zapucane" u mestu konstanto, kako god ih podesim?

kvarcni sat ima bateriju? otkud to? Koliko moze da kosta baterija i ugradnja u taj sat i koliko bih mogao da prodam kod nas, imas li ideju?
svaki kvarcni ima bateriju.baterija salje el.impuls i onda kvarc oscilira i kazaljka se pomera.Jedini bateriju nemaju mehanicki navijaci i automatici.Ne znam koliko bi kostalo,odavno nisam koristio sat,a i kad mi se istrosila baterija vise ga nisam ni nosio.Kvarcni na zalost nisu na ceni.Samo zvucna imena tipa Seiko,Tissot,Casio mogu da postignu neke cene.Ovaj uopste nije zvucan ni proizvodjac ni model.

svaki kvarcni ima bateriju.baterija salje el.impuls i onda kvarc oscilira i kazaljka se pomera.Jedini bateriju nemaju mehanicki navijaci i automatici.Ne znam koliko bi kostalo,odavno nisam koristio sat,a i kad mi se istrosila baterija vise ga nisam ni nosio.Kvarcni na zalost nisu na ceni.Samo zvucna imena tipa Seiko,Tissot,Casio mogu da postignu neke cene.Ovaj uopste nije zvucan ni proizvodjac ni model.
Ja sam ga tamo platio 500e. Kada sam bio u NS u BiG shoping centru radnik koji mi je skraćivao narukvicu u prodavnici satova mi je rekao da u Srbiji za ovaj sat mogu da dobijem 2.000 do 2.500e sigurno.

Не би смела ни тоилко да кошта. Реално је до 200 дин.

Замени сам ту батерију, и продај то за велике паре. Који ће ти ђаво уређај који мери и показује време... 😅
(наравно, ако немаш никакав алат за то, препусти часовничару)

Чисто за обавјест, чак и јефитин кварцни је прецизнији од механикe. Механички уз то захтева одржавање. Редовно чишћење и подмазивање, рецимо на сваке 4 године.

1603629974932.png

Evo ukucao sam u Microsoft Google tvoj satic. Kvarcni je i kosta manje od 100$.Odes u neku bolju radnju u BGu da ti zamene baterije
Microsoft google....
O Boze.
Ja sam ga tamo platio 500e. Kada sam bio u NS u BiG shoping centru radnik koji mi je skraćivao narukvicu u prodavnici satova mi je rekao da u Srbiji za ovaj sat mogu da dobijem 2.000 do 2.500e sigurno.
Daj ko koga ovde zeza.Niti je 100$ niti je 2000.
Ima ga na netu od 300-450$,uracunaj dostavku i carinu...Izadje toliko koliko si ga platio.
Po mom misljenju si ga preplatio, obicno staklo, nije lep,grub je i glomazan...
Prodaj ti to za koliko mozes i kupi neki budzetni...

Microsoft google....
O Boze.

Daj ko koga ovde zeza.Niti je 100$ niti je 2000.
Ima ga na netu od 300-450$,uracunaj dostavku i carinu...Izadje toliko koliko si ga platio.
Po mom misljenju si ga preplatio, obicno staklo, nije lep,grub je i glomazan...
Prodaj ti to za koliko mozes i kupi neki budzetni...
Sta mislis koliko bih mogao da trazim za njega na kp i da li se uopste kod nas prodaju tako skupi satovi (polovni) ?
Mislim da nije u pitanju obično staklo, pisalo je da staklo može da ogrebe samo dijamant (na uputstvu kad sam ga čitao pre 3 god), meni se svideo i volim glomazne satove..Al cu ga svakako prodati, imas da predlozis neki?

Sta mislis koliko bih mogao da trazim za njega na kp i da li se uopste kod nas prodaju tako skupi satovi (polovni) ?
Mislim da nije u pitanju obično staklo, pisalo je da staklo može da ogrebe samo dijamant (na uputstvu kad sam ga čitao pre 3 god), meni se svideo i volim glomazne satove..Al cu ga svakako prodati, imas da predlozis neki?
Ja sam citao na nekom engleskom sajtu gde kosta 350funti da je mineralno staklo...Nemam pojma koliko bi mogao da trazis za njega,probas pa ako nema interesenata spusti cenu...
Imas sector ili fosil satova za 150-200e kod nas dovoljno razlicitih modela,casio ili slicno takodje...Probunari malo pa resi sam.
Ja sam recimo uzeo fosil za rad,oko 150e,evo posle 6 god je poceo da ispista dusu...

Back