MOLIM VAS POMOZITE!!

nacafaca98

Početnik
Poruka
7
Dobro vece svima.Moj kartuzijski mačak star 11 meseci ima problema s mokrenjem.Danas uopšte nije išao da piški.Ne znam u cemu je problem...:( Mokraca mu je vec dva dana imala neprijatan miris i kad bi piškio,jako bi se naprezao..Kao da se muči da iz sebe to izbaci...Nadam se da nije ništa ozbiljno,ali pre nego sto odem kod veta,zelela bih da mi vi kazete svoje misljenje. Molim vas,odgovorite mi.
Hvala unapred,Nataša

ja znam za jedan slučaj gde je bio neki problem sa mokraćnim kanalom valjda. ja bih ga npr. sutra odveo do nekog ozbiljnog veterinara. da, ovom mačku je to napravila hrana u granulama pa je posle toga morao da jede posebnu... toliko od mene. pozz i nadajmo se da je sve ok...

Prvo antibiotici pa sve ostalo, upala mokračnih kanala...neprijatni miris je od bakterija. Zadžavanje mokraće može biti opasno ukoliko dodje do totalne opstrukcije mokraćnih puteva. Poreklo može biti od obične prehlade do hroničnog "Fusa". Najmanje 7 dana lečenja.Toliko je meni trebalo za jednog mačora sa sličnim problemom, lekove sam davao sam, ima više metoda.
Urgenti problemi se rešavaju lekovima a specijalna hrana je preventiva gore pomenutog fusa, ukoliko se bolest stalno ponavlja.

Problem je što se antibiotici sada izdaju na recept, antibiotici se daju prema telesnoj masi moraš da ga izmeriš. Ja lično dajem amoxicilin kapsule (za mačku 10mg/kg) razblažen u odredjenoj količini vode zavisno od mase na 12 sati...daje se ušpricavanjem u usta. Mogu i drugi antibiotici širokog spektra, vetrinari obično prepisuju panklav sirup to je isto gore navedeni antibiotik ali ja ga ne koristim....u svakom slučaju mora tačno da se dozira. Prvo moraš da kažeš čime raspolažeš,

JE LI IKO POSAVETOVAO POSETU VETERINARU?! NE?! TOLIKO O ISKUSNIM MACKARIMA! :ljutko: Antibiotici se NIKAD ne daju napamet. Korisnica je izgleda stekla utisak da je dobila kompletne savete i da joj poseta veterinaru vise i ne treba. Lose, samo se nadam, ne i po jadnog macka. :(

Nije ništa napamet, šta tu ima da se filozofira kad je sve jasno. Nije svima vetrinar dostupan a treba i pare da spremiš.
Tačno znam šta će veterinar da kaže i kakvu će terapiju da primeni, zašto da ne kažem odmah. Pitanje je postavljeno odgovor dobijen i nema nejasnoća......odlazak kod vetrinara nije zabranjen pa može da proveri.....

Nisam promašio temu....lepo piše "Molim vas pomozite"....u naslovu. Niko ne brani odlazak kod veterinara, nadam se da je preduzela nešto....mi smo rekli šta smo znali ali to nije sve jer nedostaju tražene povratne informacije....kako bi dobila tačna uputstva. Sa ovako sporom komunikacijom niišta ne može da se uradi.

evo ovako: isla sam do veterinara,i izvinjavam se svima sto nisam ovako dugo bila na forumu,imala sam bezbroj obaveza.Veterinar ga je pregledao i rekao je da macak nema nikakve bakterije niti bilo kakvu bolest,vec mu se mokraca oseti zato sto je polno zreo .Nastavice da mu se oseti mokraca sve dok ga ne budemo dali na parenje.Hvala bogu,nije nista ozbiljno :worth: hvala vam svima na odgovorima..

A kako znas da mu potencijalne partnerke nisu rodjake? Kod nas, fakat, nema dovoljno kartuzijanaca da bi se parenje u srodstvu izbeglo u bezbednoj meri a posledice mogu da budu jako lose po potomstvo. I da li ces od vlasnika zenki traziti potvrdu da nemaju polno prenosive bolesti tipa FIV, FELV, hlamidije...? Nije da te plasim, samo pokusavam da te informisem.

Back