Molim, pomozite mi! Hvala!!!

Romana Kuhar

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.845
Bez ikakvog valjanog razloga, no o ljudskim glupostima ću nekom drugom prilikom na pf filozofija, sam menjala fantastično dobar stoni (ne znam pravi izraz na srpskom) comp. Jedini valjani razlog je taj što sam ga poklonila kćerkici od koleginice sa fakulteta, često sam joj dozvoljavala da se na njemu igra i mnogo što-šta sam je naučila ... Napravila sam početničku grešku prenoseći na prenosni HD podatke sa tog compa. Na desktopu sam imala mape u kojima sam pisala sve pripreme za predavanje ... Te mape sam prekoporala na taj prenosni HD, a posle sam ih izbrisala sa tog compa. Proverila sam samo, pre nego sam ih izbacila iz koša, da li su mape prenešene i videla sam naslove tih mojih umotvorina, ali na žalost, brzina nije vrlina, nisam to otvarala misleći da je sve u redu ... Sada muke mučim sa tim što su mi na tom HD ostali samo naslovi, a radova nigde - prazno, belo, tužno i ružno ...

Da li neko može da mi pomogne kako da na starom compu pronađem te radove? Da li su oni trajno nestali?

Hvala svakome ko izrazi želju da mi pomogne !!!

Postoje programi koji iz duboke memorije vade ono sto je izbrisano cak i u Recycle Bin-u. Sve sto je potrebno je instalirati ih (na taj stari komp) i izvrsiti pretragu za tim obrisanim dokumentima. Kad se rezultati pojave, selektovanjem onih koji se zele vratiti, ti se vade iz duboke memorije, i eto ih opet kao dostupni.:)

Davno nisam imao potrebe za tim, ali secam se jednog, Recover My Files. Naci na netu, skinuti setup, instalirati, i ispratiti uputstvo. To je to, ako sam dobro shvatio problem..link: https://downloads.tomsguide.com/Recover-My-Files,0305-11153.html skida automatski, ako ne, onda - Click here to restart . Poz! :hvala:

Postoje programi za to.
Kada brišeš, on ne briše stvarno, već u umenu fajla
na početak stavi "???"
Ili podji do nekih profesionalaca.
Ponavljam:
Ako nisi pisala posle tih brisanja vratiće podatke.

PS:
Ako nemaš eksterni hard kupi neku flešku za backup.

Sada fleške stvarno nisu skupe.

A DVD-ji smešno jeftini, pa je korisno jednom mesećno
praviti backup važnih datoteka

Bez ikakvog valjanog razloga, no o ljudskim glupostima ću nekom drugom prilikom na pf filozofija, sam menjala fantastično dobar stoni (ne znam pravi izraz na srpskom) comp. Jedini valjani razlog je taj što sam ga poklonila kćerkici od koleginice sa fakulteta, često sam joj dozvoljavala da se na njemu igra i mnogo što-šta sam je naučila ... Napravila sam početničku grešku prenoseći na prenosni HD podatke sa tog compa. Na desktopu sam imala mape u kojima sam pisala sve pripreme za predavanje ... Te mape sam prekoporala na taj prenosni HD, a posle sam ih izbrisala sa tog compa. Proverila sam samo, pre nego sam ih izbacila iz koša, da li su mape prenešene i videla sam naslove tih mojih umotvorina, ali na žalost, brzina nije vrlina, nisam to otvarala misleći da je sve u redu ... Sada muke mučim sa tim što su mi na tom HD ostali samo naslovi, a radova nigde - prazno, belo, tužno i ružno ...

Da li neko može da mi pomogne kako da na starom compu pronađem te radove? Da li su oni trajno nestali?

Hvala svakome ko izrazi želju da mi pomogne !!!
Stari komp NEMOJ više ni da uključuješ! I kada ga uključiš za Recovery, OTKAČI ga sa interneta jer theBill Gejtsov majmunski poluproizvod stalno nešto prtlja po disku, radi apdejte, zakrpe i ko zna kakve sve druge gluposti. Najbolje je to raditi na drugoj makini tako da se stari disk i ne boota dok ne napraviš recovery. Većina Recovery programa koje besplatno skidaš imaju OGRANIČENJE broja bajtova koje mogu obnoviti.
Ja takve stvari radim na Linuksu sa Testdisk.... taj izvuče i broj cipela autora datoteka! :zcepanje: :zcepanje:

Nemoj instalirati direktno na komp, postoji mogucnost da ostetis fajlove tj da ih prelepis. Skini na nekom drugom racunaru protable verziju i nabaci je na flesh i sa flesha skeniraj za te "obrisane" fajlove i probaj da povratis podatke. Ako nije u pitanju ssd, vratices podatke.
?? To je nešto što ne znam? Teoretski, veća je verovatnost da nešto brisano izvučeš sa SSD-a jer on ne piskara preko brisanih, nego razvlači po celoj particiji?

šta je u stvari ovde problemo ?
Ishitreno sam to napisala, a i srpski jezik nije moj maternji jezik, to je i vidljivo i gde sam naglasila da za izraz "stoni comp" ne znam kako se to naziva na srpskom jeziku, ali, unatoč tome, suština moje molbe je razumljiva, makar za one dobronamerne ljude koji uvek žele pomoći. Dakle, pokušaću to nekako da pojednostavim, na desktopu sam otvorila mape sa nazivima: Filozofija, St. grčki jezik, latinski jezik, Simbolika u istoriji umetnosti i sl. gde sam pisala sve moje pripreme za predavanje i moje rasprave u krugovima i medijima koji se time bave. Tako sam radila pune dve godine i nisam imala nikakvog problema. Problem je nastao kada sam kupila novi comp. Na prenosni comp sam prekopirala sve te mape, ali zbog brzine otvarala sam samo to što sam kopirala i tamo su se pojavili svi naslovi (imena radova) i smatrala sam da je to OK. Kda sam taj svoj stari comp poklonila jednoj devojčici od moje prijateljice i htela da vidim neke od tih svojih radova shvatila sam da nemam ništa - samo imena, a kada kliknem na ta imena otvori se ništa ... U tome je problem i taj problem ću pokušati nekako da rešim ...

Ishitreno sam to napisala, a i srpski jezik nije moj maternji jezik, to je i vidljivo i gde sam naglasila da za izraz "stoni comp" ne znam kako se to naziva na srpskom jeziku, ali, unatoč tome, suština moje molbe je razumljiva, makar za one dobronamerne ljude koji uvek žele pomoći. Dakle, pokušaću to nekako da pojednostavim, na desktopu sam otvorila mape sa nazivima: Filozofija, St. grčki jezik, latinski jezik, Simbolika u istoriji umetnosti i sl. gde sam pisala sve moje pripreme za predavanje i moje rasprave u krugovima i medijima koji se time bave. Tako sam radila pune dve godine i nisam imala nikakvog problema. Problem je nastao kada sam kupila novi comp. Na prenosni comp sam prekopirala sve te mape, ali zbog brzine otvarala sam samo to što sam kopirala i tamo su se pojavili svi naslovi (imena radova) i smatrala sam da je to OK. Kda sam taj svoj stari comp poklonila jednoj devojčici od moje prijateljice i htela da vidim neke od tih svojih radova shvatila sam da nemam ništa - samo imena, a kada kliknem na ta imena otvori se ništa ... U tome je problem i taj problem ću pokušati nekako da rešim ...
Koja je to vrsta dokumenata? Da ti možda nešto ne fali na novom kompu?

Wordow doc. Na ovom compu imam originalan 365, a na onom sam imala jednu staru originalnu i reg. MS office verziju iz 2003. godine ... Prenela sam tu verziju i na ovaj com., no nije mi pomagal - mape imaju samo naslove i ništa više ...
A koliko su veliki ti dokumenti? 4kB, 20kB, 200kB i slično? A da priložiš neku od tih datoteka? Moraš to ZIP-ati, i ne sme biti veće od 1MB.

Poslednja izmena:
A koliko su veliki ti dokumenti? 4kB, 20kB, 200kB i slično? A da priložiš neku od tih datoteka? Moraš to ZIP-ati, i ne sme biti veće od 1MB.
Hvala - uspelo mi je to da rešim uz Vašu pomoć ... Problem je bio što 365, a ni alati koje sam prenela nisi mogli da čitaju te dokumente ... MS Office 2003 ih je, naravno, prepoznao i lepo se otvaraju, no sada ne znam kako da to pretvorim u dokumente koje prepoznaju noviji MS office i ovaj glupi 365 ...

Hvala - uspelo mi je to da rešim uz Vašu pomoć ... Problem je bio što 365, a ni alati koje sam prenela nisi mogli da čitaju te dokumente ... MS Office 2003 ih je, naravno, prepoznao i lepo se otvaraju, no sada ne znam kako da to pretvorim u dokumente koje prepoznaju noviji MS office i ovaj glupi 365 ...
Ovde su Majkrosoft mudraci predložili dve mogućnosti! Ne mogu to da testiram na Linuksu! :super:
https://support.microsoft.com/en-us...r-format-34ec742e-f0f9-4d95-bbe3-3ee8e30a86fa

Back