MOLBA JEDNOG PSA ....

NatasaNatasa

Elita
Poruka
15.620
MOLBE JEDNOG PSA

1. Razmisli o tome prije nego što me uzmeš, voli me ovakvog kakav sam, jer ti si me izabrao. Ja nemam mogućnost da biram prijatelja niti gospodara.

2. Vjeruj u mene, ja živim od toga. Ja vjerujem tebi i tebi se prepuštam.

3. Daj mi vremena i načina da shvatim šta ti od mene tražiš, pa ću ti udovoljiti.

4. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me nikada za kaznu tući jer to niko ne voli, a to bi me učinjelo tužnim i zbunjenim.

5. Razgovaraj ponekad sa mnom jer ja poznajem tvoj glas koji se meni obraća.

6. Postupaj pravilno sa mnom, ipak sam ja član porodice, biću ti zahvalan.

7. Ne uzimaj me kao igračku, da se igraš dok sam mali da ni me kasnije odbacio jer je moja ljubav prema tebi vječna i iskrena.

8. Prije nego što me grdiš na obuci da sam tvrdoglav ili lijenj, razmisli, možda me muči neprikladna hrana, možda sam trebao malo više da se istrčim /ispraznim/, možda sam previše bio na suncu, možda sam i umoran ali i preipitaj sebe, možda ti griješiš, možda si nervozan a možda mi nisi pravilno pokazao šta tražiš od mene.

9. Brini se o mojoj kvalitetnijoj ishrani da ne obolim, brini se o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i oslijepim, kada ne budem mogao da se krećem jer i o tebi će sigurno neko brinuti a starost je ista za sve.

10. Pošto moj život traje 10 - 15 godina, možda i duže, prati me na mom posljednjem putu, budi hrabar. Nemoj nikada reći: "tako nešto ja ne mogu da gledam" ili "neka se to desi kada ja nisam tu" jer sa tobom je lakše i neka mi to bude dug za moju vjernost i za naše druženje.

11. Prijatelju moj nemoj nikada da zaboraviš da nijedna životinja na svijetu nije dostojna većeg čovjekovog poštovanja, ljubavi i prijateljstva od psa.



Hajde da pišemo o tome koliko se i kako odnosimo prema svojim psima ... šta su oni u našim životima .... koliko se nekada ogrešimo o njih, koliko smo svesni da su oni zavisni od nas i naše ljubavi.

Da li je za naš pas samo ljubimac, član porodice ili igračka .... koliko ozbiljno shvatamo njihovu ulogu u našim životima?
 
Poslednja izmena:
Noćas je moje Sunce počelo da arlauče i da reži, na šta smo se mi uhvatili za plafon, jer nas je probudila ... moj dečko uzme novinu i izdeveta je .... a ja se onda posvadjam sa njim zašto je tuče, pre nego što je proverio zašto laje ... i onda ne mogu da spavam .... i grize me savest .... a ona kučka mala, posle toga dodje kod nas u krevet, legne izmedju nas i stavi mom dečku šape na grudi .... e onda smo se svi izmirili i konačno zaspali:)
 
Ja nemam pse ni da ih vezujem ni da ih drzim u box-u. Meni zapravo nije jasno zasto bi neko uzeo psa i drzao ga u boxu sem mozda odgajivaca.... Gledam sa tacke psa kao kucnog ljubimca. Imam 3 psa, jedan je deckov, jedna je moja i jedan od njegove mame. Dva staffa i malteska pudla. Iako ih mnogo volim svo troje ipak najvise volim moju Lolu. Mnogo je volim i mnogo mi je uzvraceno. Svako vece isti ritual pred spavanje popne se na krevet da se imazimo, vrati se na svoje cbence na podu pored, ode posle na fotelju ud nevni boravak i u zoru dodje ispod mojih nogu. Ja se iznerviram jer mi je vruce po stopalima, a onda ona krene da se lize po nogama pa me nervira jer me budi mljackanjem pa stavim noge na nju iz protesta, onda ona lize moje noge da i mene okupa (a ja to volim) i opet zaspem. I tako intentican scenario svako vece.
Pre jedno mesec-dva sedeli smo napolju i komarci mi bukvalno pojeli noge, drapala sam se kao manijak, i odjednom ona pocne da me lize kao da sam sladoled. Ja je pustim da mi izbalavi noge, reko voli.... Udjem u kucu i posle jedno 10 min shvatim da me vise nista ne svrbi. Setim se da imaju neki antiseptik u pljuvacci. Srce moje najlepse, zivce mi spasila:)
 
ja sam imao neko levo kuce ali je bolo mnogo pametno. Bio je crn i imao bele sare po telu. Neki moj komsija je rekao da vuce na mog tatu jer je moj tata sed. xD

ali jadno kuce je imalo obicaj da ode u "svaleraciju" . to se desi jednom u 2 meseca i ode negde i nema ga 7-10 dana. prvi put smo se zabrinuli ali smo shvatili da ie da se pari. ali.............. jednom je otisao i nije se vratio.......................ako budem jednom u zivotu nasao onoga ko ga je ubio ili bilo sta slicno kunem se necu ni sekunde zaliti da ga ubijem ili mucim........ ali nameravam da kupim nemackog ovcara.............
 
Igore, i ja imam dvoriste, ogradjeno i magistralni put pred kucom.
Da ne bih vise bila posetilac jedne tuzne teme IN MEMORIAM...moja Lisa mora u boks!
Jer ne bih zelela da je zadesi sudbina njene majke Lore, brata Garija..pre toga jedne Zaze...
Boks nije mali, moze da istrcava i stalno su uz nju jer je ispod stepenica.
Ma neka je boksu...samo da je ziva i zdrava!
 

Back
Top