Ne mogu cudom da se nacudim.
Moze da se kr... da izvines, a ne moze da prihvati ostale "obaveze" oko genetalnih organa. Svasta! Lepo sam ja rekla za seksualno obrazovanje!
Pazi...
Tu ne treba da te plasi da li ce ona da raskine ili ne. To je glupa ucena, jer ti ne radis nista lose vec hoces da joj pomognes. Pitanje je da li ti zelis da budes sa osobom koja ne vodi racuna o sebi (i tebi). Moze se kod kozmeticara, kod frizera, u solarijum i ko zna gde... ali kod ginekologa - nikako. Jel?! Tamo imama babaroga, koliko sam cula. I nesto te cerece i ubacuju ti nesto metalno... Strasno! Kako ce kad zatrudni?! Mene je bio veci strah kad sam isla da vadim krv.
A da nadjes ove nase zenske casopise oni su puni tekstova o tome, o komplikacijama koje mogu da nastanu... Uzmi Lepotu i zdravlje, Lisu... Sigurno ima u Vivi... Da sam kod kuce potrazila bih L&Z i rekla ti gde da trazis.
Pregled kod ginekologa nije strasan. Isto kao da se spremas za sex: skines se, legnes u malo izdignutu stolicu, rasiris noge, dodje doca (on ili ona - al nek bude ona za pocetak), pogleda, ubaci ono metalno, (Gazdarica ce znati kako se zove ona je strucnjak za latinski), pogleda, uzme bris, dodjite tad i tad po rezultate, prepisacu vam ove tablete, ... Do vidjenja!
(Pretpostavljam da ce dobiti malo predavanje o higijeni intimnih delova, i sta je cekala do sada, kako joj to ne smeta, ali ako sa 17 godina ne zna o tome da vodi racuna i treba joj lekcija.)
Ja sam na mom prvom pregledu zamisljala kako mi to radi fantasticno gradjen tip da bih se opustila(to je radila mala plava doktorka).
Zene su sklone da drze zensku stranu price, ali ne i u ovakvim slucajevima. Ako te voli, ucinice to zbog oboje. Ako i dalje ne pristane, reci ti njoj: Ili moje zdravlje ili ti. Sta mislis za koga cu da se odlucim?
Nadam se da cete resiti problem pre te drasticne recenice.
Sa srecom decurlijo!