Moji snovi o deci raspršeni su zbog banke i dinara!

MMMD

Zainteresovan član
Poruka
296
Miloš Sekulić (28) iz Zemun Polja je u junu mesecu 2008. od banke uzeo stambeni kredit u švajcarskim francima. Rata mu je tada, preračunata u domaćoj valuti, iznosila 19.000 dinara.

Međutim, nakon samo devet meseci, ta suma je, što zbog podizanje kamatne stope, što zbog sunovrata dinara, vrtoglavo porasla na 27.000 dinara! Kako nesreća nikada ne ide sama, Miloš je u isto vreme izgubio posao... Iako je, pozajmivši novac, isplatio četiri zaostale rate i nehumano visoke kamate, banka je prošle nedelje aktivirala hipoteku i njegov stan stavila na prodaju. Miloš u razgovoru za „Alo!“ priča kako su se njegovi snovi o deci i porodici raspršili kao kula od karata zbog „katastrofalne monetarne politike i divljanja kursa“!

http://www.***************/drustvo/moji-snovi-o-deci-rasprseni-su-zbog-banke-i-dinara-27
 
Sta je tu cudno? Uzeo stan preko banke i kladio se da ce 30 god naredne da ima uvek posao i da ce odplatiti. Ja kad odem u sportsku kladionicu svestan sam da cu najverovatnije da puknem i izgubim novac. a ne kukam posle kako je neko primio gol u 93 minutu. Za njge je bolje sto se spustio na zemlju odmah. Zamislite da mu ostale jos 4 god da odplati a nema odakle.
 
Не знам одакле људима петља за такве комбинације....њему је рата у динарима скочила за 8000 дин. и то је смак света...а где му је био мозак да размисли мало пре тих комбинација...ето може да вози такси пола смене и да обезбеди себи тих 266 динара дневно који му недостају да би имао децу...
 
Greška. Kredite uzimati samo u čvrstoj valuti
najbolje Švajcarski franak
Ovako sve devalvacije dinara padaju na ledja dužnika

Miloš Sekulić (28) iz Zemun Polja je u junu mesecu 2008. od banke uzeo stambeni kredit u švajcarskim francima. Rata mu je tada, preračunata u domaćoj valuti, iznosila 19.000 dinara.
***********​
http://www.***************/drustvo/moji-snovi-o-deci-rasprseni-su-zbog-banke-i-dinara-27
Pa on je uzeo kredit u švajcarskim francima. Mada on nije ni prvi ni poslednji koji se tako prešao. Živa istina:
Sad za vreme SEKE(Svetska Ekon. Kriza) Koja je postala i domaća nema Stabilne Valute Jednino kada bi neko uzeo kredit
u dinarima koga bi preko noći pojela inflacija:lol::lol::lol: Ali kamo lepe sreće.
Po mom mišljenju tu je banka kriva koja je ipak trebala da posavetuje klijenta da nema pouuzdan kredibilitet.
No u banku kad udješ prvo što ti upadne u oči su reklame KREDITI BEZ KAMATE, REFINANSIRANJE, STAMBENI KREDITI i sl.
I na televizoru svaka 10 reklama su KREDITI Kod nas tj. u našoj banci povoljnni krediti...
Više mi je muka od banaka koje misle samo na svoju korist, a za dobrobit klijenata ih je baš briga...
To nije izolovan slučaj, kod mene komšiji banka zbog kredita oduzela stan i on čovek jadan izvršio samoubistvo,
a mlad imao je samo 35 godina. I ko je za to kriv?
Banka. To je moje mišljenje, a da li sam upravu...
 
pa u sustini on je kriv jer je uzeo kredit.. mislim ti kad uzmes kredit i banka i ti imate rizik..
Imas ti slucajeve u SFRJ gde su se pojednci obogatili tako sto su uzimali kredite pa je pojela inflacija..
Ali sa druge strane tesko je reci ista sa tim bankama jer su to jako sumnjive stvari sto se desavaju, i moguce je da je novac vec donekle monopolizovan
 
Kriva je država! Prvo, kamate u Srbiji su enormno visoke kao nigde u Evropi a primanja nikad manja. Tu je potrebna intervencija države koja će ograničiti kamatu, kao što je to uradila Italija, kod njih su kamate 5-7% maksimalno. Drugo, promena kamatne stope tako drastično jednostvano ne bi smela, to je takođe potrebno regulisati zakonom. Mada mislim da već jeste, znam par ljudi koji su dobili sporove protiv banaka koje su menjale kamatnu stopu. Treće, na kraju mislim tek da je on kriv koji je uzeo taj kredit pod ovim odvratnim uslovima, ali imajte u vidu možda čovek nije imao izbora. Ako je do sad iznajmljivao stan, verovato bi stanarina bila i više od tih 18 000 (početne cifre), ukoliko živi u Beogradu. Bolje da otplaćuje svoj stan, nego da plaća tuđim ljudima za tuđi stan. Možda će ga odrati u kamati ali pitanje je kada bi bez kredita uspeo da kupi stan, s obzirom da bi uporedo morao da plaća stanarinu.
 

Back
Top