Moji radovi stvoreni pomoću veštačke inteligencije

White Guar

Primećen član
Poruka
962
Nadam se da je ova tema dozvoljena i da je otvorena na pravom mestu. Postavljaću radove koje sam kreirao uz pomoć AI softvera (veštačka inteligencija).

Kako to sve funkcioniše?

Ukratko: napišeš nešto i AI stvori sliku na osnovu teksta. Prosto k'o pasulj. Ali ima caka - često su to falične, nejasne slike i potrebno je vreme, kreativnost (i dosta sreće) da se slike generišu u nešto smisleno. Neki softveri su baš bezveze a neki daju fenomenalne rezultate. Zahtevaju jači procesor i vreme. Ozbiljniji softveri sa većom rezolucijom zahtevaju baš dosta vremena, te sam koristio jednostavnije. Većina ih je napravljena preko Hugging Face softvera.

Malo sam se igrao poslednjih par dana i mislim da sam sklepao nekoliko zanimljivih radova. Originalno su to slike veoma niske rezolucije pa sam pokušao da ih povećam a da nisu suviše mutne.

Trudio sam se da kreiram radove insiprisane mitovima, snovima, bizarnim, apstraktnim motivima, koji evociraju nostalgiju, strah, čuđenje. Često sam namerno hteo da su to slike urađene u retro stilu, crnobele ili na polaroidu. Nekada bih simulirao ulje na platnu.

Dakle, umetnik nisam direktno ja, već AI - večtačka inteligencija.

I zato, upozorenje, pojedine slike će biti veoma bizarne te nisu za svačiji ukus.

Počeću sa jednom jednostavnom, minimalističkom slikom koja mi se baš sviđa. Komanda je bila - polaroid četinara u pustinji noću i AI je stvorio ovo:

polaroid of a pine tree in desert at night .png

Kako da mi slika bude veća od 256x256?
Mislim da može da se pročačka u kodu ali ja nemam pojma kako.

Ovde mogu i veće rezolucije ali duže traje kreiranje slika.

Ima i ovde.

Ko se bolje razume u kodiranje moći će tu da čačka.

Uljana slika demona vetra. Nije loše samo šteta za rezoluciju.

oil painting of a demon of the wind.png

Kako na ona druga dva pokrenes da pravi sliku?
Za njih ti pre svega treba google drive nalog. Samo klikneš na male play dugmiće na levoj strani: 1. set up, pa 1.2, 1.3, itd. i sačekaš da sam sve instalira, ako je ok postaće zeleno ako ima greška crveni signal. Sveukupno traje par minuta, brzo ide. Pod 3. setting imaš batch name tu ubaciš tekst i klikneš pod 4. diffuse i tako krene da generiše sliku.
Onda skroz dole imaš tajmer i videćeš sliku kako se postepeno pravi. Ali taj disco diffuse traje dugo. I treba se igrati sa tagovima, ima na netu saveta kako je najbolje ubaciti tekst za dobar rezultat.

Dve slike: "Glava Serafima art nouveau" i "Freska iz 13. veka lažnog anđela"

(ne pitajte odakle mi ideje za slike, ne znam ni ja :lol:)

seraphim head art nouveau.png
13th century fresco of false angel2.jpg

Nemam pojma nesto radim pogresno, sve sam podesio, kliknem na diffuse i on je crven
Na disco fussion? Trebalo bi da piše šta je greška ispod.
Ja upravo kreiram jednu sliku tamo, 1h13min a tek prešlo pola. Jako sporo.

Za Disco Diffusion ovo mi je sve čekirano:

1.1 check cpu status
1.2. prepare folders
1.3. install and import
1.4 define midas functions
1.5 define necessary functions
1.6 define the secondary diffusion

2. diffusion and CLIP model settings

3. settings

animatin settings
extra settings
prompts

4. diffuse je za početak stvaranja slike

I treba da te pita da se poveže sa google drajvom.
Sad vidim da je nešto u vezi stepsa, trebalo bi da ima 240 stepsa. Nemam pojma šta je to. Nisam koder, i ja ovo radim naslepo pa šta ispadne

Za Disco Diffusion ovo mi je sve čekirano:

1.1 check cpu status
1.2. prepare folders
1.3. install and import
1.4 define midas functions
1.5 define necessary functions
1.6 define the secondary diffusion

2. diffusion and CLIP model settings

3. settings

animatin settings
extra settings
prompts

4. diffuse je za početak stvaranja slike

I treba da te pita da se poveže sa google drajvom.
Sad vidim da je nešto u vezi stepsa, trebalo bi da ima 240 stepsa. Nemam pojma šta je to. Nisam koder, i ja ovo radim naslepo pa šta ispadne
Uradio reload pa proradilo, evo sada min vec radi :)

Nakon skoro 2 sata konačno sam renderovao ovo čudo u Disco Diffusion v5.2. Naslov je Ancient Ruin in Serene Hyperborean Landscape.

Vidim da se AI pomučio sa komandom. Ima snega i nekakve strukture, čini mi se da je ova prednja kao neki hram a čak kao da je trebala biti hrišćanska crkva jer ima kao neki krst na vrhu. Ovo iza nemam pojma šta je. Sviđa mi se program ali skoro 2 sata po slici je baš dugo.

ancient temple in hyperborea.png

Back