Моје скромно мишљење о тренутним дешавањима на Косову и у вези Косова (и Метохије)

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.305
Дакле, ја мислим да је све ово изрежирана представа кругова којима је стало да се што пре заврши питање Косова и Метохије, а то су, део међународне заједнице, тренутна власт у Србији, Косовске власти (ако убрзо не реше питање независности трајно ће бити заглавњени ни на небу ни на земљи) и све ове кризе (данас, ових дана, и у претходном периоду) су у ствари намерно изрежиране да би дошло до кулминације кризе, те да сви имају оправдање за "трајни договор" који ће "решити све проблеме", а то ће бити:

1. Разграничење,
2. Пријем Косова у УН (и Интерпол и остале међ. орг)
3. Заједница српских општина јужно од Ибра
4. Неки облик заштите 4 српска манастира
5. Модел две немачке, у коме неће доћи до међусобног признања - формално, али неће бити никаквих блокирања у међ. организацијама, међусобно ће играти Србија и Косово утакмице и сл. као две Немачке.

Ускоро следи кулминација, и ако хоћемо да спречимо овај погубан сценарио, морамо да сменимо власт у Србији и доведемо патриоте на власт.

Дакле, ја мислим да је све ово изрежирана представа кругова којима је стало да се што пре заврши питање Косова и Метохије, а то су, део међународне заједнице, тренутна власт у Србији, Косовске власти (ако убрзо не реше питање независности трајно ће бити заглавњени ни на небу ни на земљи) и све ове кризе (данас, ових дана, и у претходном периоду) су у ствари намерно изрежиране да би дошло до кулминације кризе, те да сви имају оправдање за "трајни договор" који ће "решити све проблеме", а то ће бити:

1. Разграничење,
5. Модел две немачке, у коме неће доћи до међусобног признања - формално, али неће бити никаквих блокирања у међ. организацијама, међусобно ће играти Србија и Косово утакмице и сл. као две Немачке.

Ускоро следи кулминација, и ако хоћемо да спречимо овај погубан сценарио, морамо да сменимо власт у Србији и доведемо патриоте на власт.

Zvuči realno.
Tako bi i bilo al ne daju zapadni zločinci.
Kad bi zapad želeo i imao dobre volje, tih pet tačaka koje si naveo, bile bi imlementirane za 48h.

Bez obzira ko je na vlasti u Srbiji.

1. Разграничење,

Морам признати да се НЕ СЛАЖЕМ са овим твојим предлозима......... тако нешто било би погубно за Србе и Србију.........

п.с.
Да ли ти уопште знаш КОЛИКО ИМА ХРАМОВА СПЦ НА КОСМЕТУ, ДА ЛИ ЗНАШ КОЛИКА ЈЕ ИМОВИНА ЦРКВЕ И ПРОТЕРАНИХ СРБА ??? А ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ И ДА НЕ ПОМИЊЕМ !!! Свашта од тебе !!!

Poslednja izmena:
Морам признати да се НЕ СЛАЖЕМ са овим твојим предлозима......... тако нешто било би погубно за Србе и Србију.........

п.с.
Да ли ти уопште знаш КОЛИКО ИМА ХРАМОВА СПЦ НА КОСМЕТУ, ДА ЛИ ЗНАШ КОЛИКА ЈЕ ИМОВИНА ЦРКВЕ И ПРОТЕРАНИХ СРБА ??? Свашта од тебе !!!

To nije moj predlog!

Vec procena daljih desavanja.

Protiv sam razgranicenja, projema kosova h un i nezavisnosti!

Ovo nam AleVu namesta igru.

1. Разграничење,

Zašto samo četiri?

Zvuči realno.
Tako bi i bilo al ne daju zapadni zločinci.
Kad bi zapad želeo i imao dobre volje, tih pet tačaka koje si naveo, bile bi imlementirane za 48h.

Bez obzira ko je na vlasti u Srbiji.

A zašto misliš da na Zapadu ne žele tih 5 tačaka, već nešto drugo?

1. Разграничење,

Saglasan. Samo mali edit ove zadnje rečenice, uz "patriote" dodao bih i "poštene ljude". Ali to se naravno neće desiti... Vučić će na kraju svoj zadatak ispuniti. To je naša sudbina.

Toliko ih je na Unesko listi.

Ih brate, znači mi da spalimo sve muslimansko što nije na listi?
Zaštita verskih objekata, spomenika ... se podrazumeva u XXI veku.

- - - - - - - - - -

A zašto misliš da na Zapadu ne žele tih 5 tačaka, već nešto drugo?

Angela i duboka merika su jasno stavile do znanja Gospodaru da promene granica ne dolaze u obzir.
Onih koje su oni priznali.

Blizu jedan vek Šiptarija jede ono što Srbin proizvede, na našoj hrani su se nakotili i sad se setili da im to kao smeta?

Nisu oni taj profil. Nemaju šta da nađu, pa kao ne valja im što uvoze toliko. Baš kao što i Hrvati bljuju vatru i balave kako su ih Srbi kao tlačili. I sve to dolazi iz iste kuhinje .

A povod svemu tome je - Južni (Turski) tok - Gas. (Hrvati sem američkog imaju još i jedan nemački interes Dunav, pa moraju malo više da balave)

Dakle kad je rečeno da Turski tok ide kroz Srbiju tad su se šiptari "setili" da im plazma baš nije neophodna.

EU danas ponovila: "EU je jasna - Priština da ukine takse"

Portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da je poruka Brisela povodom kosovskih taksi za robu iz Srbije ”jasna i dosledna”.
Izvor: Tanjug četvrtak, 22.11.2018. | 14:13
-----------------------------------------------------------------------------
Nemam baš puno poverenja u eu. Takoreći ni malo.
Spora je eu, ali nešto mislim da će šiposi opet biti našamarani.

Tek tada će krenuti ozbiljni pregovori.

Poslednja izmena:

1. Разграничење,

Nisi zavrsio san..kad dodju patriote sta ce da se desi..

EU danas ponovila: "EU je jasna - Priština da ukine takse"

Portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da je poruka Brisela povodom kosovskih taksi za robu iz Srbije ”jasna i dosledna”.
Izvor: Tanjug četvrtak, 22.11.2018. | 14:13
-----------------------------------------------------------------------------
Nemam baš puno poverenja u eu. Takoreći ni malo.
Spora je eu, ali nešto mislim da će šiposi opet biti našamarani.

Tek tada će krenuti ozbiljni pregovori.

I da se obe strane suzdrze :rotf:

.

Већ је сваком ко и пет минута прати ова збивања јасно да су "Бриселски преговори" пропали.

Сам Вучић је изјавио да је његова политика о КиМ пропала.

Какве одлуке су поводом тога донете - никакве.

И даље се спроводи "пропала" политика.

Сада се опет, као и око "седења у магарећој клупи у Паризу" таламбаса по овдашњим "медијима" уместо да се покрену механизми државе и међународних организација.

Ова "трла баба лан" политика води у суноврат.

.

.

Већ је сваком ко и пет минута прати ова збивања јасно да су "Бриселски преговори" пропали.

Сам Вучић је изјавио да је његова политика о КиМ пропала.

Какве одлуке су поводом тога донете - никакве.

И даље се спроводи "пропала" политика.

Сада се опет, као и око "седења у магарећој клупи у Паризу" таламбаса по овдашњим "медијима" уместо да се покрену механизми државе и међународних организација.

Ова "трла баба лан" политика води у суноврат.

.

pa nisu propali pregovori. predao je sever kosova, a srbi su dobili lipov ******. ali bolje ista nego nista

To što si napisao je želja av av-a i takav rasplet bi mogao da šipci nisu namazani da hoće sve bez ikakvih koncesija. Te tačke ne prihvata ni službeni Vašington i on je 100% na strani Šipaca (oni hoće i sjever da ostane pod Haradinajem i društvom)

Švabija se premišlja sad bi malo po šiptarski, pa malo idu da popuste av av-u u njegovim zahtjevima (ali bez mjenjanja teritorija, pošto se i ne zna koliko bi dobili na jugu Srbije i kad bi se dogovorili, istočni dijelovi tih opština su srpski, Medveđa 100% srpska)

Englezi su najveći mućci u svemu tome, oni bi razmjenu teritorija ali da Srbija potpiše da nema toga istoga u BiH (radi Rusije i Krima, Abhazije, Južne Osetije itd.)

av av je dobio odgovor šta će se desiti ako pošalje vojsku makar samo na sjever, od one odredbe da može 1000 policajaca iz Srbije su zapadnjaci divno uspjeli ucjenjivati prošle vlade dosovaca da to zatome, ili ne spominju jer im je važnija fotelja (igrali na blef da će se srpske vlasti prepasti novog bombardovanja kroz cijelu prošlu deceniju, sad je prekasno za to ili možda nije???)

To što si napisao je želja av av-a i takav rasplet bi mogao da šipci nisu namazani da hoće sve bez ikakvih koncesija. Te tačke ne prihvata ni službeni Vašington i on je 100% na strani Šipaca (oni hoće i sjever da ostane pod Haradinajem i društvom)

Švabija se premišlja sad bi malo po šiptarski, pa malo idu da popuste av av-u u njegovim zahtjevima (ali bez mjenjanja teritorija, pošto se i ne zna koliko bi dobili na jugu Srbije i kad bi se dogovorili, istočni dijelovi tih opština su srpski, Medveđa 100% srpska)

Englezi su najveći mućci u svemu tome, oni bi razmjenu teritorija ali da Srbija potpiše da nema toga istoga u BiH (radi Rusije i Krima, Abhazije, Južne Osetije itd.)

av av je dobio odgovor šta će se desiti ako pošalje vojsku makar samo na sjever, od one odredbe da može 1000 policajaca iz Srbije su zapadnjaci divno uspjeli ucjenjivati prošle vlade dosovaca da to zatome, ili ne spominju jer im je važnija fotelja (igrali na blef da će se srpske vlasti prepasti novog bombardovanja kroz cijelu prošlu deceniju, sad je prekasno za to ili možda nije???)

Znaju genocidni a i ceo svet, da je Krim deo Rusije i nema sile na planeti koja to može promeniti.
Isto važi i za Abhaziju, Južnu Osetiju ... Arktik - vrlo bitno!

Prvo i osnovno velika vecina gradjana Srbije smatra da je ovu vlast dovela EU da prizna Kosovo... To je osnovna nasa zabluda zasluzna za mnoge pogresne teorije... Ova vlast je, vlast nase sluzbe... Nasa sluzba je sluzba naseg lopovskog i nakaradnog sistema... Nasa drzava kao deo Evrope ne moze da funkcionise bez EU i normalno je da nasa vlast koristi to nacelo pristupa u EU... Medjutim nasa vlast i nas lopovski sistem nece do kraja ici protiv sebe i nece sebe unistiti... Nas put u EU je samo privid, jer tako imamo pristup pristupnom evropskim fondovima... Inace nas sistem prirodno nece do kraja ici protiv sebe.... Sto se tice priznavanja Kosova , za vecinu EU zemalja i Srbija i Kosovo su dve drzave iz njihovog ugla i svakako da je jedan od nasih uslova normalizacija odnosa... EU nece uvoziti nerascisceneodnose u sebe.... A mi igramo igru izmedju lazi da zelimo u EU i znanja da necemo priznati Kosovo.. Kada dodje vreme da sistem moramo prilagotiti EU nosioci naseg sistema ce za sve okriviti zlu EU, jer ce to prilagodjavanje znaciti i njihov odlazak.. Vec sada EU je preko sluzbi zajedno sa SAD kod nas oznacena kao glavni krivac za sve... Teren je uvek spreman da svi gradjani zastite nas lopovski sistem i nasu lopovsku vlast...
Sto se tice ovoga sto se desava ovih dana.... Interpola konkretno... Ne toliko vazna stvar za status Kosova... Ako ih ne prime danas, primice ih sutra za tri godine, pet, deset...Ovo im je treci pokusaj, ali se prvi put pravi ova slavljenicka fama...Skoro cela EU je glasa za prijem Kosova....
Ni Kosovo ni mi necemo u EU.... Nasi sistemi to nece.. Ali Evropa hoce da bude clanca interpola svaka teritorija na kontinentu i to ce vremenom dobiti.... Mi nema sta da slavimo, jer se jedan neminovan proces usporava ne na korist ljudi koji zive na ovim prostorima...Sto se tice ovog oko carina to samo pokazuje koliko su siptari daleko od civilizovanog drustva, a mi smo mnogo blizi njima nego Evropi...
Na zalost kod nas je vlast na Pinku, a opozicija uz Balkan info... To je jedna ista prostota na dva nacina... Opoziciju nemamo...

Poslednja izmena:
Moje mišljenje je da treba rešavati kompletno "Srpsko pitanje na Balkanu".

Lepo, u UN na najvišem nivou sa svetskim silama.

O Kosovu smo već čuli, Republika Srpska da se pripoji Srbiji, da se napravi Srpska autonomija u cg (ili da se pripoji Srbiji).

Poruke, pozdravi i zelje slusalaca forumasa su na drugom katu....Delovi CG da Boka, Niksic, Sandzak,,,a RS je u BiH CEMENTIRANA Dejtonom. Granica je Drina.

- - - - - - - - - -

To je klasika.
U svakom slučaju treba sačekati nekoliko dana.
Kad krene vojska, mobilizacija, tenkovi ... onda nema napred-nazad ko Sloba pred Siskom.
Nadam se da do toga neće doći.

Nisi zemo tako pricao dok si ga glasovao koncem 90.ih....naknadna pamet.

Back