Крагујевчанин
Aktivan član
- Poruka
- 1.065
Прву реченицу ћу започети тако што ћу нагласити да сам поносан што сам православац.Волим своју веру и носим је у себи.Поштујем све верске обреде.Спадам у групу исихаста (бескомпромисних православаца).Не могу да не приметим понашање ''савремених православаца''.Има их више врста.Имате оне који су декларативно православци,а држе се католичанства.Има оних који су до јуче били комунисти и носили црвену књижицу,а сада изводе само њима познате ритуале.Ужасно ми смета када у цркви видим људе који практикују неке скарадне обичаје које ваљда сматрају богоугодним.Ваљају се по цркви,љубе све и свашта...Наводно се саживели са Богом,па се сматрају најбољим тумачима вере (очекујем да ће се јавити неки у овој теми).Користе се неким изразима које ни сами не разумеју.Господо,православље се носи у срцу и души.Испољава се кроз дела,али не као што је поменуто ваљање по цркви или призивање Бога за сваку ситницу.Волео бих да кроз ову тему покренемо дискусију о манама данашњих верника,као и то да свако изнесе своје виђење православља.Унапред молим да не буде вређања.

А колико ти познајеш православну веру?А друго зашто се бојиш врешања кад је то на смирење?
Sve je vazno