Stavio bih nesto svoje ali snimke sa analognim aparatom imam samo u papirnom obliku (sledi prica o razlozima).
Nekad davno, u '80-tim jos, sam od caleta nasledio Smenu-4 i koristio je par godina a onda u 90-tim presao na idiote dok se nisu pojavili digitalci.
Tek pre 2 godine se setih film aparata dok sam gledao neke oglase, pa "klik" setih se i svoje nekaadsnje ljubavi s pocetka '80-tih. Prolistah oglase kako to ovde zovu "vintage cameras" i nadjoh moj nekadasnji predmet vlaznih fotografskih snova, Praktica STL 1000, prodavao je neki Poljak. Nadjem se sa njim, odlicno ocuvan aparat iz 1981-2, kao da je juce proizveden, mehanika odlicno radi, optika nema nikakvih fleka ali nema bateriju za svetlomer pa nema ni on pojma da li funkcionise. Ma ko ga yebe, nek stoji za ukras ako ne radi, uzeh aparat, u prodavnici fotoopreme sam odmah kupio i boks od 3 kutije fuji-ja od 200ASA, nasao sam na amazonu i bateriju 625 za svetlomer... proradio je i svetlomer kad sam umetnuo bateriju i krenuo da skljocam okolo i poceo da otkrivam bubice ( ne radi brojcanik premotaca filma sto je mana ako izgubis pojam o broju ispucanih fotoa). Kroz par nedelja sam otisao na foto sajam analognih fotoaparata i opreme, nasao i Takumar sa odlicnim zoom i bokehom.
Ali sta je poenta, poenta je da nema mnogo mesta gde mozes da razvijes film, a imas jos manje mesta mesta gde mozes da izradis fotografiju na papiru - meni je ipak glupo da mi se negativ samo skenira i prebaci u digitalni oblik pa onda digitalno stampa jer analogni aparat vezujem za papir fotografiju a opet imam daleko bolji i komforniji DSLR aparat za digitalnu stampu. Nasao sam mesto gde razvijam film i gde prave fotografije klasicnim nacinom na foto-papiru pa koliko kosta da kosta