Moja self-help knjiga besplatno

Moja self-help knjiga na engleskom „Becoming smarter for life“ objavljena je nedavno na Amazonu.

Cover page.png

Besplatno preuzimanje elektronske verzije sa sajta Amazona je moguće u nedelju 29.12. 2024, nedelju 5.01.2025, nedelju 12.01.2025. i utorak 11.02.2025. Imajte u vidu da koliko sam video Amazon koristi Pacific Standard Time vremensku zonu, pa je verovatno da kod nas knjiga bude besplatna od 9 ujutru u nedelju do 9 ujutru u ponedeljak. Korisnici Kindle unlimited programa mogu je preuzeti besplatno bilo kad.

https://www.amazon.com/Becoming-smarter-life-Bojan-Orlic-ebook/dp/B0DQY6YKDQ?ref_=ast_author_mpb

Najbolja investicija koju čovek može da napravi je investicija u sopstveni razvoj, a najpametnija i najsveobuhvatnija i najefektivnija investicija u sopstveni razvoj jeste unapređenje načina na koji čovek razmišlja, i stavova i uverenja koje ima, i toga kako vidi sebe i svet oko sebe i svoje mesto u tom svetu. Ova knjiga je zamišljena da vam pomogne da uradite upravo to.

Knjiga je nastala tako što sam čitao razne self-help knjige i izvlačio interesantne ideje i uvide. Organizovao sam svoje shvatanje i selekciju tih ideja i uvida po oblastima života i tako je nastalo poglavlje „Mindset in practice“. Onda sam dodao poglavlje „Mindset research“ koje opisuje naučna istraživanja u toj oblasti.

Zatim sam shvatio da postoji nekoliko ključnih oblasti koje tipično nedostaju u self-help knjigama. Svoje shvatanje egoizma i kako ga odbaciti sam objasnio u poglavlju „Removing egoism“. Osim toga dodao sam poglavlje o ljubavi. Tu sam uz neke svoje misli morao da se oslonim na ideje i uvide iz nekoliko knjiga. Poglavlje sam nazvao “Embracing love”. Tu je i poglavlje „Improving your thinking process” u kome u prvom delu dajem svoja razmišljanja a u drugom delu dajem neke praktične savete iz par knjiga. Na kraju knjige je poglavlje „Spirituality and religion” koje je u potpunosti moje razmišljanje o toj temi.

Nadam se da će vam se knjiga svideti i da će vam bar nešto iz nje biti korisno. Ako vam se svidi mnogo bi mi značilo da ostavite komentar na web stranici knjige na sajtu Amazona.

Svako dobro,

Bojan Orlić ovde poznatiji kao hm337

Poslednja izmena:
nešto bih rekao, nadam se da nećeš zameriti
mislim da je najbolji način da sagledaš svet tako što odbaciš sve čemu su te učili u školi, čemu su te učili tata i mama, sve što si čuo u svom društvu, sve što si dobio od medija
i uz to da reakcija na sve bude bol u kuurrcu (osim ako treba da reaguješ na neki zločin ili nečiju patnju koja se odvija u tvom prisustvu)

nešto bih rekao, nadam se da nećeš zameriti
mislim da je najbolji način da sagledaš svet tako što odbaciš sve čemu su te učili u školi, čemu su te učili tata i mama, sve što si čuo u svom društvu, sve što si dobio od medija
i uz to da reakcija na sve bude bol u kuurrcu (osim ako treba da reaguješ na neki zločin ili nečiju patnju koja se odvija u tvom prisustvu)
to da nas društvo, roditelji, nastavnici i ostali uteruju u formalni moral i egoizam mi je jedna od glavnih teza kada pričam o tome kako nastaje egoizam u poglavlju "removing egoism" i kada pričam o tome da je poenta Isusovog učenja bila da ukloni formalni moral zasnovan na egoizmu i zameni ga stvarnim moralom zasnovanim na ljubavi u poglavlju o religiji i duhonosti

Poslednja izmena:
a to se zove savest

isus je bio psiholog ali crkva se umešala i napravila dobar biznis
osim petra uspenskog i ekarta tola u današnje vreme nisam naišao na čovu koji ispravno tumači isusove reči
Nisam čiitao Uspenskog a Tolea sam počeo da čitam "Power of now" pa sam odustao na početku knjige jer mi se učinilo da ono što on naziva prosvetljenjem nije prosvetljenje nego odbacivanje ličnosti tako da ostane da živi duša a ne ličnost...mislim ok možda to i jeste na neki način prosvetljenje ali mi se tad nije svidela ideja...

Meni je zapanjujuće da se školuju toliki teolozi godinama a da uopšte ne shvate i ne trude se da shvate Isusa..moje mišljenje je da je lažni apostol Pavle zaveo ranu crkvu na pogrešan pravac vraćajući crkvu na formalni moral....ali o tome nisam pisao u ovoj knjizi mada sam na par mesta kritikovao neke stvari koje je Pavle izgovorio...

Nisam čiitao Uspenskog a Tolea sam počeo da čitam "Power of now" pa sam odustao na početku knjige jer mi se učinilo da ono što on naziva prosvetljenjem nije prosvetljenje nego odbacivanje ličnosti tako da ostane da živi duša a ne ličnost...mislim ok možda to i jeste na neki način prosvetljenje ali mi se tad nije svidela ideja...

Meni je zapanjujuće da se školuju toliki teolozi godinama a da uopšte ne shvate i ne trude se da shvate Isusa..moje mišljenje je da je lažni apostol Pavle zaveo ranu crkvu na pogrešan pravac vraćajući crkvu na formalni moral....ali o tome nisam pisao u ovoj knjizi mada sam na par mesta kritikovao neke stvari koje je Pavle izgovorio...
Da li si možda izučavao hawajsku tehniku H'oponopono, kao self help ? Ili Zakon Privlačnosti......

Bravo i hvala ti 🙏 🩵

Da li si možda izučavao hawajsku tehniku H'oponopono, kao self help ? Ili Zakon Privlačnosti......

Bravo i hvala ti 🙏 🩵
H'oponopono je zanimljiva tehnika...verujem da funkcioniše...nešto malo sam čitao o tome nisam isprobao u praksi...
ne bavim se zakonom privlačnosti jer nisam siguran da li, kako i pod kojim uslovima može da ima efekta...mislim ima mi smsila da čovek privlači u svoj život onaj tip energije koji preovlađuje u njemu....a sad da će vizualizacija to da donese u nečiji život čisto sumnjam...
ova knjiga se više bavi time kako unaprediti mindset...od duhovnosti bavi se najviše pokušajem da se Isus pravilno shvati

Postoji li srpska verzija knjige?
ne..na engleskom je lakše da sam objaviš nešto...na srpskom bi trebao da jurim izdavače ili da sam štampam i prodajem knjige...ne znam da li ću da je prevodim...planirao sam to ako se knjiga bude prodavala na engleskom...međutim za sad se knjiga nikako ne prodaje jer je zatrpana u milionima knjiga na sajtu Amazona a ja sam slabo odradio marketing...

Back