Moja je religija ispravna?

Da li je religija neophodna da nam ukaže na vrline , na način ophođenja sa ljudima i što je najvažnije - da li je potrebno usmeravanje kako da posmatramo društvo.
Ако може два питања:
Да ли ти вјерујеш у Бога?
Које би репере ти користила за утврђивање врлина, опхођења и посматрања друштва?

Српска патријаршија је у диптиху Цариградске патријаршије шеста по части, прва четири мјеста припадају древним патријаршијама, на петом мјесту је Руска, a затим Српска, послије ње слиједе остале аутокефалне цркве, са свима њима је СПЦ у канонском јединству и не постоје разлике. На основу којих сазнања ти мислиш да си бољи тумач канона и догмата од цјелокупног монаштва и свештенства тих цркви да износиш овако произвољне тврдње?
А Сатанска ЛЏБТ Цариградска Патријаршија битна ко лањски снег због свог кривоверја...

Ако ћемо право, Србска може да буде само и увек 6та, по години своје аутокефалије, а друго место уместо римске синагоге је заузела Кипарска Архиепископија...

Наравно све под условом да нису пале у зловерје, као што јесу...

Zilote, šta ti misliš o Dostojevskom?
Оном што је имао епилепсију од вотке?

Имао је срећу да је на време упознао светог Макарија Оптинског, и да се на време покајањем излечио од коцке и писања у алкохолисаном стању...

Само је Исус Христос - Бог Једини...
prema islamu isus krist je jedna obična kršćanska prevara, prorok da, učitelj da, ali bog ne, a njegova smrt na križu i uskrsnuće ne. isus je nastavio živjeti do prirodne smrti negdje u indiji.

sad ti vjeruješ da je isus bog i sve ostalo šta piše u bibliji o njemu
muslimani vjeruju da je bio samo prorok.

ja ne želim vjerovat nego stvarno znati ko je on bio, koji povijesnu knjigu mi preporučuješ? da ima zapisa o njemu? u njegovo vrijeme je bilo ohoho pismenih ljudi koji su opisivali ratove iz njegova vremena, vojskovođe...daj mi zapise o isusu?

prema islamu isus krist je jedna obična kršćanska prevara, prorok da, učitelj da, ali bog ne, a njegova smrt na križu i uskrsnuće ne. isus je nastavio živjeti do prirodne smrti negdje u indiji.

ja ne želim vjerovat nego stvarno znati ko je on bio, koji povijesnu knjigu mi preporučuješ? da ima zapisa o njemu? u njegovo vrijeme je bilo ohoho pismenih ljudi koji su opisivali ratove iz njegova vremena, vojskovođe...daj mi zapise o isusu?
Нови Завет

Jevanđelja.

evanđelja su nikakav povjesni dokumenat, 0, evanđelja su priče prenošene sa kolina na kolino i bačene na papir tamo negdje 300 g poslije isusa.
kao dokumenat nisu vjerodostojni jer kad 300 godina...sad računaj koliko je tu generacija bilo, nešto prepričavaš koliko je tu toga dodano i oduzeto? ili izmišljeno?

i zašto su priče iz biblije vjerodostojnije od onih u kuranu?

Kako ljudi koji vjeruju u religiju i vjeruju da je samo ta religija ispravna, a da su sve druge neispravne, mogu biti sigurni da je njihova religija ispravna?

I koji su razlozi zašto ljudi prestaju da vjeruju u religiju?

Pogledajte prilog 1650253
Pričao sam sa jednim mormonom, rekao mi je da ono što počneš da osećaš kao istinu, ono što te vuče ka određenoj religiji to je zapravo obraćanje svetog duha i upućivanje na ono "pravo".

I onda oni iz druge religije kad vide da si se okrenuo toj nekoj religiji kažu pa nije te uputio sveti duh nego demon,satana prerušen u svetog duha te je zaveo i uputio na pogrešan put, samo je njihova religija ispravna.

Jedan deo pametnih, obrazovanih ljudi shvata da religija postoji jako dugo, da ima dil sa državom, da se primila kod prostog naroda koji je većina, da je religija tradicija i u njegovoj porodici, i ako duboko ne veruje, iz tradicionalističkih,porodičnih razloga a i društvenoprihvatljivih razloga praznuje slavu,zove goste itd itd.Borba protiv religije i ubeđivanje prostog naroda,ali i licemera,politikanskog kova bi bila borba protiv vetrenjača.

Neko ne želi u životu da živi ni pod jednom dogmom pa ni religijskom.Neko je sve ostale stvari racionalizovao,ali zbog straha od smrti i bolesti religijsku dogmu se nije upuštao da racionalizuje.Nekada je komunizam ovde bio dogma,taj marksizam.Opet pametniji ljudi su čitali čitali zaključivali neke nelogičnosti u svojim glavama i videli mane tog ekonomskog sistema koji je dogmatski postavljen za neprikosnoven.Kao što bi neko ko razotrkiva religijske dogme u crkvi bio persona non grata, tako je i u komunizmu za razotkrivanje mana marksizma lenjinizma isto bilo

evanđelja su nikakav povjesni dokumenat, 0, evanđelja su priče prenošene sa kolina na kolino i bačene na papir tamo negdje 300 g poslije isusa.
kao dokumenat nisu vjerodostojni jer kad 300 godina...sad računaj koliko je tu generacija bilo, nešto prepričavaš koliko je tu toga dodano i oduzeto? ili izmišljeno?
Kakvih 300 godina. Sva jevanđelja su iz 1. vijeka.

i zašto su priče iz biblije vjerodostojnije od onih u kuranu?
Zato što nisu buncanja.

da bi nešto završilo u udžbeniku povjesti moraju postojati minimalno tri neovisna izvora da bi se nešto tumačilo kao činjenicu. peloponeski ratovi koji su se odvijali oko 400g prije nove ere su poprilično opisani, znači postojalo je ohoho pismenih ljudi koji su rat mogli prebaciti na papirus.

zašto o nekom tako važnom u povijesti kao isus nema zapisa?

Па и у Апокалипсису неуважени масон тотс може наћи живот живог Бога...

Или мислиш да оне Његове поруке Јовану да пише нису најбитније за ова последња времена?
Ma jesu ali ipak su jevanđelja najbolja za opis Hristovog zemaljskog života.

da bi nešto završilo u udžbeniku povjesti moraju postojati minimalno tri neovisna izvora da bi se nešto tumačilo kao činjenicu. peloponeski ratovi koji su se odvijali oko 400g prije nove ere su poprilično opisani, znači postojalo je ohoho pismenih ljudi koji su rat mogli prebaciti na papirus.

zašto o nekom tako važnom u povijesti kao isus nema zapisa?
Pa imamo četiri jevanđelja. To je jedno više od tri.

Back