Moja je religija ispravna?

Ono što ja ne razumem je potreba da se sledi nešto
To ja znam jel mogu.....?
To ti je pruzanje osobi sigurnosti da ce sutra biti isto kao danas, TV dnevnik npr...
Zatim tu je dopuna identiteta, grupni identitet postaje ono sto gradi osobu , jer svoj identitet nema, ili nema dovoljno...a nema ga jer nema potrebe da razmislja drugacije, ili uopste da razmislja....neko to razresava tako sto zeljama izgradjuje svoj identitet, ali to je labavo....zelim ovo zelim ovo , e boli me tuki sto ti zelis...to dolazi neminovno i tu je kraj identitetu preko zelja...

Religije su imale nekog smisla nekada davno, možda ni tada. Definitivno pase.
Jedino kao neka vrsta psihološke potpore - pa da mogu da razumem
Religija bi mogla da bude velika pomoc osobi da bolje shvati ljude, drustvo svet, e sad ako nece, nece...
Jer zanimljiva je konstrukcija koju ja nekad izmislim da bih pomogao ljudima....a oni pitaju da li moze preko religije da se posmatra svet a da oni to osete bliskim...
Preko religije mogu da postavim i hijararhiju , ali ne onako kako mislite, nego bogougodno, ne nasilno...

To ja znam jel mogu.....?
To ti je pruzanje osobi sigurnosti da ce sutra biti isto kao danas, TV dnevnik npr...
Zatim tu je dopuna identiteta, grupni identitet postaje ono sto gradi osobu , jer svoj identitet nema, ili nema dovoljno...a nema ga jer nema potrebe da razmislja drugacije, ili uopste da razmislja....neko to razresava tako sto zeljama izgradjuje svoj identitet, ali to je labavo....zelim ovo zelim ovo , e boli me tuki sto ti zelis...to dolazi neminovno i tu je kraj identitetu preko zelja...
Definitivno slobodnom umu religija nije potrebna.
E sada , ja kao pripadnik jedne religije delujem kao ateista ali to nije tema.
Poenta je koliko se religija zloupotrebljava u negativnom kontekstu.

Па по неком унутрашњем осећају.

Дуго сам се борио са тим неким спољним слојевима Православља који ми се нису нешто свиђали, док нисам нашао суштину Православне вере, бар ми се чини, али био сам упоран, и на неки начин Бог ми је показао пут, бар макар тек толико да схватим да је истина у Православљу. У другим религијама постоје неке мудрости и знања, али једино Православље води ка правом Створитељу свега видљивог и невидљивог.
Svi imaju neki osecaj. Ali jelte, bas tvoj je pravi.

Zar nije sve Božija volja? I dobro i loše sto cojeka snadje sve je Božija volja?
Ne znam, ako mene pitas ja mogu da odgovorim, zar ne....onda je to bozija volja, da ja odgovorim...

A ako ja odgovaram ja bih rekao da je Bog toliko metamorfozican da je ustvari Bog sinteticko jedinstvo svih na jednom prostoru...
To je zaebana stvar, jer ako vecina veruje u djavola i djavolske stvari , onda je bog na tom podrucju Djavo...tj volja svih ljudi se pretocila u boziju volju na tom podrucju, pa ce rezultati biti onakvi kakve ocekujemo od djavola...a ne boga...
To ne mora biti lose i zlo , kako se misli , jer djavo ce podrzati djavolje...to je taj sinhronizam..sinergija...ali ce ono sto je lose takodje pojacati ono sto je lose..

Navedem primer, ako su svi lopovi u jednom drustvu , onda ce saziveti sa tim lopovlukom i nece ga primecivati i postace posteni , i to sto oni zovu postenje ce svako dete od ranog uzrasta usmeravati da takodje bude posteno na isti nacin, tj lopovski posteno..
Tako se nastavlja ta religija, tj taj bog lopova nastavlja da bude bog na toj teritoriji....
Ono sto se nece desavati je neki prosperitet u npr kolicini proizvedene psenice, jer nema motiva da se proizvodi mnogo vise nego sto se proizvodi jer ce biti pokradeno....vise je samo ako je vise pokradeno , tj fokus je na razvijanju efikasnih metoda lopovluka, a ne tehnologije npr..

Definitivno slobodnom umu religija nije potrebna.
E sada , ja kao pripadnik jedne religije delujem kao ateista ali to nije tema.
Poenta je koliko se religija zloupotrebljava u negativnom kontekstu.
Pa ako ces iskreno , ne zloupotrebljava se...
Znaci religija je i satanizam i religija je i lopovluk, srpska religija....onda celo drustvo pocne da zivi tu religiju lopovluka i onda svi postaju bogati , pazi svi...neko vise neko manje...ali nesto mora i da se da....obicno se daje pamet, daje se um, daju se deca, daju se resursi , daje se zemlja....itd itd..

Evo sta uci moja drugarica pedagog...
Piše da djecu treba naučiti pristojnom ponašanju, ali da bi to ponašanje bilo adekvatno, naučiti ih i ozbiljnosti gestova i unutrašnje prirode
E sad da ne bi nesto dublje pomislili , tu se misli na to da deca treba da prate svoju mimiku , distancu od druge dece i tako neke banalne stvari , tj da se potpomaze inkluzija ako ima fobicne dece i slicno ...

Totalno suprotno od onog sto bih ja pomislio da treba da znaci....
Gde bih ja pomislio da se trazi da se deca upoznaju sa sukobima izmedju svojih zelja, prirode i misljenja i navika u odnosu na utvrdjene drustvene norme koje se zovu pristojnost u nekom drustvu.....sto bi znacilo da svaki pedagog mora da ima predmet Srpsko drustvo , Zanzibarsko drustvo , Crnogorsko drustvo i da po tome zna kako da priprema decu da prihvataju sport pucanja u saobracajne znakove, dilovanje droge ako zafali love i podelu na skaljare i ko bese drugi ...u CG, a u Srbiji , kako ukrasti a da ne padne sumnja na vas, kako ne ispasti glup, i slicne stvari..

Poslednja izmena:
Kako ljudi koji vjeruju u religiju i vjeruju da je samo ta religija ispravna, a da su sve druge neispravne, mogu biti sigurni da je njihova religija ispravna?

I koji su razlozi zašto ljudi prestaju da vjeruju u religiju?

Pogledajte prilog 1650253
Obično je ispravna jedino ona religija čija je crkva najbliža porodilištu. : mrgreen

Zar nije sve Božija volja? I dobro i loše sto cojeka snadje sve je Božija volja?
Рат није Божија воља

Грех није Божија Воља

Смрт није Божија воља

Лагање није Божија воља

Невера Њему није Божија воља...

____ није Божија воља...

____ није Божија воља...

____ није Божија воља...

Рат није Божија воља

Грех није Божија Воља

Смрт није Божија воља

Лагање није Божија воља

Невера Њему није Божија воља...

____ није Божија воља...

____ није Божија воља...

____ није Божија воља...
Jel tvoj bog sveznajuci? Da li poznaje kompletnu proslost, sadasnjost i buducnost? I ako zna, da li je ista moguce uraditi van toga sto on vec zna da ces ti uraditi?

Back