Definitivno slobodnom umu religija nije potrebna.
E sada , ja kao pripadnik jedne religije delujem kao ateista ali to nije tema.
Poenta je koliko se religija zloupotrebljava u negativnom kontekstu.
Pa ako ces iskreno , ne zloupotrebljava se...
Znaci religija je i satanizam i religija je i lopovluk, srpska religija....onda celo drustvo pocne da zivi tu religiju lopovluka i onda svi postaju bogati , pazi svi...neko vise neko manje...ali nesto mora i da se da....obicno se daje pamet, daje se um, daju se deca, daju se resursi , daje se zemlja....itd itd..
Evo sta uci moja drugarica pedagog...
Piše da djecu treba naučiti pristojnom ponašanju, ali da bi to ponašanje bilo adekvatno, naučiti ih i ozbiljnosti gestova i unutrašnje prirode
E sad da ne bi nesto dublje pomislili , tu se misli na to da deca treba da prate svoju mimiku , distancu od druge dece i tako neke banalne stvari , tj da se potpomaze inkluzija ako ima fobicne dece i slicno ...
Totalno suprotno od onog sto bih ja pomislio da treba da znaci....
Gde bih ja pomislio da se trazi da se deca upoznaju sa sukobima izmedju svojih zelja, prirode i misljenja i navika u odnosu na utvrdjene drustvene norme koje se zovu pristojnost u nekom drustvu.....sto bi znacilo da svaki pedagog mora da ima predmet Srpsko drustvo , Zanzibarsko drustvo , Crnogorsko drustvo i da po tome zna kako da priprema decu da prihvataju sport pucanja u saobracajne znakove, dilovanje droge ako zafali love i podelu na skaljare i ko bese drugi ...u CG, a u Srbiji , kako ukrasti a da ne padne sumnja na vas, kako ne ispasti glup, i slicne stvari..